Hooggevoeligheid of hoogsensitiviteit

Ben jij hooggevoelig?

 

Neem je gevoelens van anderen over? Loop je leeg op mensen of bepaalde situaties?
Voel jij je ook snel overweldigd door de wereld? Voel je je anders?
Heb je last van groepen, drukte, menigtes? 
Heb je het gevoel dat je niet meekan in het tempo van de maatschappij?
Pas jij je snel aan aan anderen? Voel je je erg verantwoordelijk voor anderen?
Ben je gevoelig voor sfeer en emoties?
Heb je moeite grenzen te stellen?
Kan een opmerking van iemand je diep kwetsen?

 

De hersenen van hooggevoelige mensen verwerken informatie op een andere manier dan de hersenen van niet hooggevoelige mensen: Er zijn meer gebieden actief bij het verwerken van informatie en er worden meer verbindingen gelegd. Hooggevoelige mensen nemen meer details waar en de ervaringen komen dieper binnen. Je neemt intenser waar: de schoonheid, de liefde, maar ook de pijn en struggles. 


Hooggevoelige mensen hebben daarom meer tijd nodig om alle indrukken van de dag (extern en intern) te verwerken. Indien die tijd niet wordt ingebouwd en er geen heldere grenzen zijn, ontstaat overprikkeling. Dat kan zijn op fysiek, emotioneel, mentaal of spiritueel niveau.


Naast een gevoeliger zenuwstelsel is ook het energetische lichaam van hooggevoelige mensen verfijnd. In het leren omgaan met je hooggevoeligheid is het bewust worden van je eigen energie, en die te leren schoon te maken, te begrenzen en te voeden, essentieel.


Balans, zelfvertrouwen en een sterk energieveld dragen alle drie bij tot een stevige zelfbewuste hooggevoelige persoonlijkheid. In je kracht staan met je hooggevoeligheid is mogelijk vanuit zelfacceptatie, een goede zelfzorg en kennis over hoe jouw HSP werkt. Het vraagt je om je leven zo in te richten dat het past bij wie jij bent en wat goed werkt voor jou als HSP-er. Van daaruit ga je stralen en kom je toe aan creëren en bijdragen in jouw persoonlijke leven en in de wereld. Waar verlang jij naar: Liefde voor jezelf? Een fijne intieme relatie of inspirerende vriendschappen? Keuzes durven maken vanuit je hart? Je eigen bedrijf starten? Of gewoon simpelweg genieten van het leven? 


In de HSP Retraite BASIS en VERDIEPING ga je hiermee aan de slag.

 

Doe de test van Elaine Aron om te zien of je HSP bent.

Zo ervaren de deelnemers Sabijn en onze HSP retraites 

 

volgt

Hooggevoeligheid retraites


Wij organiseren retraites voor hooggevoeligen in samenwerking met Sabijn Arts, psycholoog , intuïtiecoach, HSP expert, eigenaar van de methode FROM HEAD TO HEART en het gelijknamige online programma voor HSP. 

Hooggevoeligheid of hoogsensitiviteit

Hooggevoelige mensen voelen zich vaak leeggezogen en moe. Ze ervaren een grenzeloosheid in hun waarneming waardoor het voor hen vaak de grootst mogelijke uitdaging is bij zichzelf te blijven.

'Ik voel zoveel, ook de gevoelens van anderen komen bij mij binnen'

'Ik ben aldoor gericht op mijn omgeving, verlies daardoor mijzelf en mijn centrum'

'Ik kan niet goed tegen grote groepen, mensenmassa’s, drukte'

'Ik voel me erg onzeker en instabiel'

'Ik voel me uitgeput omdat ik onvoldoende naar mijn eigen grenzen luister'

'Ik heb al mijn energie nodig om zelf in balans te blijven'

 

Balans, zelfvertrouwen en een sterk energieveld grijpen in elkaar en dragen alle drie bij tot een stevige zelfbewuste hooggevoelige persoonlijkheid.

 

De hooggevoelige persoon is van nature (en door negatieve ervaringen) meer doorlaatbaar, meer open en moet er meer moeite voor doen zichzelf te beschermen. De aarde heeft een dampkring, die ervoor zorgt dat ze beschermd is tegen te fel zonlicht en schadelijke straling. Zonder dampkring zouden wij niet kunnen leven. De mens heeft zo´n zelfde dampkring nodig om zich te beschermen tegen de buitenwereld (microkosmos is macrokosmos). Iemand drukte dit eens mooi uit door te zeggen: “Had ik maar een tefal-laagje!”

 

'Energetisch waarnemen' en 'het eigen energieveld versterken' zijn zeer essentieel voor de hoogsensitieve persoonlijkheid om de eigen dampkring sterk te maken.

HSP BLOGS