top of page
FIT Team

Professionele docenten en trainers

Inspirerende samenwerking is de kracht van FIT body & mind!

De lessen, workshops of trainingen worden verzorgd door ervaren professionele trainers en docenten. Echte experts op hun vakgebied. Zij zorgen ervoor dat de FIT body & mind retreats inhoudelijk staan als een huis.

De beste door onszelf geselecteerde docenten 

De deskundige en inspirerende begeleiding is het gezicht naar de wereld.... de glimlach naar jou.
 

Maak kennis met het trainers- en docententeam van FIT body & mind: de mensen die zorgen voor een plezierig verblijf tijdens de retreats. Stuk voor stuk warme mensen die op een mooie bewuste en positieve manier in het leven staan. Alle docenten zijn door onszelf geselecteerd. Fit, deskundig, actief, spiritueel en beide beentjes op de grond.

FIT behandelaars
Rolandjan van Mulligen.png

Rolandjan van Mulligen
Yoga - Ademwerk - Meditatie

Sinds jonge leeftijd liep ik rond met de vraag: 'wie ben ik?' Is wie ik ben een mengeling van gedachten, overtuigingen, gevoelens, wat ik doe en heb geleerd, of is er meer? Wie of wat ben ik in essentie? Deze vraag heeft me altijd bezig gehouden en geleid naar het pad van yoga en meditatie en later Advaita (non-dualiteit). Veel verschillende yogastijlen, meditatievormen en therapieën heb ik mogen ontdekken en beoefenen de afgelopen vijftien jaar. Door de bijzondere docenten op mijn pad werd iedere keer weer een stukje van de sluier opgelicht. Duidelijk werd dat al die aspecten in mijn leven waar ik me mee associeerde, die ik dacht te zijn, continu aan verandering onderhevig waren en dus mijn ik-beeld een zeer onstabiel en onzeker karakter gaven. Volgens spirituele leraren is het mogelijk wakker te worden uit de droomstaat van identificatie met dat wankele zelfbeeld, oftewel ego. De ideeën en illusies omtrent wie we denken te zijn te doorzien en te realiseren wie of wat we daadwerkelijk zijn. Soms word dit aangeduid met termen als Bewustzijn, stille aanwezigheid, het Absolute, spirit of het grote Mysterie. Deze woorden verwijzen naar dat wat woordeloos en tijdloos aanwezig is. Mijn fascinatie en nieuwsgierigheid brachten me bij de Advaita of non-duale overdracht van onder andere Sri Mooji, Ramana Maharshi, Nissargadatta Maharaj en Adyashanti. Met passie en vreugde deel ik het geleerde en datgene wat ervaren wordt in yogalessen, meditaties en workshops. Lees meer over Rolandjan en ​Being Home op zijn website www.beinghome.nu of klik op de foto.

Ingvild Molenaar.png

Ingvild Molenaar
Yoga - Adem - KAP

Ingvild is gespecialiseerd in HET INNERLIJKE WERK. De weg vinden in onze Binnenwereld. De wereld van voelen, van denken, van zijn, van ervaren. Krachtig zijn en je vrij voelen van binnenuit. In ons leven worden we behoorlijk goed opgeleid in het omgaan met de buitenwereld, maar terwijl we ons leven leiden, lijkt het steeds moeilijker te worden om onze weg te vinden in dat innerlijke deel van onszelf. We verliezen het contact.​ Beweging van de geest en van het lichaam zijn sleutelelementen om onze weg terug te vinden naar een verbonden innerlijk en uiterlijk leven en om onze gezondheid in stand te houden terwijl we ons krachtig en vrij voelen. ​Dit wordt samengevat in wat Ingvild noemt: LEVENSGEZONDHEID [om het leven in zijn volledige expressie in een bewuste staat te belichamenvan natuurlijk zijn] ​Ingvild heeft een talent om spiritualiteit, emotioneel werk en wetenschap te verbinden met een heel nuchtere benadering. En het vertalen van 'het Weten' naar wat het betekent in ons dagelijks, menselijk leven. ​Ingvild: "Wij mensen, we zijn goed in het begrijpen van concepten, hebben inzichten en worden steeds intelligenter. Maar al die intelligentie kan pas in wijsheid worden vertaald als we belichamen wat we DENKEN te begrijpen.We moeten het integreren in ons zijn en ons doen.​ Daarmee bedoel ik: leef je kennis, oefen je concepten, vallen en falen en struikelen en weer opstaan ​​en weer vallen enzovoort. Zeg JA tegen het leven. JA om het leven door je heen te laten gaan. Om het leven te voelen, om het leven te belichamen." ​Het doel is om de innerlijke oefening voorbij de geest en de fysieke oefening voorbij de beweging te brengen en alles om te zetten in een context van persoonlijke ontwikkeling die je laat ervaren WIE JE BENT en je VOLLEDIGE potentieel ontgrendelt. Ingvild creëert in haar lessen een samenspel tussen kracht, flexibiliteit en uithoudingsvermogen. Tussen uitdaging en inkeer. Met als doel het steeds iets bewuster te worden van eigen lichaam en geest. Het lichaam een tool om de geest beter te leren kennen, en omgekeerd. Daarbij zoekt ze samen met de mensen in haar lessen naar de beste manier om de houdingen voor ieders eigen lichaam te costumizen. Na jarenlang yoga te hebben beoefend als anker van rust en inkeer in haar hectische leven als theaterproducent, was het tijd om de ervaring door te gaan geven. Ingvild heeft meer dan 700 uur aan Hatha, Vinyasa en Yin Yoga Teacher training gevolgd met specialisaties op het gebied van anatomie, fysiologie, fascia, (chackra)meditatie en mindset. In haar lessen combineert ze deze kennis met haar jarenlange ervaring van werken met groepsdynamiek en talent coaching. Waardoor de yogabeoefening verder gaat dan de houdingen en een middel wordt om dichter te komen bij wie je bent en waar je werkelijk toe in staat bent. En altijd met een speelsheid. Lees meer over Ingvild op haar website www.ingvildmolenaar.com of klik op de foto.

Martin Wessels.png

Martin Wessels
Tai Chi - Qi-Gong

Martin (1957) is al vele jaren een veelgevraagd Taiji/Qigong docent. Door zijn toegankelijke, eenvoudige werkwijze is hij in staat elke groep enthousiast te maken en tot bewegen te motiveren. Zijn workshops en trainingen worden steeds bekender en kenmerken zich door toepasbaarheid, herkenbaarheid, relativeringsvermogen en vooral ook humor. Zijn streven is het beste uit de schatkamers van verschillende oosterse culturen terug te vertalen naar het leven en denken van de westerse mens. Lees meer over Martin op zijn website www.chichoice.nl of klik op de foto.

zohair.png

Zohair Elabd
Mindfulness 

"Ik ontdekte de kracht van mindfulness in een periode van veel stress. Toen ik een meditatietraining volgde ervoer ik niet alleen verlichting in mijn klachten, minder stress, minder gepieker en rsi klachten, maar ook dat ik er een gelukkiger en stabieler mens van werd. Er was een zaadje geplant wat uiteindelijk leidde tot mijn mindfulness trainerschap. Door de jaren heen volgde ik verschillende mindfulness opleidingen en bezocht ik retraites in verschillende landen." "Mindfulness leert mij beter om te gaan met de hectiek van alledag en simpelweg gelukkiger te zijn. Het delen van deze vaardigheid is dan ook mijn voornaamste drijfveer om mindfulness trainer te zijn." Zohair Elabd is gecertificeerd mindfulness leraar en oprichter van ZoMindful. Met een team van mindfulness trainers verzorgt Zomindful in Amsterdam e.o. mindfulness- en vervolg trainingen voor particulieren, in onderwijs en bedrijfsleven. Daarnaast verzorgt Zohair weekend- en week retraites waarin de mindfulness vaardigheid opgedaan, verdiept en verbreed kan worden. Naast trainer is Zohair mindfulness opleider en heeft hij samen met Frits Koster en Lidewij Severins de opleiding tot MVMC-trainer (Mindfulness Verdiepen en Mindful Communiceren) opgezet. Buiten zijn werk als mindfulness trainer is Zohair werkzaam als projectleider en docent op het MBO waar hij een project leidt dat sociaal en duurzaam ondernemerschap bij jongeren stimuleert. Ook was Zohair een periode gemeenteraadslid in Amsterdam en werkte hij jarenlang in het bedrijfsleven. De ervaringen die hij opdeed in de verschillende bedrijfstakken neemt hij mee in zijn mindfulness leraarschap. Lees meer over Zohair op zijn website www.zomindful.nl of klik op de foto.

