top of page

Hier vind je een schat aan ervaringen van mensen die hebben deelgenomen. Of je nu geïnteresseerd bent in yoga-, meditatie-, stilte- of mindfulness retraites of andere vormen van persoonlijke groei, deze reviews bieden je een waardevol inzicht in de ervaringen, ontspanning en transformaties die anderen hebben ondergaan tijdens hun retraites.

Wat zeggen onze deelnemers

Tim (32) over zijn retraite in Castricum in augustus 2020

Manou (37) over haar retraite in Corona tijd in Castricum in augustus 2020

Petra (42) over het nut van een retraite in een druk leven met werk en gezin

Retraite

Eva van Groeningen portret.jpeg

Wauw wat een fijne dagen, met liefdevolle input van Wendy. Het heeft mij ruimte gegeven in mijn lijf en hoofd. Mede dankzij de kookkunsten van Karin en de massage van Coby. Ik grijp het nieuwe jaar weer met beide handen aan.

Eva, januari 2024

Retraite

Irene Jimenez.JPG

Het is een magische plek met inspirerende mensen waarin je wordt uitgenodigd om open te staan voor nieuwe ervaringen en inzichten. Dat alles met veel respect, openheid, gezelligheid en heerlijk eten!

Irene, juli 2023

Retraite

carmen review fit.png

Betoverend. Dat is eigenlijk in één woord hoe ik mijn yoga retreat weekend in Zeeland heb ervaren. Het wat zó leerzaam. Zo bijzonder. Zo puur en zoveel rust. Tijdens dit weekend heb ik diverse yogalessen gevolgd en ontdekt wat bij mij past. Alles was ook goed verzorgd qua eten. Voor het eerst heb ik een heel weekend alleen maar vegetarisch gegeten. Mijn lichaam voelt direct anders. Veel fijner. Mijn telefoon en social media heb ik zoveel mogelijk links laten liggen, en dat maakte ook dat ik meer tot rust kwam.

Carmen, augustus 2019

Retraite

Janneke Steentjes portret_edited.jpg

De Schouw ik hou van jou
Zeg ik met een lach,
even een grapje bij de start
als dat mag
Maar ik weet nog de eerste dag
Dat ik dacht
"Waar is de receptie in dit hotel?"

Lees dit gedicht onderin de pagina.

Janneke, januari 2024

Retraite

Testimonial portret Karen.png

Zeker heb ik een fijn weekend gehad. Veel contacten, prachtig weer, Chi-gong, fietsen, naar het strand en relaxen in de tuin van De Schouw. Een prachtig complex. Een fijne kamer, fantastisch vegetarisch eten en gelijkgestemden. Wat wil een mens nog meer.

Karin, april 2022

Retraite

Barbara Lubon.jpg

Wat een prachtige transformatie heb mogen meemaken. Het was een heel diepe ervaring voor mij in de spirituele sfeer. Ik vond in mezelf alles waar ik al jaren naar op zoek was, ik bevrijdde mezelf van de emoties die me mijn hele leven hadden vergezeld. Ik kan eindelijk de kleuren van het leven en de vreugde met mezelf waarderen. Ik ben Hans erg dankbaar dat hij me heeft doen inzien waar mijn probleem ligt, het gesprek was als een zielsproef, wat zeker goed is gegaan. yoga met Inge oh zij is mijn mentor. Ik hoop dat ik met haar in contact kan komen. de kracht en oprechtheid van de intenties van deze vrouw is sterk. het was heel diep, Merel heeft de stem van een engel, ik zou uren naar haar kunnen luisteren - als ze een cd heeft koop ik die graag 😊 dit is weer een inspiratiebron voor mij, ik ben onder de indruk van haar kennis en ervaring. De avontuurlijke wandeling met visie inspireerde me om iets te doen vanuit mijn roeping. en ik heb het gevoel dat ik zeker een ander beroep zou willen uitoefenen dan waar ik nu voor werk. Ik ben op zoek naar inspiratie gerelateerd aan yoga en de wens om anderen te helpen. het is echt niet te geloven wat er nu gebeurt. Ik verloor mijn zielsverwant, maar ik geloof dat dat mijn lot was en ik accepteer het. Ik wil dit avontuur zeker voortzetten. bedankt met heel mijn hart. Namasté

Barbara, juli 2023

Retraite

sofia review groen.jpg

Alles is goed geregeld. Als ervaren retraite bezoeker is dit de leukste die ik ooit heb meegemaakt. Eten, het programma, faciliteiten, host, teacher. In het programma zit er veel vrijheid. Niets moet. Ik heb echt contact gemaakt met mijn lichaam en het speelse kind in me. Prachtig!

