Ben jij hoogsensitief?

Retraites voor hooggevoeligen

Hooggevoeligheid begint bij de meeste mensen met het gevoel anders te zijn dan anderen. Waarin hooggevoelige mensen zich dan precies anders voelen, is vaak moeilijk uit te leggen. Het begint meestal vanaf het moment dat ze zich kunnen herinneren en ze zijn er zo mee verweven, dat ze het gevoel anders te zijn dan anderen, niet goed kunnen benoemen.

 

Het is een gevoel, een ervaring, een besef dat hen danig in de weg kan zitten en dat voor moeilijkheden en problemen kan zorgen. Zo sterk dat sommigen zich wel eens vertwijfeld afvragen: ben ik soms gek?

 

Wij organiseren retraites voor hooggevoeligen in samenwerking met Susan Marletta-Hart, auteur van de bestseller Leven met Hooggevoeligheid. Weekend of week retraites met workshops en om ervaringen te delen met gelijkgestemden.

Susan biedt de volgende HSP programma’s: 

 

  • In de basiscursus (HSP-1) leer je jouw hooggevoeligheid kennen en krijg je diverse oefeningen aangereikt om in je kracht te komen, grenzen beter te voelen en je energieveld te versterken. 

  • In de Communicatie training (HSP-2) gaat Susan dieper in op jouw communicatiestijl. Waar het HSP1 programma stil staat bij jezelf in je kracht zetten, biedt dit programma je inzicht in hoe jij jouw plaats inneemt binnen je omgeving en de manier waarop je relaties opbouwt. Je leert jouw valkuilen en uitdagingen kennen, en gaat doorzien hoe minder gevoelige mensen reageren en ageren. Dit ga je begrijpen tegen het licht van vroege hechtingspatronen. Als HSP hebben we een diep verlangen naar verbinding, naar harmonie en consensus maar deze zijn in de wereld van alledag niet altijd te vinden. Na dit weekend sta je in je eigen kracht in uitdagende (werk)relaties!  

  • In de HSP liefdesrelaties en trauma cursus (HSP-3) gaan we nog dieper in op bindings- en verlatingstrauma's, op misbruik en/of herhalende patronen met de nadruk op volwassen (huidige) liefdesrelaties. We kijken o.a. naar HSP en narcistische, psychopathische en autistische persoonlijkheden. Ook hier krijg je met name inzicht in je eigen gedrag en de stappen die je kunt zetten om deze verstrikkingen te verlaten.

Voor de programma's HSP 2 en HSP 3 is voorkennis over hooggevoeligheid een vereiste, omdat Susan niet meer uitlegt wat HSP is. Susan gaat meteen met haar les de diepte in. Ofwel je hebt HSP1 bezocht, ofwel je hebt vergelijkbare voorkennis opgedaan door jezelf te ontwikkelen met boeken over hooggevoeligheid, of via een andere cursus.

 

Verderop op de pagina lees je meer over hooggevoeligheid. 

> Klik op de knop NAAR ALLE RETREATS om alle geplande retreats te bekijken.

Kijk hieronder voor een overzicht van de geplande HSP retreats met Susan Marletta-Hart.

HSP RETREATS

HSP Team

In elk programma wordt Susan bijgestaan door een ervaren co-trainer/assistent(e). De specifieke kwaliteiten van de trainers worden gepast bij de verschillende HSP programma's. 

Francine Rietdijk
Francine (1959) is zangdocente, stemcoach en emotie-coach (naar Vera Helleman). Francine wordt gedreven door een grote fascinatie voor wat ons mensen beweegt en heeft zich ontwikkeld in westerse zowel als oosterse ontwikkelingstechnieken. Als emotie-coach helpt ze je ervaren hoe je diepere zelf via je emoties tot je spreekt. Als zangdocente en stembevrijder helpt Francine je je stem in te zetten als instrument en deel van het pad naar meer zelfvertrouwen en zelfbewustwording. 

Karin van Dam

Karin (1970) is psycholoog, psychotherapeut en wandelcoach. Ze heeft een eigen praktijk in Ede, waar ze o.a. werkt met hooggevoeligen, overbelasting en burn-out. Karin is zeer geïnspireerd en gemotiveerd om blokkades in jouw levensenergie te helpen doorbreken zodat deze weer gaat stromen, en jij weer gaat zien waar jouw kracht ligt. 
Lees meer.... over Karin.

Hooggevoeligheid

Hooggevoelige mensen voelen zich vaak leeggezogen en moe. Ze ervaren een grenzeloosheid in hun waarneming waardoor het voor hen vaak de grootst mogelijke uitdaging is bij zichzelf te blijven.

'Ik voel zoveel, ook de gevoelens van anderen komen bij mij binnen'

'Ik ben aldoor gericht op mijn omgeving, verlies daardoor mijzelf en mijn centrum'

'Ik kan niet goed tegen grote groepen, mensenmassa’s, drukte'

'Ik voel me erg onzeker en instabiel'

'Ik voel me uitgeput omdat ik onvoldoende naar mijn eigen grenzen luister'

'Ik heb al mijn energie nodig om zelf in balans te blijven'

 

Balans, zelfvertrouwen en een sterk energieveld grijpen in elkaar en dragen alle drie bij tot een stevige zelfbewuste hooggevoelige persoonlijkheid.

 

De hooggevoelige persoon is van nature (en door negatieve ervaringen) meer doorlaatbaar, meer open en moet er meer moeite voor doen zichzelf te beschermen. De aarde heeft een dampkring, die ervoor zorgt dat ze beschermd is tegen te fel zonlicht en schadelijke straling. Zonder dampkring zouden wij niet kunnen leven. De mens heeft zo´n zelfde dampkring nodig om zich te beschermen tegen de buitenwereld (microkosmos is macrokosmos). Iemand drukte dit eens mooi uit door te zeggen: “Had ik maar een tefallaagje!”

 

'Energetisch waarnemen' en 'het eigen energieveld versterken' zijn zeer essentieel voor de hoogsensitieve persoonlijkheid om de eigen dampkring sterk te maken.

Volg ons op Facebook

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Volg ons op Instagram

Yoga   |   Meditatie & Mindfulness   |   Tai Chi / Qigong   |   Dans   |   HSP   |   Massage   |   Vrouwen   |   Singles   |   Relaties   |   Stressreductie   |   Stilte retreats   |   Mindful Sports   |   Snow & Ice

De mooiste retraites met inspirerende workshops zoals yoga, mindfulness, Tai Chi en HSP. FIT body & mind biedt de beste docenten op prachtige locaties in Nederland en Frankrijk. 

  • Facebook
  • LinkedIn
  • Instagram

info@fitbodymind.nl | 06-41025309 | Nederland

 © 2019  FIT body & mind  |  design by Studio Sille