Skadi van Paasschen.png

Skadi van Paasschen
Yin & Yang yoga

Skadi begon haar passie voor beweging al op een jonge leeftijd. Als kind leerde zij al vroeg experimenteren met het menselijk lichaam waardoor ze op elf jarige leeftijd in het NL jeugdteam voor Gymnastiek belande. Na drie jaar van intense trainingen en wedstrijden moest ze haar olympische droom laten gaan vanwege verschillende blessures aan haar linkerhand. De vele operaties en fysiotherapie die ze moest ondergaan, maakten haar bewust van het menselijk lichaam en het helende werking ervan. Haar persoonlijke ervaring en de wil om mensen te helpen zorgden ervoor dat ze 1995 Mensendieck ging studeren en vele jaren als therapeut heeft gewerkt in verschillende ziekenhuizen en revalidatieklinieken. Skadi nam haar eerste yogales in 2003 en was direct geïnspireerd. In 2004 voltooide ze de Vinyasa yoga docentenopleiding bij Yoga Moves (Utrecht) en begon aan een persoonlijke reis naar Mysore, India. Hier werd verliefd ze op Ashtanga Yoga. In die periode was ze in de gelegenheid om te leren van de verschillende leden van de Jois-familie (Sri K Pattabhi Jois & Saraswathi Jois) en verdiepte ze haar practice. Tevens had ze ook het voorrecht om Gabriel Azoulay te ontmoeten die haar de principes van Yin Yoga leerde. “ Het voelde voor mij alsof ik het beste van beide werelden had (de yin en de yang)” In 2006 besloot Skadi Yin Yoga te studeren waar ze zowel bij Paul Grilley (500 HR) als Sarah Powers de Teacher Training heeft volbracht. Ze heeft deelgenomen aan verschillende workshops en intensief gewerkt met internationale docenten zoals Saraswathi Rangaswamy, Manju Jois, Dharma Mitra, Radha & Pierre, Kino MacGregor, Russty Wells, Lino Miele, Petri Raisanen en vele anderen. Skadi reist regelmatig naar India voor persoonlijke verdieping. Skadi is een geboren leraar en geeft je met haar unieke en speelse manier van lesgeven de handvatten voor een levenslange yoga practice. In 2014 bracht Skadi haar eigen Yin Yoga boek “ Yoga geeft ruimte” en leidt ze regelmatig Yin Yoga Teacher Trainings en retreats in het buitenland. Ze is gespecialiseerd in Ashtanga, Vinyassa en Yin Yoga. Daarnaast heeft zij in 2015 de cursus Magnified Healing volbracht en studeerde ze 2018 bij Petri Raisanen de Finse Healing technieken. Lees meer over Skadi op haar website www.skadiyoga.com of klik op de foto.

Jasmijn

Jasmijn Koelink
Yoga - Adem - Stressrelease

Jasmijn Koelink (1983) is een Yoga Alliance® erkende docent. Ze geeft al jaren wekelijkse lessen en leidt een van de meest gerenommeerde yoga docentenopleidingen in Nederland. Daarnaast geeft ze retraites, gespecialiseerde workshops en 1-op-1 sessies. ‘Yoga verbindt mij met mijn fysieke mogelijkheden. Ik merk dat de manier waarop ik met mijn lichaam omga, weerspiegel hoe ik mentaal en emotioneel in het leven sta. Hoe het met mij op dat moment gaat -en dat maakt het een volledige beoefening. En élke keer is anders. Het fascineert en inspireert me – en dat deel ik graag met jou! Steeds vaker kreeg ik het verzoek van mijn studenten om online lessen aan te gaan bieden. Dit is mijn antwoord op die behoefte. Op You Tube kun je gratis sessies volgen of je kunt een cursus aanschaffen en onbeperkt toegang krijgen. Ik bied bovendien gerichte oplossingen voor onder andere rugklachten, slapeloosheid en stress. Lees meer over Jasmijn op haar website www.jasmijnkoelink.com of klik op de foto.

Lotte Kaptijn.png

Lotte Kaptijn
Lomi Lomi Massage

Lotte (1976) werkt full-time in haar praktijk: Uit Handen, Praktijk voor Massage en Bewustwording. Zij geeft massages op therapeutische basis en ter ontspanning. Zij werkt oa. met bewegingseducatie, lichaamsbewustwording, Mindfullness, meditatie en diverse massage technieken zoals Trager® Approach, holistische massage, Lomi Lomi Massage en fascia therapie. Verder geeft ze diverse massage cursussen, met als specialisatie Lomi Lomi Massage. Ze verzorgt tevens sessies trans-persoonlijke psychotherapie; dit is een ervaringsgerichte gevoelstherapie. Iedereen kent wel periodes waarin hij tegen van alles aanloopt en het gevoel heeft vast te zitten. Het is dan fijn als iemand mee kijkt en je begeleidt naar inzichten en heling in jezelf. Zo kunnen onbewuste belemmeringen uit het verleden plaats maken voor contact met je (authentieke) zelf en de mensen om je heen zodat het weer gaat stromen in je leven en je steviger in je schoenen komt te staan. Lees meer over Lotte op haar website www.praktijkuithanden.nl of klik op de foto.

Marije

Marije van Liere
Flow & Yin Yoga

"Vanaf mijn eerste yoga practice betekende yoga voor mij thuiskomen in mezelf. En dat is het nog steeds. Yoga hielp me herstellen van een burnout en helpt me elke dag opnieuw in mijn kracht te gaan staan." "Yoga is voor mij een metafoor voor het leven. Mijn yogapractice leert mij met de stroom van het leven te bewegen, laat me zien dat alles mogelijk is (hallo hoofdstand) en leert me de ruimte te zijn voor alles wat zich in dit moment laat zien. Ook als dat ongemakkelijk voelt."  "In mijn Vinyasa Flow-, Yin- en Restorativelessen belichaam je de stroom van het leven en wordt je één met het ritme van de natuur. Afhankelijk van het seizoen, de dag, het tijdstip en je eigen gevoelsstemming geven we het lichaam precies wat het nodig heeft om in balans te komen." Zo verbind je jezelf met je ware natuur, de natuur om je heen en de diepgewortelde wijsheid van binnen en is er altijd een plek om thuis te komen bij jezelf.  Met heel veel liefde geeft Marije de wijsheid van yoga door, omdat ze jou die plek zo gunt. Lees meer over Marije op haar Instagram @marije.vanliere of klik op de foto.

