top of page

Yoga Vakantie en Yoga Reizen

Ontspannen vakantie retraites met yoga, meditatie en meer op prachtige locaties in de natuur. Voldoende tijd voor rust, verstilling, wellness en wandelen. Lees de reviews.

Yoga Vakantie en Yoga Reizen

Yoga Vakantie

Ervaar de diepe en ontspannende werking van yoga door een aantal dagen volle overgave aan yoga practice, meditatie, gezonde en lekkere vegetarische voeding en de bewuste beleving van de natuur. Je wordt begeleid door de beste door ons geselecteerde yoga docenten. 

​Een yoga vakantie als onderdeel van een uniek vakantieconcept voor het welzijn van lichaam en geest in de natuur met veel ruimte en rust. Je volgt één programma in een besloten groep en als 'special' zijn er open workshops van de andere docenten. Je kunt dus ook de andere thema’s ervaren in deze yoga vakantie. Het vakantie motto van de retraites is: "alles mag, niets moet!”

 

Er is keuze uit diverse yogavormen op de verschillende yoga vakantie retraites. Vaak een combinatie van Yin & Yang yoga en gebaseerd op Hatha yoga. Maar we bieden ook vakanties met Vinyasa, Vinyasa Flow, Yin yoga, Yin & Yang, Ashtanga Vinyasa, Restorative, Chakra yoga, Yoga Nidra en meer. Op de pagina yoga lees je meer over de verschillende yoga vormen.

Meditatie vakantie

Elke retraite bevat aandacht voor en oefening in meditatie. Meditatie is een eeuwenoud gebruik in veel culturen en religies en vraagt om oplettendheid en concentratie. Het helpt je in het vinden van de weg naar innerlijke harmonie, helderheid en sereniteit. Je geeft je geest de gelegenheid om volledig tot rust te komen. Een korte pauze voor een reset. Regelmatig mediteren is helend en zorgt ervoor dat je lichaam, geest en ziel in balans komen. Mensen die regelmatig mediteren zeggen dat het stap voor stap belangrijker in hun leven is geworden. Het brengt meer kracht en helderheid in het leven. Een waardevolle bijdrage aan een gezond en gelukkig leven. 
 

Yoga Reis (naar binnen)

Een yoga reis is vooral ook een reis naar binnen. Yoga helpt ons te luisteren naar ons lichaam en de signalen die het lichaam geeft. Je lichaam vertelt je precies wat je nodig hebt, en wat je wel of niet wilt. Tijdens een aantal dagen yoga, meditatie en ontspanning leer je luisteren naar de signalen en ingevingen!

Naast de vele fysieke voordelen (body) heeft yoga ook een zeer ontspannende werking op de geest (mind). Een waardevolle bijdrage aan een gezond en bewust leven.

Yoga Reizen

Duurzaam omgaan met de aarde is duurzaam leven. Voor een yoga vakantie hoef je niet ver te reizen. Onze reizen zijn vooral in Nederland en West-Europa. Locaties die je eenvoudig met de auto, bus of trein kunt bereiken. En voor de minimale footprint bieden we carpool bemiddeling. Samen reizen resulteert ook vaak in mooie ontmoetingen. En de belangrijkste reis is tenslotte je reis naar binnen. Voor duurzame omgang met jouw lichaam en geest. Jouw tempeltje dat je hele leven mee moet. 

Yoga wandelvakantie

Onze yoga vakanties zijn op unieke locaties in de natuur met veel ruimte en rust. Dit geeft je de mogelijkheid om de natuur bewust te ervaren. Afhankelijke van de locatie zijn er uitgebreide mogelijkheden om te wandelen in het bos, de duinen en op het strand. Gezamenlijke wandelingen en/of stilte wandelingen zijn onderdeel van het programma. Een mooie manier om de omgeving te verkennen en jouw stilte plekjes te vinden. 

 

Je kunt natuurlijk ook (sport)fietsen, zwemmen in zee of in een meer, culturele excursies, massage en andere behandelingen, sauna en relaxen terrasjes of ligweiden op het landgoed.

Retraite vakantie

Een retraite is het jezelf tijdelijk terugtrekken uit het dagelijks leven met als doel geestelijke verdieping. Tijd voor jezelf! Tijd om een stapje terug te doen. Je laat het dagelijkse leven even los, met alle zorgen om en het zorgen voor. Je verbindt je weer met jezelf, zodat je kunt ervaren wat belangrijk voor je is en wat niet. Je leert (weer) goed voor jezelf te (laten) zorgen zodat je op kunt laden en daarna weer volop in het leven kunt staan. Je luistert naar je hart en laat haar de richting wijzen. 

 

Een retraite en een vakantie zijn mooi te combineren tot een retraite vakantie. Ontspanning, verdieping en plezier zijn de elementen voor een heerlijke yoga retraite vakantie. Met begeleiding op gebied van yoga, meditatie, beweging, ademhaling en inspiratie voor een gezonde lifestyle. Bestanddelen om gezonder en bewuster in het leven te kunnen staan. Maar ook een paar dagen om lekker te genieten van het leven. Het leven te vieren. Leuke mensen leren kennen, terrasje pikken, een boek in een luie stoel, zonnebaden, zwemmen en misschien wel lekker dansen. 

 

Zo ontstaat er ruimte voor verstilling, reflectie en loslaten van wat niet meer nodig is, zowel als het vooruitblikken op je persoonlijke ontwikkeling en richting in je toekomst. In optionele sharings of  bewustzijnscirkels delen we met elkaar wat gehoord mag worden. 

 

Thuiskomen bij Jezelf of Rusten in Zijn

Een periode met alle aandacht voor jou en voor wat jij nodig hebt. Je hoeft even voor niemand te zorgen en helemaal nergens aan te denken. Alles wordt voor je verzorgd. Dit geeft je ruimte om te reflecteren op je leven, je te verdiepen in je werkelijke verlangens,  nieuwe inspiratie en inzichten. Thuiskomen bij jezelf en Rusten in ZIjn. 


Je mag een paar dagen je verplichtingen loslaten, helemaal tot rust te komen en ontspannen in wat er dat is. Een reset voor jezelf. Je komt weer sprankelend, geïnspireerd en vol enthousiasme uit deze retraite vakantie terug in het dagelijks leven.

bottom of page