Sofie, augustus 2022

Retraite

De retraite voelde als een cadeau. Alles klopte. De fantastische yogalessen, de gastvrijheid en de zorgzaamheid van de gastvrouw, en door het hele team, het huis, de tuin en de heerlijke sauna en warmwaterbad. Het programma was intensief en toch bleef er voldoende tijd over om te ontspannen in de tuin of een wandeling te maken. De sfeer was rustig en ontspannen, er werd op gewezen “alles mag, niets moet”.

Marti, september 2023

Locatie

Wat een prachtig gebouw. Wanneer je binnen komt voel je je meteen geborgen, veilig, geaard. Het hele weekend was goed verzorgd, eten, drinken, slapen workshops prachtig. Ook fijn dat er ruimte was voor vrije invulling. Fijne gastheer die iedereen welkom liet voelen. Al met al ben ik erg enthousiast over de retraite

Christel, februari 2023

Docententeam

Fantastisch! Wat een fijne en goeie yogadocent en facilitator! Supereffect dat beklijft volgens mij

Anoniem, mei 2023

Retraite

Net thuis van weekendje weg, mezelf 48 uur ondergedompeld in een mindfulness retraite. Nooit eerder gedaan, wel lang het plan. Geen les, leren of studie. Simpel luisteren wat een ander zegt en doet, mogen wegzakken in een gedachten-flow. Niets zelf hoeven regelen of in de gaten houden. In pal tegenwind heerlijk gefietst (geen elektra), als beloning prachtig uitzicht op zee. Heerlijk vega eten door een kok, mooie amethist gekocht, een klein steentje gekregen en als bonus een heleboel gave ideeën die zomaar opborrelden uit mijn onderbewuste. Mijn eigen "zolder" verkennen, zonder oude boeken te openen...hoe fijn kan zoiets zijn, niets moet, wat ik wil mag.

Liesbeth, augustus 2023

Docententeam

Ik ben zeer gecharmeerd door de energie, de uitstraling en de gave van Ingvild. Ik heb ook genoten van de ochtend les van Dieke. Fantastische vrouwen!

Fabienne, augustus 2022

Docententeam

 Super! Inge zorgde goed voor een veilige setting, deelde ook haar kwetsbaarheden en dat bracht iets speciaals. Daarna kon ze verder wel goed schakelen en had ze aandacht voor iedereen. Fijne docent en die uitnodigt de diepte in te gaan

Gerald, april 2022

Voeding

Cadeautjes, wat een pracht, elke keer weer. Genoten van het eten, te mooi om te nuttigen bijna. Complimenten, dankbaar. Ben anders naar eten gaan 'kijken' door te proeven. Heerlijk.

JD, augustus 2022

Docententeam

Fantastisch! Alles klopte, was duidelijk, liefdevol en inspirerend. Rolandjan is ervaren, helder, wijs, liefdevol en inspirerend. Ellemarie gaf een liefdevolle en fijne aanvulling. De combinatie van yoga, meditatie en ademwerk vond ik heel erg fijn en wat een prachtige muziek!!! In mijn leven heb ik deelgenomen aan meerdere retraites, maar deze retraite stak op alle fronten boven alles uit.

Het was life-changing!

Heel veel dank voor alles!!

Tamara, december 2022

Gedicht

Janneke Steentjes portret_edited.jpg

De Schouw ik hou van jou

Zeg ik met een lach,

even een grapje bij de start

als dat mag

Maar ik weet nog de eerste dag

Dat ik dacht

"Waar is de receptie in dit hotel?"

 

Grote banken ronde muren

ik zat wat verlegen te wachten op mijn kamer,

zou het nog lang duren...

 

Cirkel of hi, cirkel of bye ,een openings en sluitings ceremonie.

Zeg maar dag tegen het oude en hallo tegen het nieuwe jaar...

Dansen tot de blaren er waren ,

hier kun je het leven vieren

Oude bekenden zijn tevens nieuwe vrienden....

 

Een mooiere retraite lokatie kon ik niet dromen

Positieve energie kan hier stromen

En als de boze dromen dan toch ook komen

Donkere waters, trollen op tronen

Werd ik wakker en hoorde mijn kamergenoten zachtjes ademen

Ja ik ben veilig ik kan los laten

 

Een proces van zakken in mezelf door yoga en dans

Eerst nog schoorvoetend en weinig vrij

Maar jaren geleden zag ik de kans

Gebruik de emoties, neem ze mee want

Weglopen mag

maar voelen en transformeren is wat ik wil

 

En als ik hier dan toch mijn bange hart lucht

Ik was zo lang op de vlucht

Maar elk jaar vond ik hier een stukje van mezelf terug

En nu stroom ik over van liefde en dankbaarheid

Nee geen spijt

Want Nu is het tijd

Stop de strijd in mezelf ,

ik mag thuiskomen in mijn lijf

Janneke, januari 2024

Gedicht

roberto-nickson-oQJO7TpRZj0-unsplash.jpg

wie volgt

deelnemer

Benieuwd naar onze retraites? Vind alle retraites hier:

bottom of page