wineke.png

Wineke van Aken
HSP - Mindfulness - Yoga

Net als bij de meeste (hoog) sensitieve mensen heeft iemand anders (mijn coach) mij een paar keer moeten inwrijven dat ik hoog sensitief ben. Ik wist wel dat ik gevoelig was, maar had het nooit zo serieus genomen. Gelukkig kreeg ik met yoga en mindfulness meditatie de tools in handen om van mijn gevoeligheid mijn kracht van te maken. Geenthousiastmeerd door deze prachtige methodes, besloot ik te gaan studeren bij de beste leraren, ik volgde jaarlijks meerdaagse stilteretraites en schreef me in voor yoga-, mindfulness- en compassietrainers-opleidingen. Daar leerde ik naar mijn gevoel te luisteren in plaats van ertegen te vechten (maar wel zonder mijn hoofd te verliezen, want ik wilde met beide benen op de grond blijven staan). Ik ging mijn behoefte aan rust serieus nemen, leerde met prikkels omgaan en ontdekte hoe ik meer ruimte kon creëren voor mezelf en voor de dingen die mij voldoening gaven. Daardoor verdween een hoop stress, werden mijn relaties diepgaander en genoot ik veel meer van de dingen die ik deed en de mensen waar ik mee was. Zo kon ik stap voor stap mijn leven vormgeven op een manier die bij mij – als hoog sensitief persoon – past. In plaats van steeds maar probeerde te voldoen aan de verwachtingen van anderen. En toen leek op mijn pad te komen waar ik zo naar had verlangd. Ik richtte mijn eigen praktijk MettaMind op om met coaching, trainingen en retraites, de wijsheden te delen die mij zoveel rust, geluk, liefde en voldoening hebben gebracht. En deel daarvan heb ik ook opgetekend in mijn boek De Metta Cirkel. Inmiddels heb ik bijna 1.000 mensen mogen begeleiden in hun pad naar een mindful leven. Achteraf gezien, heb ik altijd al naar mijn gevoel geluisterd. Als introvert hoog-sensitief kind in een gezin met extraverte intellectuelen, moest ik wel luisteren naar mijn ‘eigen-wijsheid’ om keuzes te kunnen maken waar ik gelukkig van werd. Ik geloof dat we allemaal wat gelukkiger zouden zijn als we meer op ons gevoel, (ons hart, onze intuïtie of hoe je het ook wilt noemen), zouden durven te vertrouwen. Maar dan wel zonder je hoofd te verliezen. Weten wanneer je hart spreekt en wanneer je hoofd, en weten wanneer je waar naar moet luisteren, is makkelijker dan je denkt. Er is geen studie voor nodig. Het is geen rocket science. Je hoeft ook niet blindelings charismatische goeroes te volgen, Er is een eenvoudige praktisch en concrete methode voor die ik (deels) heb beschreven in het boek ‘De Metta Cirkel’. Als je dit eenmaal in de vingers hebt, zijn er geen twijfels en zorgen meer. Dan durf je voor jezelf te kiezen, dan weet jij hoe je wilt leven en kun je gelukkig zijn. Lees meer over Wineke op haar website www.mettamind.nl of klik op de foto.

usha.png

Usha Charlot Henning
Bosbaden - Authentic Movement

Vrijheid, inspiratie, genieten en creativiteit zijn woorden die bij mij passen en die zich weerspiegelen in mijn werk en leven. Ik houd daarbij van avontuur, natuur en beweging. In mijn totale aanbod van coaching, workshops en reizen begeleid ik je op ‘een down to earth’-manier om meer in je kracht te komen en bewuster in het leven te staan. Om vanuit daar keuzes te kunnen maken voor een prettig en gezond leven voor jezelf en de organisatie waarbinnen je werkt. En met respect voor je eigen waarden en liefde voor je lichaam en de natuur. In alle trajecten staan voor mij authenticiteit, plezier, speelsheid en de natuur centraal. Omdat het ritme van de natuur ons kan helpen om weer verbinding te maken met onze eigen innerlijke natuur. Ik ben opgeleid tot natuurgeneeskundig therapeut, natuurcoach, bosbadgids, bewegingstherapeut/ Authentic movement docent en systeemtherapeut. Ik heb jaren lange ervaring in het coachen en trainen van groepen en individuen. En in het begeleiden van reizen en retraites. Lees meer over Usha op haar website www.insidenature.be of klik op de foto.

eva.png

Eva Visser
Yoga -Leefstijl - Vrouwen

"Ontspanning, rust, beweging, plezier, inspiratie, bewustwording en gezonde leefstijl. Dit zijn allemaal elementen van deze retraite die ik zie als belangrijke onderdelen van ons leven. Jarenlange kennis, ervaring en zeker ook passie worden hierin samengebracht." Eva is 25+ jaar bezig op het gebied van een gezonde leefstijl. Ze is een levensgenieter en voor velen een voorbeeld van gezond leven. Dat wat voor haar heel erg gewoon is, blijkt voor veel mensen een grote inspiratie te zijn. Ze is geïnspireerd door dit leven, iedere dag, ieder moment. Het lichaam, haar functioneren en hoe we goed voor haar kunnen zorgen, is voor haar een super inspirerende reis. Door haar eigen (noodzakelijke) zoektocht is zij zich vanaf haar tienerjaren gaan verdiepen in het menselijk lichaam en een gezonde levensstijl. “Het zou zo fijn zijn als er een duidelijk antwoord is op een (specifiek) gezondheidsprobleem”. Maar helaas is het leven niet zo simpel als dat. Deze zoektocht heeft haar gebracht tot een holistisch perspectief op het leven, ons lichaam en gezondheid. In deze retraite gaan we kijken naar hoe we gezonder kunnen leven en hoe we relaxter kunnen verblijven in ons eigen leven en lichaam. Voor iedereen werkt dit weer anders. Eva reikt veel inspiratie aan die bruikbaar is voor thuis, voor het dagelijks leven! Ze is afgestudeerd milieuantropologe (Ma en Drs) en heeft al 25+ jaar verschillende opleidingen, trainingen en cursussen gedaan op het gebied van Yoga, massage, (vitaliteits-) coaching, ademtherapie, familieopstellingen, (sexual) embodiment, somatic movement, sjamanisme, (healing) Tao, Ayurveda, ayurvedische voeding en leefstijl. Haar kennis en ervaring deelt ze op een down to earth, liefdevolle, sprankelende en wijze manier. Lees meer over Eva op haar website www.moveinhealth.nl of klik op de foto.

danny.png

Danny van der Linden
Persoonlijke Ontwikkeling

Danny is al ruim 10 jaar bezig met bewustwording en energie. Hij heeft diverse opleidingen in België en Nederland gevolgd om zich te verdiepen in zijn hoog sensitiviteit en hoe mensen door bewust te zijn van hun gedrag dingen kunnen veranderen. Hij wilde begrijpen hoe hij zichzelf daarin kon beschermen en leren zichzelf te zijn in de dynamische wereld waarin we leven. In de opleiding 4 dimensioneel Bodywork en Levenskunst heeft hij veel kennis opgedaan van de Oosterse geneeskunde, TAO, Shiatsu, CTN en hoe het menselijk lichaam werkt. Hierin heeft het begrijpen wat de echte reden dat mensen bepaalde vragen of klachten hebben, hem enorm geraakt. Door te snappen wat de echte reden is, kan je tot de kern komen van het vraagstuk en het oplossen en veranderen. Daarnaast heeft Danny ruim 20 jaar gewerkt bij grote multinationals als Unilever en heeft hij zijn hoog sensitiviteit kunnen toepassen en ontwikkelen in diverse seniormanagement rollen en veel ervaring opgedaan in het leiden van grote teams, het coachen van mensen en leiderschap. Met name het helpen van mensen en achterhalen wat de echte reden van vragen en klachten is, is wat hem drijft. In zijn workshops combineert hij zijn kennis van Oosterse geneeskunde en business ervaring en traint, coacht en begeleidt hij mensen zodat ze meer energie hebben en hun vraagstukken kunnen oplossen. Altijd staat daarin de vraag centraal, wat is de echte reden dat mensen bepaalde klachten hebben. “Zolang ik me kan herinneren, ben ik al hoog sensitief, zag ik dingen die anderen niet zagen en was ik bezig met het helpen van mensen. Twee jaar geleden, aan de rand van het zwembad in Turkije, kwam de vraag voorbij: “Wat wil je nu echt?”. Op dat moment heb ik het besluit genomen om mijn hart te volgen door spiritualiteit en het helpen van mensen te combineren in de vorm van trainingen en coachings.” Lees meer over Danny op zijn website www.landeninjelijf.nl of klik op de foto.

