top of page

Mindfulness weekend retraite

Mindfulness is tijd en aandacht voor jezelf. De retraites zijn op prachtige locaties in de natuur. Er is voldoende tijd voor rust, verstilling, wellness en wandelen. Lees de reviews.

Mindfulness retraite

Waarom Mindfulness?

Mindfulness is vandaag de dag breed geaccepteerd. Steeds meer mensen maken er kennis mee of passen het toe in hun dagelijks leven en op het werk. En niet zonder reden! Met aandacht leven heeft grote invloed op de kwaliteit van ons dagelijks - vaak o zo drukke - leven. 

 

Je wordt begeleid naar volle aandacht voor het hier-en-nu. Onder begeleiding voelen, ervaren en helder krijgen waar we wel en waar we geen energie van krijgen in ons leven en hoeveel tijd wij eraan willen besteden. Ons uitgangspunt is verstilling, diepte ontspanning, acceptatie, loslaten, energieopbouw, inzicht, kennis en wijsheid. Door aanwezig te zijn in het moment verschuift onze aandacht naar "zijn" in plaats van "doen" en worden we bewust van onze automatische denk- en gedragspatronen (leven op de automatische piloot).​

Voordelen Mindfulness & meditatie: 

  • Minder stress ervaren 

  • Minder piekeren

  • Meer creativiteit

  • Beter slapen en effectiever werken

  • Meer genieten in het hier en nu

  • Minder last van angst en (chronische) pijn

  • Een burn-out voorkomen of ervan herstellen

Mindfulness helpt bij stressklachten, concentratieproblemen, oververmoeidheid, verslavingen, pijn, slapeloosheid en verstorende emoties als boosheid en angsten.

Mindfulness weekend retraite

Stap een paar dagen uit je dagelijkse routine en gun jezelf de tijd om echt even tot rust te komen. In je lichaam, maar vooral ook in je hoofd. Een paar dagen jezelf en alles om je heen bewust en met aandacht te beleven. Verwonder je.

 

Gedurende het weekend beoefenen we mindfulness. Zo komen er onder andere verschillende soorten meditaties aan bod, begeleid en in stilte. De kunst van meditatie is het liefdevol observeren van gedachtes, emoties en lichamelijke sensaties, zonder hier door meegevoerd te worden of een oordeel over te hebben. Het is het proces van opmerken, observeren, accepteren en loslaten om in een staat van zijn te komen waar we kalmte en innerlijke rust ervaren. De helderheid die hieruit voortkomt creëert ruimte voor het ontstaan van diepere inzichten in datgeen ons bezig houdt in het leven en kunnen richting geven of hieraan bijdragen.  


Ervaar de diepe en ontspannende werking van mindfulness door een aantal dagen volle overgave aan verschillende oefeningen en technieken die mindfulness ons biedt. Op een unieke locatie met gezonde en lekkere vegetarische voeding en de bewuste beleving van de natuur. Je wordt begeleid door de beste en ervaren door ons geselecteerde docenten. 

Mindfulness & meditatie vakantie

​Een mindfulness vakantie als onderdeel van een uniek vakantieconcept voor het welzijn van lichaam en geest in de natuur met veel ruimte en rust. Je volgt één programma in een besloten groep en als 'special' zijn er open workshops van de andere docenten. Je kunt dus ook de andere thema’s ervaren in deze mindfulness vakantie. Het vakantie motto van onze retraites is: "alles mag, niets moet!”

Elke retraite bevat aandacht voor en oefening in meditatie. Meditatie is een eeuwenoud gebruik in veel culturen en religies en vraagt om oplettendheid en concentratie. Het helpt je in het vinden van de weg naar innerlijke harmonie, helderheid en sereniteit. Je geeft je geest de gelegenheid om volledig tot rust te komen. Een korte pauze voor een reset. Regelmatig mediteren is helend en zorgt ervoor dat je lichaam, geest en ziel in balans komen. Mensen die regelmatig mediteren zeggen dat het stap voor stap belangrijker in hun leven is geworden. Het brengt meer kracht en helderheid in het leven. Een waardevolle bijdrage aan een gezond en gelukkig leven. 
 

Podcast Mindfulness Zohair.png

Wil je meer weten over mindfulness? Neem even de tijd om met aandacht te luisteren naar de podcast van Zohair.

