Tai chi & Qi-gong

Verstilling door beweging

Tai Chi is bewegend ontspannen en ontspannend bewegen. Het leert je op een milde toegankelijke wijze een groot scala aan verstillende gezondheidsbevorderende oefeningen. Het verbetert je balans. De rustige bewegingen en herhalingen brengen de gedachte tot stilte en geven de geest rust. Het leert luisteren naar en communiceren met je lichaam. Goed voor het herstellen en opbouwen van de levensenergie (qi of chi).

Bijzonder is de eenvoud waarmee dit wordt gedaan, de simpele, niet belastende oefeningen, die nagenoeg allemaal langzaam en met aandacht worden uitgevoerd zorgen er voor dat je snel lekker in je vel komt de zitten.

 

Door te voelen wat er in je eigen lijf gebeurt er 'oog en oor' er en verbinding mee te maken maak je ook makkelijker verbinding met een ander. Door helderder te kijken naar jezelf krijg je een helderder beeld naar de wereld om je heen. Het kan zo ook een ander licht werpen op onze persoonlijke relaties en hoe we hier in staan.

De betekenis van Tai Chi is te vertalen met de Yale transcriptie. Tai in de Yale-transcriptie is in het Pinyin Tài wat 'hoogste' of 'opperste' betekent. Chi is zowel 'Jí' dat 'uiterste' betekent als 'Qì' dat in het westen de nagenoeg gestandaardiseerde betekenis van 'levensenergie' of 'levensadem' heeft gekregen. Chi heeft dus binnen Tai Chi een dubbele betekenis. Het Taiji (Tai Chi) symbool geeft heel duidelijk weer hoe Yin-Yang in opperste harmonie samengaan.

 

Waarom Tai Chi?

Je leert hoe je op een aangename en eenvoudige manier kunt bewegen en daardoor ontspannen. Men leert rust te vinden in beweging en fysieke en mentale spanningen op een milde manier te voorkomen en bestrijden. De bewegingen zijn eenvoudig, zacht en rond. De bloed- en energiecirculatie verbetert zonder dat er wordt gewerkt met lange, complexe bewegingspatronen.

Door de Qi (energie) circulatie te stimuleren kan het zorgen voor een beter 'landen' na een reis, je snel 'thuis' voelen in een nieuwe omgeving, voor een frisse start in de ochtend en een betere focus op wat gedaan moet worden en nog veel, veel meer!

 

Verderop op deze pagina vind je meer informatie over verschillende stijlen en Tai Chi Choice .

> Klik op de knop NAAR ALLE RETREATS om alle geplande retreats te bekijken.

Kijk hieronder voor een overzicht van de geplande Tai Chi & Qigong retreats.

TAI CHI / QIGONG RETREATS