Thirza.png

Thirza van de Hoef
Yin & Yang yoga

Thirza is een veelzijdige yogini die alle talenten die zij bezit heeft weten om te vormen tot een combinatie wat haar uniek maakt in haar werk. Thirza: "Wanneer ik nadenk over wie ik ben, kan ik daar niet een eenduidig antwoord op geven. Ik ben een verscheidenheid aan dingen, een verscheidenheid aan verschijningen en niet te vatten in slechts een paar zinnen op een website. Mijn zoektocht in dit leven begon al op zeer jonge leeftijd. Van huis uit werden wij heel vrij gelaten in hoe we in het leven wilden staan en wat we wilden geloven. Dat maakt dat ik vrij was om vanuit mezelf het leven te leren kennen. Vanaf mijn kindertijd ben ik me al bewust van de mens en dat er vele facetten bij de mens hoorden. Het zichtbare en niet zichtbare, het uitgesprokene en vooral hetgeen niet uitgesproken wordt, de verschillende niveaus van ons mens-zijn, de verschillende gebieden: lichaam – geest – emotie, lichaam – ziel – spirit. Welke namen je er ook aan geeft. In de loop van mijn leven heb ik vele opleidingen gedaan. Ik houd van studeren en alle opleidingen die ik heb gedaan hebben me rijker en wijzer gemaakt. Uiteindelijk heb ik alle informatie, kennis en ervaringen weten samen te brengen en te vermengen met wie ik ben. Zo heb ik mijn manier van werken weten te vormen tot iets dat heel dicht bij mij staat. In mijn werk laat ik mezelf zien. Van mijn kracht tot mijn kwetsbaarheid. En altijd verbonden." Thirza runt haar eigen bedrijf, Tharpa, waar ze niet alleen yogalessen aanbiedt, maar tevens werkt als (vitaliteits)coach/counseler, Thai Yoga masseur, en (co)trainer bij een erkende post HBO coachopleiding. Lees meer over Thirza op haar website thirzavandehoef.nl of klik op de foto.

anouk.png

Anouk Smulders
Yoga - Adem - Systemisch werk

Anouk is een intuïtieve, doortastende coach, - trainer, - facilitator en yogadocent en ademwerker. Zij heeft in de afgelopen 11 jaar ruim 13.000 mensen mogen begeleiden op hun pad van persoonlijke groei en -effectiviteit. Haar missie is om individuen te ondersteunen om terug aan het roer van hun leven te komen en persoonlijk leiderschap en -effectiviteit te vergroten. Haar passie ligt op het gebied van persoonlijke groei, vitaliteit en het ondersteunen van bewustzijnsontwikkeling middels energetisch lichaamswerk en het faciliteren van transformerende bewustzijnsprogramma’s voor groepen. Al op relatief jonge leeftijd nam Anouk een ‘diepe duik’ in de persoonlijke ontwikkeling en ontdekte in dat proces al snel haar diepgewortelde passie voor persoonlijke groei. Sindsdien laat ze zich in haar eigen ontwikkeling leiden door haar innerlijke kompas en dat heeft haar verdieping gebracht in vele facetten van het ondersteunen van bewustzijnsgroei. Onder anderen de opleidingen lifecoaching, teamcoaching, trainer/facilitator, transformational coaching, energetisch lichaamswerk, intuïtieve ontwikkeling, ademcoaching, breathwork biohacker en diverse yogaopleidingen maken Anouk samen met haar jarenlange ervaring van het werken met mensen die meer uit zichzelf willen halen, tot de veelzijdige en pure coach die ze nu is. Anouk Smulders ondersteunt anderen de weg terug te maken naar hun kern en verbondenheid te creëren met wie ze werkelijk zijn. Om los te laten wat niet meer dient en vanuit contact met eigen behoeftes en verlangens keuzes te maken. Ze combineert de meest krachtige technieken uit transformational lifecoaching, yoga en diverse vormen van lichaamswerk. Voor het ademwerk heeft Anouk een enorme passie, dit omdat het als geen andere tool zoveel ondersteuning biedt om de transformatie (terug) naar jezelf te kunnen maken. Lees meer over Anouk op haar website www.lifebizz.nl of klik op de foto.

Wendy Meijer.png

Wendy Joyce Meijer
Qi Gong - Lichaamswerk 

Sinds bijna 20 jaar ben ik mij gaan verdiepen in lichaamswerk, eerst via de Yange kant, de vechtsport, naar de Yinne kant: Tai Chi Tao, oversteken naar Lindy Hop dansen, terug naar Tai Chi Choice, doorsteken naar Ecstatic Dance en recentelijk is de visie op lichaamswerk vanuit Zijnsoriëntatie erbij gekomen. En meer en meer ervaar ik hoe belangrijk lichaamswerk in welke vorm dan ook is…uit je hoofd en in je lichaam landen, voelen en doorvoelen, luisteren naar wat je lichaam jou te zeggen heeft…dienstbaar aan je lijf te zijn… De Wijsheid van je lichaam is zó divers. Inmiddels zijn mijn Qi Gong-lessen een mix van Tai Chi Tao, gekleurd met de denkwijze en bewegingsfilosofie van Tai Chi Choice (Martin Wessels, www.chichoice.nl) en sinds een jaar verweef ik de oefeningen met het gedachtengoed en bovenal taalgebruik vanuit de Zijnsoriëntatie. Maar ook de kennis over vechtsport of de wijze van een serie bewegingen aanleren vanuit de danswereld vervlecht ik soms met Qi Gong. Lees meer over Wendy op haar website www.taichitaowest.nl of klik op de foto.

myrna.png

Myrna van Kemenade
Yoga - Meditatie - Healing

Myrna geeft nu ruim 20 jaar met passie les in Mindfulyoga, Meditatie, Vinyasa en nu ook Healingyoga. Ze is Her-innering’s mentor voor zowel particulieren als bedrijven. Ze blijft zich met liefde ontwikkelen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en leiderschap. Tijdens haar danscarrière kwam ze in Thailand in aanraking met Yoga. Wat dit met haarzelf en haar lichaam deed wilde ze delen met zoveel mogelijk mensen. In 2007 is ze begonnen met haar eigen yogaschool in Zaandam, Yogadreams. Yogadreams bestond uit 1 zaal en een lounge, groeide met de jaren in kleine stapjes en Myrna groeide mee, van yogajuf tot ondernemer. Van Yoga naar Yogi. Nu is Yogadreams gevestigd in een monumentaal pand - een voormalig weeshuis - met vier fantastische ruime zalen en twee knusse loungeruimtes in het hartje van Zaandam. Myrna heeft een heel team docenten met hun eigen specialisaties om haar heen en kan rekenen op een groep mensen die haar in de alledaagse gang van zaken ondersteunen. Yogadreams geeft gecertificeerde yoga docentenopleidingen zoals Yin en Vinyasa, want de droom om haar yoga en bewustwording’s ervaringen met zoveel mogelijk mensen te delen, die staat nog steeds aan de basis van alles wat ze onderneemt! Myrna's specialisaties: - Her-innering’s Mentor (zelfliefde- intuïtie -overvloed) - Mindful yoga & Meditatie - Zachte vinyasa flow - Kernwaarden - Healingyoga - Persoonlijke ontwikkeling “Yoga voor mij is zoveel meer dan alleen maar de houdingen. De houdingen zijn slechts een middel om te komen tot ZIJN" - Myrna van Kemenade Lees meer over Myrna op haar website www.yogadreams.nl of klik op de foto.