Mindfulness reizen

Duurzaam omgaan met de aarde is zelf ook duurzaam leven. Voor een mndfulness vakantie hoef je niet ver te reizen. Onze reizen zijn vooral in Nederland en West-Europa. Locaties die je eenvoudig met de auto, bus of trein kunt bereiken. En voor de minimale footprint bieden we carpool bemiddeling. Samen reizen resulteert ook vaak in mooie ontmoetingen. En de belangrijkste reis is tenslotte je reis naar binnen. Voor duurzame omgang met jouw lichaam en geest. Jouw tempeltje dat je hele leven mee moet. 

Mindfulness weekend in Nederland

Enkele dagen oefenen in aandacht. Een ontmoeting met een heel palet aan aandachtsoefeningen die Mindfulness ons biedt. Je wordt begeleid naar volle aandacht voor het hier-en-nu. En voor jezelf in het hier-en-nu. Vaak in een mooie combinatie met yoga en beleving van de natuur en gezond en lekker eten.

We verblijven op unieke locaties met veel natuur, ruimte en rust. De perfecte plek voor verstilling. Maar ook om met aandacht te genieten van heerlijke vegetarische voeding en wellness met sauna of een verfrissende duik in zee. 

Mindfulness vakantie in Frankrijk

Onze mindfulness & meditatie vakanties zijn op unieke locaties in de natuur met veel ruimte en rust. Dit geeft je de mogelijkheid om de natuur bewust te ervaren. Afhankelijke van de locatie zijn er uitgebreide mogelijkheden om te wandelen in het bos, de duinen en op het strand. Gezamenlijke wandelingen en/of stilte wandelingen zijn onderdeel van het programma. Een mooie manier om de omgeving te verkennen en jouw stilte plekjes te vinden. 

 

Je kunt natuurlijk ook (sport)fietsen, zwemmen in zee of in een meer, culturele excursies, massage en andere behandelingen, sauna en relaxen terrasjes of ligweiden op het landgoed.

Retraite vakantie

Een retraite is het jezelf tijdelijk terugtrekken uit het dagelijks leven met als doel geestelijke verdieping. Tijd voor jezelf! Tijd om een stapje terug te doen. Je laat het dagelijkse leven even los, met alle zorgen om en het zorgen voor. Je verbindt je weer met jezelf, zodat je kunt ervaren wat belangrijk voor je is en wat niet. Je leert (weer) goed voor jezelf te (laten) zorgen zodat je op kunt laden en daarna weer volop in het leven kunt staan. Je luistert naar je hart en laat haar de richting wijzen. 

 

Een retraite en een vakantie zijn mooi te combineren tot een retraite vakantie. Ontspanning, verdieping en plezier zijn de elementen voor een heerlijke yoga retraite vakantie. Met begeleiding op gebied van yoga, meditatie, beweging, ademhaling en inspiratie voor een gezonde lifestyle. Bestanddelen om gezonder en bewuster in het leven te kunnen staan. Maar ook een paar dagen om lekker te genieten van het leven. Het leven te vieren. Leuke mensen leren kennen, terrasje pikken, een boek in een luie stoel, zonnebaden, zwemmen en misschien wel lekker dansen. 

 

Zo ontstaat er ruimte voor verstilling, reflectie en loslaten van wat niet meer nodig is, zowel als het vooruitblikken op je persoonlijke ontwikkeling en richting in je toekomst. In optionele sharings of  bewustzijnscirkels delen we met elkaar wat gehoord mag worden. 

 

Thuiskomen bij jezelf of rusten in zijn

Een periode met alle aandacht voor jou en voor wat jij nodig hebt. Je hoeft even voor niemand te zorgen en helemaal nergens aan te denken. Alles wordt voor je verzorgd. Dit geeft je ruimte om te reflecteren op je leven, je te verdiepen in je werkelijke verlangens,  nieuwe inspiratie en inzichten. Thuiskomen bij jezelf en Rusten in ZIjn. 


Je mag een paar dagen je verplichtingen loslaten, helemaal tot rust te komen en ontspannen in wat er dat is. Een reset voor jezelf. Je komt weer sprankelend, geïnspireerd en vol enthousiasme uit deze retraite vakantie terug in het dagelijks leven.

Mindfulness blogs

bottom of page