top of page

HSP: Highly Sensitive Person

Een hoogsensitief persoon is gevoeliger voor prikkels. Het is geen psychische klacht of aandoening, maar een persoonlijkheidskenmerk. Het is een beeld waarin relatief veel mensen zich herkennen

Hooggevoeligheid retraite

Ontmoeten en delen met gelijkgestemden. En je hooggevoeligheid omarmen en gebruiken als kracht. Dat zijn de doelen van onze HSP programma's. De retreats zijn op prachtige locaties in de natuur. Er is voldoende tijd voor rust, verstilling, wellness en wandelen. 

Hooggevoeligheid of hoogsensitiviteit


Balans, zelfvertrouwen en een sterk energieveld dragen alle drie bij tot een stevige zelfbewuste persoonlijkheid. In je kracht staan met je hooggevoeligheid is mogelijk vanuit zelfacceptatie, een goede zelfzorg en kennis over hoe jouw HSP werkt. Het vraagt je om je leven zo in te richten dat het past bij wie jij bent en wat goed werkt voor jou als HSP-er. Van daaruit ga je stralen en kom je toe aan creëren en bijdragen in jouw persoonlijke leven en in de wereld.

Waar verlang jij naar: Liefde voor jezelf? Een fijne intieme relatie of inspirerende vriendschappen? Keuzes durven maken vanuit je hart? Je eigen bedrijf starten? Of gewoon simpelweg genieten van het leven? 

Ben jij hooggevoelig?

Neem je gevoelens van anderen over? Loop je leeg op mensen of bepaalde situaties?
Voel jij je ook snel overweldigd door de wereld? Voel je je anders?
Heb je last van groepen, drukte, menigtes? 
Heb je het gevoel dat je niet meekan in het tempo van de maatschappij?
Pas jij je snel aan aan anderen? Voel je je erg verantwoordelijk voor anderen?
Ben je gevoelig voor sfeer en emoties?
Heb je moeite grenzen te stellen?
Kan een opmerking van iemand je diep kwetsen?

 

De hersenen van hooggevoelige mensen verwerken informatie op een andere manier dan de hersenen van niet hooggevoelige mensen: Er zijn meer gebieden actief bij het verwerken van informatie en er worden meer verbindingen gelegd. Hooggevoelige mensen nemen meer details waar en de ervaringen komen dieper binnen. Je neemt intenser waar: de schoonheid, de liefde, maar ook de pijn en struggles. 


Hooggevoelige mensen hebben daarom meer tijd nodig om alle indrukken van de dag (extern en intern) te verwerken. Indien die tijd niet wordt ingebouwd en er geen heldere grenzen zijn, ontstaat overprikkeling. Dat kan zijn op fysiek, emotioneel, mentaal of spiritueel niveau.


Naast een gevoeliger zenuwstelsel is ook het energetische lichaam van hooggevoelige mensen verfijnd. In het leren omgaan met je hooggevoeligheid is het bewust worden van je eigen energie, en die te leren schoon te maken, te begrenzen en te voeden, essentieel.

Doe de test van Elaine Aron om te zien of je HSP eigenschappen hebt.

HSP reizen

Duurzaam omgaan met de aarde is zelf ook duurzaam leven. Voor een HSP vakantie hoef je niet ver te reizen. Onze reizen zijn vooral in Nederland en West-Europa. Locaties die je eenvoudig met de auto, bus of trein kunt bereiken. En voor de minimale footprint bieden we carpool bemiddeling. Samen reizen resulteert ook vaak in mooie ontmoetingen. En de belangrijkste reis is tenslotte je reis naar binnen. Voor duurzame omgang met jouw lichaam en geest. Jouw tempeltje dat je hele leven mee moet. 

HSP weekend in Nederland

Enkele dagen vol herkenning en thuiskomen. Een ontmoeting met een heel palet aan aandachtsoefeningen die een HSP cursus je biedt. Je wordt begeleid naar volle aandacht voor het hier-en-nu. En voor jezelf in het hier-en-nu. Vaak in een mooie combinatie met yoga en beleving van de natuur en gezond en lekker eten.

We verblijven op unieke locaties met veel natuur, ruimte en rust. De perfecte plek voor verstilling. Maar ook om met aandacht te genieten van heerlijke vegetarische voeding en wellness met sauna of een verfrissende duik in zee. 

HSP vakantie in Frankrijk

Onze HSP vakanties zijn op unieke locaties in de natuur met veel ruimte en rust. Dit geeft je de mogelijkheid om de natuur bewust te ervaren. Afhankelijke van de locatie zijn er uitgebreide mogelijkheden om te wandelen in het bos, de duinen en op het strand. Gezamenlijke wandelingen en/of stilte wandelingen zijn onderdeel van het programma. Een mooie manier om de omgeving te verkennen en jouw stilte plekjes te vinden. 

 

Je kunt natuurlijk ook (sport)fietsen, zwemmen in zee of in een meer, culturele excursies, massage en andere behandelingen, sauna en relaxen terrasjes of ligweiden op het landgoed.

HSP 

HSP blogs

bottom of page