Afke

Afke Reijenga
Yin & Yang yoga - Vrouwen

Afke is een echte levenskunstenaar. Afke is een energieke en enthousiaste docent met een gezonde portie levenservaring. Tijdens haar vele reizen en drukke roerige leven was Yoga altijd haar houvast om even lekker te gronden en terug te keren bij haar authentie. Yoga heeft haar geholpen om echt weer haar eigen pad te vinden vol liefde en vrijheid. Graag wil ik het doorgeven, het goede gevoel wat je krijgt van Yoga en wat daar uit voortvloeit: liefde voor ieder levend wezen op aarde! Afke is gecertificeerd Hatha Vinyasa Yoga docent 500+ Teacher Training. Haar leraren zijn o.a. Rusty Wells, Sharon en David van Jiva Mukti Yoga New York en Patrick en Gösta van SvahaYoga, Olop Arpipi (Iyengar), Joe Weston (respectful communication), Saida Desilets (Jade Egg), Ka Wah Choy (Healing Tao) en Sarah Powers (Yin Yoga). Daarnaast heeft ze de afgelopen jaren een flinke verdieping gemaakt in bodywork, vrouwenwerk, Tantra en sensueel lichaamswerk. Lees meer over Afke op haar website www.afke.org of klik op de foto.

Inge Peters.png

Inge Peters
Yoga - Yoga Nidra - Meditatie

Inge begon met meditatie toen ze begin twintig was. Als filmstudente was ze op zoek naar meer gemoedsrust en naar 'Truth', wat haar tot meditatie leidde. Ze studeerde aan Brahma Kumaris, Rigpa (Sogyal Rinpoche) en beoefende Vipassana-meditatie. In 2000 ontmoette Inge haar eerste yogadocent Katiza Satya Ivulic, die haar uitnodigde voor een yogales en de yogareis begon. Slechts een paar jaar later schreef Inge zich in voor een lerarenopleiding bij Katiza en Hilary Brown om haar begrip van de yogapraktijk en filosofie te verdiepen. Hoewel ze daarna een beetje les had gegeven, voelde ze zich pas echt klaar om les te gaan geven tijdens een tweede training in 2005. Vanaf het begin van haar yogavakantie ontwikkelde Inge een zeer sterke zelfbeoefening. Ze gelooft dat echt weten en begrijpen voortkomen uit ervaring en zelfonderzoek. Haar focus lag lange tijd op (Ashtanga) Vinyasa yoga, maar ze studeerde ook andere variaties. In 2009 kreeg Inge een ongeluk waardoor ze geen enkele vorm van sterke fysieke yoga kon beoefenen. Toen ontdekte ze Yin-yoga (en herstellende yoga), wat haar hielp genezen. Ze had het gevoel dat ze yoga en haar filosofie op een heel nieuw niveau had herontdekt. Het bleek een zegen te zijn. In 2012 was Inge volledig hersteld en begon ze fulltime yoga te geven. Door Yin yoga te geven, vond ze haar stem, waardoor ze de kans kreeg om te vertragen en dieper te duiken. Ze houdt ervan om verhalen te vertellen, gebruikmakend van wat boeddhistische leringen en levenservaring om studenten mee te nemen op een innerlijke reis - een die ze alleen doet. Naast lesgeven geeft Inge Ayurvedische Yoga Massages. Momenteel studeert ze Yogatherapie (Swastha).

erica (1).png

Erica van Riet
Zweethut - Sjamanisme

Ik zou mezelf omschrijven als een liefdevolle persoon, met een wervelende energie die ik liefst dansend, helend en reizend vormgeef. Als kind al danste ik volop om expressie te geven aan mijn innerlijke beweging en dat doe ik nog steeds. Mijn interesse in het menszijn leidde tot de keuze om Psychologie en laten Llichaamsgerichte Psychotherapie te gaan studeren en begrip te krijgen voor het ego. Daarna wilde ik doordringen tot meer wezenlijke aspecten en kwam ik op het spirituele spoor. Vanuit een diepe innerlijke stilte, door de jaren heen vergaard, stromen hart en ziel, hoofd en handen meer op één lijn. Ik begeleid mensen sindsdien vanuit een holistisch en transpersoonlijk perspectief en met een breed scala aan methodieken waarbij ik oog heb voor verschillende lagen van bewustzijn. Ik ben gediplomeerd A&O psycholoog, lichaamsgericht therapeut (Energetic Intergration Therapy), facilitator voor sjamanistische rituelen, professioneel aurareader en reisbegeleider. In Ede houdt ik mijn praktijk voor bewustwording & groei. Magische reizen, die ik samen met Theo leidt, is voor mij een uitdrukking van mijn kernmissie: het brengen van licht en liefde, respect, puurheid en vreugde in een verbinding waardoor magie kan stromen. Lees meer over Erica op haar website www.ericavanriet.nl of klik op de foto.

stephanie.png

Stephanie Beltman
Yoga - Ademwerk - Young & Free

Stephanie is een gecertificeerde yogadocente in verschillende stijlen: Vinyasa, Yin Yoga & Yoga Nidra. Het is haar missie om een veilige omgeving te creëren waarin mensen zich met zichzelf en elkaar kunnen verbinden. “Het mooie van yoga vind ik dat het zorgt voor balans voor ieder individu op zijn eigen manier. Door goed naar jouw lichaam en geest te luisteren, kunnen deze verschillende stromingen yoga jou geven wat jij nodig hebt op dit moment en voor balans zorgen”. Stephanie is van nature een energiek en enthousiast persoon. Jaren geleden begon ze met yoga in de sportschool als een work-out. Ze stond vol in het leven, had een carrière in de mode branche, een druk sociaal leven en rende van hot naar her. Ze ervaarde veel onrust in haar lichaam & hoofd en had fysieke klachten. Ze was niet in verbinding met zichzelf, haar gevoelens en emoties en voelde zich uitgeput en opgebrand. Yoga bracht haar terug in balans en bracht haar innerlijke rust en kracht. “Door de beoefening van Yoga kreeg ik inzicht om mijn leven meer vanuit mijn eigen kracht en naar mijn behoeften te kunnen leven. Ik leerde mezelf te accepteren zoals ik ben: goed en compleet, waardoor ik de eisen en verwachtingen van mezelf meer los kon laten.” Ze creëerde een nieuwe manier van leven waarin ze rust, balans, plezier en vrijheid ervaart en haar eigen hart volgt. “Ik voelde mezelf weer op bloeien: jong en vitaal”. Inmiddels deelt ze haar ervaringen en heeft ze veel plezier in het les geven. “Ik vind niets mooiers dan te zien hoe mensen in verbinding zijn met zichzelf, zodat ze lekker in hun vel zitten en vervolgens ook kunnen verbinden met elkaar en de wereld om zich heen”. Dit zorgt ervoor dat ze zelf toegewijd yoga blijft beoefenen, maar ook dat ze van haar passie haar werk heeft gemaakt.

Eva Sophie.png

Eva Sophie Ridderikhoff
Yin & Yang yoga - Journaling

Voordat Eva Sophie werkzaam was als Yogadocente en braintrainer was zij werkzaam in de zakelijke dienstverlening. Cliché maar waar: na een burn-out ging het roer om. Ik verwisselde mijn hakken en laptop voor blote voeten en de Yoga mat. Al snel werd mij duidelijk dat alleen stijl te beperkend voor mij was en studeerde door op anatomie, fysiologie en filosofie. Ik combineer invloeden van Qi Gong tot Pilates maar ook creatieve aspecten van de Artist Way in mijn lessen, waarbij zelf reflectie altijd de kern zijn. Het woord Yoga roept associaties op die te maken hebben met rust, ontspanning, body & mind. Het woord yoga is afgeleid van de Sanskrietwortel Yuj, die de volgende betekenis heeft; , samenvoegen, om het juk van dieren op te zetten, de focus en concentratie van aandacht te verbinden. Ze hebben te maken met eenheid, focus en oefening. Dit wordt weerspiegeld in de yogabeoefening. Helaas is er ook de associatie dat je heel flexibel moet zijn voor een yogales. Dat je flexibeler wordt, is een gegeven, geen vereiste. Maar belangrijker nog, yoga is goed voor je gezondheid en je hersenen. Het is absoluut een zelfstudie. En daar hoef je jezelf niet dubbel voor te vouwen in ingewikkelde pretzel poses. Ik geef les op een functionele manier die niet per se een bepaalde stijl is, maar wel heel praktisch is. In mijn les leg ik uit waarom we de beweging of pose doen en wat je kunt voelen of ervaren in plaats van hoe het eruit zou moeten zien. Lees meer over Eva Sophie op haar website www.yogarevalution.nl of klik op de foto.

susan.png

Susan Marletta Hart
HSP

Susan (1971) is de auteur van de bestseller 'Leven met Hooggevoeligheid, van opgave naar gave'. Ze is internationaal een autoriteit op het gebied van hooggevoeligheid. Zij schreef verschillende boeken over dit onderwerp, geeft cursussen, lezingen, workshops en verzorgt coachingstrajecten. Susan biedt hsp's zielenreizen en therapie via haar website. Susan's (aardse) opleiding bestaat uit drie jaar Zen Shiatsu Opleiding, (HBO opleiding in Amsterdam), twee jaar Qi Gong in Zwitserland (Tai Chi en Qi gong Schule Zuerich) en een energy training bij Rico Brunner (St. Gallen). Ze is verder uitgebreid geïnspireerd in de werking van energie. Door middel van haar fijngevoeligheid en scherpe intuïtie, en met de hulp van gerenommeerde energetische therapeuten en mediums vergroot ze haar kennis op dit gebied voortdurend. Haar wens is hooggevoelige mensen zo veel mogelijk te helpen met haar kennis van de energieleer. Lees meer over Susan op haar website www.natuurlijkhsp.nl of klik op de foto.

roos.png

Roos Severins
Sensual Yoga - Vrouwen

“Lange tijd leefde ik vooral vanuit mijn hoofd. Ik kon niet genieten van seksualiteit en had een vertekend en negatief lichaamsbeeld. In de afgelopen 11 jaar is hier enorm veel in getransformeerd. Dat waar ik naar opzoek was (verbinding en vertrouwen) heb ik gevonden in mijn lichaam. Mijn lichaam is nu mijn thuis, wijst mij de weg en laat mij feilloos weten als ik afwijk van mijn eigen waarheid. Sensualiteit is voor mij onze natuurlijke staat van zijn die voor iedereen is weggelegd.” Roos is moeder van twee prachtige dochters, Mara (2016) en Elisa (2017). Sinds 2015 begeleidt zij vrouwen bij de weg naar binnen met Sensual Yoga. Roos ziet het als haar missie om de heiligheid rondom vrouw zijn, moeder zijn, seksualiteit en relaties weer terug te brengen. Roos heeft jaren in spirituele gemeenschappen gewoond in India, Italië en Guatamala. Zij heeft een achtergrond als Zijnsgericht Therapeut en heeft jarenlang trainingen gevolgd op het gebied van lichaamswerk en vrouwelijke seksualiteit. Lees meer over Roos op haar website www.sensualyoga.nl of klik op de foto.

karin.png

Karin van der Vennen
Bootcamp - Yoga

Een vrolijke, energieke yoga- en sportinstructrice met jarenlange ervaring als groepslesinstructeur. Al sinds 2008 geeft Karin met passie trainingen om mensen te motiveren tot een gezondere leefstijl. Iedereen op zijn of haar eigen niveau. Karin: ‘Ik vind het belangrijk dat iedereen zich veilig en prettig voelt in de groep. Van jong tot oud, man en vrouw, gevorderd of beginner. Ik bied daarom voor iedereen verschillende opties voor de oefeningen aan. Zodat je of heel intensief of juist wat rustiger kunt trainen. Plezier staat voorop!’ Karin is een gecertificeerd Pilates, Power Yoga, Body Balance® en Body Attack® instructeur. Ze gelooft in de gouden driehoek van kracht, cardio en flexibiliteit in combinatie met meditatie om zo je lichaam en geest in topconditie te brengen. Leuk weetje: haar eerste kennismaking met yoga was tijdens een retraite van Fit, Body & Mind. Kort daarop besloot ze om zelf de opleiding tot yoga instructeur te volgen en richtte haar bedrijf Kara Yoga op. Zij biedt o.a. outdoor bootcamp & yoga lessen aan. Zij is daarnaast ook orthomoleculair voedingsdeskundige, groepslesinstructeur en personal trainer. Lees meer over Karin op haar website www.karayoga.nl of klik op de foto.

SJABLOON TEACHER Docenten pagina.png

Dieke Bikker
Yoga - Sjamanisme - Vrouwen

Dieke heeft al sinds zij zich kan herinneren een nieuwsgierigheid en fascinatie voor hoe je als mens tot je eigen kern en geluk kan komen. Hoe kun je puur, zuiver leven en gelukkig zijn? Zij heeft dat onderzocht langs de wegen van oude Oosterse helende vormen zoals Ancient Thai Massage, en Yoga, later werden tantra, sjamanisme en persoonlijke ontwikkeling deel van haar ervaring en kunde. Dieke geeft deze wijsheid en ervaring door in haar programma’s waarin zij yoga en persoonlijke ontwikkeling combineert. Dieke geeft nu in Nederland en buitenland cursussen en workshops. In haar programma’s deelt Dieke verschillende vormen om uit ons hoofd, in ons hart te komen, en van daaruit te ontspannen en contact te maken met onze eigen essentie en met elkaar. Lees meer over Dieke op haar website www.womensalchemy.nl of klik op de foto.

Tom Goldhand.png

Tom Goldhand
Dans

Tom is een danser, dansleraar en groepsfacilitator, mede-oprichter en facilitator van Ecstatic Dance Amsterdam, eigenaar en manager van Sadhana Dance. Tom geeft de afgelopen 12 jaar les en maakt dans en is ook meester in danstherapie. "Ik zie mezelf als een improvisator, ik dans om te ontdekken, te verkennen en te herstellen. In de laatste jaren richt mijn dans zich meer op het verkennen van beweging met bewustzijn en dit is wat ik graag deel. Of het nu in dansimprovisatie is, werken met een partner, diep in een authentieke beweging of hoog en hoger in een extatische vorm van dansen ". Lees meer over Tom op zijn website www.tomgoldhand.com of klik op de foto.

Ingrid Groot.png

Ingrid Groot
(Yin) Yoga - Yoga Nidra

Inmiddels heb ik al meer dan 30 jaar yoga ervaring met heel diverse yoga opleidingen waaronder: Raja yoga, Hatha yoga, Yin yoga, Asthanga yoga, Yoga Nidra, Yoga-therapie. Ook heb ik veel gereisd naar onder andere Guatemala waar ik een tijd bij de Maya’s leefde en kennis mocht maken met de ongelofelijke kracht van het Sjamanisme. De Aboriginals in Australië leerden me over het land en vooral over het Stil Zijn. De Maori’s in Nieuw-Zeeland hebben me de oerkracht laten zien. De Spanjaarden hun passie voor Flamenco dansen en de Canadese First nation people hun creativiteit en rituelen. In het magische India leerde ik de eenheid ervaren binnen alles wat daar gebeurt. Ik volgde naast vele Yoga opleidingen, meerdere opleidingen op het gebied van coaching, persoonlijke- en spirituele ontwikkeling: The Journey, Sjamanisme, Consious connected breathing, The work, NLP, Esoteric healing, Life coaching, Mindfulness en nog veel meer. Daarnaast was en is het leven zelf toch wel de beste leermeester. 'Het leven gebeurt je terwijl je andere plannen maakt' is zeker op mij van toepassing. Zonder dat het een bewuste beslissing was van mijn kant, veranderde mijn leven en verzorg ik nu al een aantal jaren Yin yogalessen en docentenopleidingen, verdiepingstrainingen, workshops en retraites.Daarnaast werk ik als freelancer communicatiemanager in het bedrijfsleven. Lees meer over Ingrid op haar website www.ingridgroot.com of klik op de foto.

Merel.png

Merel Maria Meessen
Yoga - Ademwerk - Vision Walk

Het yoga-pad van Merel Maria begon zo’n twintig jaar geleden met het lezen van de autobiografie van Paramahansa Yogananda en de Bhagavad Gita. Rond haar 20e levensjaar liet ze zich initiëren in Kriya Yoga in de leraren-lijn van Yogananda en begon ze met mediteren. Toen ze na haar universitaire studie tegen een chronische blessure en burn-out aanliep, bood Yin Yoga uitkomst. In de jaren erop schoolde ze zich als yogadocent in Yin Yoga, Restorative Yoga, Ademcoaching, meridianenleer (TCM) & Mindfulness. Rond dezelfde tijd kwam Geweldloze Communicatie op haar pad, een methode waarin compassievol en oordeelloos bewustzijn wordt gebracht naar behoeften en de natuurlijke stroom van levensenergie - in relatie met zowel onszelf als met anderen. Ze volgde jarenlang trainingen in GC en geeft inmiddels cursussen op basis van GC. Ze verweeft dit in haar yogalessen middels lichaamsgerichte compassionate inquiry. In aanvulling hierop verdiepte Merel zich in de therapeutische werking van de plant-medicijnen ayahuasca en psilocybine truffels. Ze faciliteert plant-medicijn ceremonies en geeft yogalessen in combinatie met een lage dosering psilocybine en ceremoniële cacao. Het centrale thema’s in wat Merel biedt zijn transformatie, leven vanuit ons ware zelf en (her)verbinding met ons lichaam, elkaar en de aarde. Lees meer over Merel op haar website www.merelmaria.com of klik op de foto.

Inge

Inge van Nimwegen
Yoga - Sjamanisme - Vrouwen

Het is Inge’s passie een vrijplaats te creëren waarin je jouw eigen wijsheid en waarheid ontdekt. Ze begeleidt je bij het openen van lichaam en geest, bij het losmaken van dat wat je tegenhoudt en bij het creëren van een intieme relatie met jezelf en de wereld om je heen. Inge is coach, onderneemster, massagetherapeut en docent. Inge heeft jarenlange ervaring in het begeleiden bij persoonlijke ontwikkeling en veranderprocessen. Begonnen in de sportwereld als trainer en manager zocht ze haar weg naar authenticiteit in yoga, sjamanisme, tantra en vele, uiteenlopende, trainingen in persoonlijke ontwikkeling, zoals systemisch werk, energetisch lichaamswerk, Human Design & Gene Keys. Radicale eerlijkheid is het thema in haar leven en haar werk. Ze kan feilloos aanvoelen waar energie stagneert en begeleidt je liefdevol, op unieke wijze, naar een meer authentiek en vrij leven. Lees meer over Inge op haar website www.fireofwaya.com of klik op de foto.

Kim Padding.jpg

Kim Padding
Iceman training en ademwerk

Kim (1978) is zo iemand die elke situatie tot een ervaring maakt om mee te ont-wikkelen. Opgegroeid als ondernemersdochter heeft ze geleerd hard te werken. Nog steeds met veel energie leeft ze nu vooral vanuit de plek van harT-werken. Haar hart ligt bij persoonlijke ontwikkeling en leiderschap, mensen een mate van regie laten ervaren zonder dat het als controle voelt. Ze schenkt zelfregulerende tools en vertrouwen waar ze een leven lang mee verder kunnen. Polariteiten is wat je bij haar kan verwachten. Niet in een hokje te plaatsen, alles verkennend. Mannelijke & vrouwelijk, hard & zacht, warm & koud, donker & licht, lachen & tranen. In haar werk ont-moet je het allemaal om in het midden je eigen wijze pad te vinden. Kim beheerst de finesse om iemands talent in korte tijd waar te nemen maar het gaat niet om wat een ander ziet het gaat er om wat je zelf voelt en daar begeleid ze je graag in. "Waarin jij ontdekt, alles zit al in jou en je bent al jouw beste versie!” Ze volgt opleidingen bij de beste in hun vak zoals Patrick McKeown van Oxygen Advantage, Max Ström, Wim Hof, Kasper van de Meulen, Ralph Moorman, Vilna van Betten, Deva Yama en velen meer. Met een sausje van het boeddhistische 8-voudige pad, microdosing institute & yoga-spirit een eclectisch* aanbod. *Beter bekent als fijn-bij-elkaar-geraapt-zootje Lees meer over Kim op haar website www.n-ice.world of klik op de foto.

theo (1).png

Theo Janssen
Zweethut - Sjamanisme

Ik heb een groot deel van mijn leven in de natuur doorgebracht. Als kind volgde ik mijn eigen stroom en intuïtie en kwam ik op de mooiste plaatsen. Als marinier heb ik prachtige plaatsen bezocht over de hele wereld, geleerd van sjamanen en indiaanse stamhoofden en de wijsheid van de natuur benut om mensen te laten vertrouwen op zichzelf en de natuurlijke omstandigheden. Bij Defensie werkte ik als marinier, sportdocent, revalidatiecoach, manager, personeelsadviseur en begeleidde ik zorg na missies. Eén van zijn grootste drijfveren was steeds mensen het beste uit zichzelf te laten halen. Vroeger in hun sportprestaties en herstelvermogen, nu in hun persoonlijke en spirituele groei. Ik heb spirituele en sjamanistische opleidingen genoten en begeleid mensen graag op deze voor mij zo natuurlijke manier. Samen met Erica begeleid ik al weer bijna 15 jaar meditaties, workshops en spirituele reizen. Lees meer over Theo op zijn website www.magischereizen.nl of klik op de foto.

jessica.png

Jessica Groenenberg
Yoga - SUP yoga

Jessica is de drijvende kracht achter Yoga By The Sea en SUP yoga Zeeland. Tijdens een lange zoektocht/ reis in Thailand, kwam Jessica niet voor niets in aanraking met yoga. “Maar deze spirituele onzin is toch niks voor mij”, een verloren weddenschap deed haar inzien dat yoga precies was wat ze nodig had. Na deze “life changing experience” besloot ze in Thailand, Nederland en België een opleiding en verschillende trainingen te volgen in ashtanga vinyasa- en power yoga, zodat ze anderen kan helpen zowel lichamelijk als geestelijk in balans te komen. Jessica is de eerste Yoga docent die SUP yoga heeft geïntroduceerd in Zeeland. Ook haar collega’s zijn ervaren in het geven van SUP yoga lessen en meer. Sinds 2015 geeft Jessica ook Yin Yoga lessen een zachte maar uitdagende yoga soort. Lees meer over Jessica op haar website www.yogabythesea.nl of klik op de foto.

patricia.png

Patricia Hoekstra
Bosbaden - Mindful Walk

Sinds 2019 is de natuur mijn ‘kantoor’. Zijn in de natuur geeft mij het gevoel dat ik LEEF en deze intense beleving werkt door in mijn coaching en trainingen. Ik ben een ‘gevoelige snaar’ waardoor ik veel opmerk in & om me heen en intens kan genieten van de kleine, wonderschone dingen in het leven. Door deze gevoeligheid is overprikkeling mij ook niet vreemd en heb ik mezelf jarenlang als stressgevoelig bestempeld. Sinds ik de overstap heb gemaakt van het kantoorleven (o.a. loopbaancoach bij de Nederlandse Spoorwegen) naar werken in de natuur als wandelcoach, heb ik ervaren dat ik in het groen wel allerlei prikkels moeiteloos verwerk zoals de kakofonie aan vogelgezang, de chaos voor het zicht van bomen, planten en gevallen bladeren & takken en de wisselvalligheid van het weer. Ik kan langere tijd in de natuur zijn zonder vermoeid te raken en het brengt me een diepere rust en een levendig gevoel. Ben ik wel zo stressgevoelig of miste ik in mijn kantoorbaan de balans tussen binnen & buiten, tussen zijn in de menselijke wereld en in de meer-dan-menselijke wereld? Vanuit deze ervaring ben ik me verder gaan verdiepen in mindful bewegen in de natuur (Mindful Walk & Run) en heb ik de vertragende, natuurverbonden beoefening Bosbaden ontdekt. Beide methodes hebben mij een diepere ontspanning en een verruimde waarneming gebracht, waardoor ik me sneller ‘thuisvoel’ waar ik ook ga en heb mogen ontdekken dat schoonheid in alles te vinden is. De methode van Mindful Walk en de natuurverbonden oefeningen uit het Bosbaden pas ik zelf dagelijks toe om in beweging en in balans te blijven. Lees meer over Patricia op haar website www.vislavie.nl of klik op de foto.

Jethro.png

Jethro Rahajaan
Dans - Bewust bewegen

Jethro Rahajaan (1984) begon in 1998 met breakdance en werd een jaar later uitgeroepen tot meest belovende 'b-boy' van Nederland. Breakdance opleidingen waren er toen nog niet, het grootste gedeelte heeft hij zichzelf aangeleerd. Een paar jaar later begon Jethro met lesgeven, voornamelijk aan kinderen. Hij heeft aan honderden kinderen in heel Nederland de beginselen van breakdance geleerd. Door zoveel te werken met kinderen heeft hij een geheel eigen methodiek ontwikkeld. Breakdance is en blijft zijn passie, en ook momenteel geeft hij daar nog les in. Naast breakdance leerde Jethro vele andere dans- en bewegingsvormen, zoals popping, locking, hiphop, housedance, capoeira, tai chi, yoga en acrobatiek. Toen hij eenmaal in 2015 met Ecstatic Dance in aanraking kwam, veranderde er iets. Hij bevond zich ineens op een dansvloer met rugzak vol met 'moves', maar wist niet meer hoe hij zich moest bewegen. Totdat hij volledig intuïtief begon te bewegen... Hij werd in 2016 gevraagd om Ecstatic Dance openingsceremonies te begeleiden bij Odessa en begon zich toen te verdiepen in het 'van hoofd naar lijf gaan', om mensen zo goed mogelijk een diepe dansreis in te leiden. Tegenwoordig doet hij dit nog steeds heel graag en hij is ook DJ geworden, om zo zelf een volledige dansreis aan te kunnen bieden. Ook hij heeft sinds een kort een dansschool geopend in Amsterdam waar hij o.a. zijn eigen ontwikkelde intuitieve dansvorm 'love for the floor' geeft. Naast al dit danswerk is Jethro inmiddels bijna 6 jaar bezig met massagetherapie. Lees meer over Jethro op zijn website www.dance2advance.teachable.com of klik op de foto.

carol timmermans.png

Carol Timmermans
Qi Gong - Dans - Stemexpressie

Carol Timmermans heeft haar studie gevolgd aan de Rotterdamse Dansacademie. Zij heeft een lange carrière achter de rug van optredens, het creëren en regisseren van shows en musicals en het geven van zang- en dansworkshops. Tijdens haar loopbaan is zij zich steeds meer gaan verdiepen in Taiji/Qigong. Hierin heeft zij door haar eigen innerlijke, creatieve proces Tao Dance ontwikkeld. Tijdens dit proces vond zij dat de stem hierin niet uit kon blijven en heeft zij bij Terra Voice de opleiding Stemtherapie gevolgd. Met Voice and Movement zijn al haar (levens)ervaringen en kennis samengekomen en begeleid zij naast het geven van lessen en workshops mensen individueel in een proces naar ontspanning en het ontwikkelen van hun persoonlijke, unieke kracht. Carol laat je in haar workshops kennismaken met de verschillende disciplines van Voice and Movement in samenspel met de vijf elementen. Ervaring en enige voorkennis is niet nodig. Lees meer over Carol op haar website www.voiceandmovement.nl of klik op de foto.

Astrid Vollebregt (1).jpg

Astrid Vollebregt
Polariteitsmassage cursus

Mijn enthousiasme voor de polariteitsmassage overbrengen op anderen, hoe mooi is dat! In 2009 ben ik als vrijetijdsbesteding begonnen met een allround massagecursus. Ik was direct enthousiast. Dit past bij mij, ik werd besmet met het massagevirus! Vervolgens heb ik, verspreid over een aantal jaren, de opleiding tot polariteitsmasseur gevolgd aangevuld met verscheidene verdiepingscursussen. Sinds 2015 word ik meerdere dagen per week ingehuurd door een massagepraktijk. Doordat ik daar verschillende soorten massage geef, zie ik wat de meerwaarde is van de polariteitsmassage ten opzichte van andere vormen van massage. Rust, ruimte, bewustwording, stroming, magie; dat is hoe klanten hun ervaringen beschrijven. Tijdens de massagecursussen werd mij al duidelijk dat loslaten van (spier)spanning soms gepaard gaat met het loslaten van emoties. Om hier goed mee om te kunnen gaan, heb ik een opleiding gedaan tot coach/counselor. Later heb ik als co-trainer bij die opleiding ook ervaring opgedaan in lesgeven. Sinds 2019 heb ik de cursussen polariteitsmassage van mijn docent voortgezet. Zo kan ik mijn kennis van en ervaring met de polariteitsmassage delen met anderen. Lees meer over Astrid op haar website www.avpolariteitsmassage.nl of klik op de foto.

FIT chefkoks
bottom of page