Hooggevoeligheid of hoogsensitiviteit

Ben jij hooggevoelig?

 

Neem je gevoelens van anderen over? Loop je leeg op mensen of bepaalde situaties?
Voel jij je ook snel overweldigd door de wereld? Voel je je anders?
Heb je last van groepen, drukte, menigtes? 
Heb je het gevoel dat je niet meekan in het tempo van de maatschappij?
Pas jij je snel aan aan anderen? Voel je je erg verantwoordelijk voor anderen?
Ben je gevoelig voor sfeer en emoties?
Heb je moeite grenzen te stellen?
Kan een opmerking van iemand je diep kwetsen?

 

De hersenen van hooggevoelige mensen verwerken informatie op een andere manier dan de hersenen van niet hooggevoelige mensen: Er zijn meer gebieden actief bij het verwerken van informatie en er worden meer verbindingen gelegd. Hooggevoelige mensen nemen meer details waar en de ervaringen komen dieper binnen. Je neemt intenser waar: de schoonheid, de liefde, maar ook de pijn en struggles. 


Hooggevoelige mensen hebben daarom meer tijd nodig om alle indrukken van de dag (extern en intern) te verwerken. Indien die tijd niet wordt ingebouwd en er geen heldere grenzen zijn, ontstaat overprikkeling. Dat kan zijn op fysiek, emotioneel, mentaal of spiritueel niveau.


Naast een gevoeliger zenuwstelsel is ook het energetische lichaam van hooggevoelige mensen verfijnd. In het leren omgaan met je hooggevoeligheid is het bewust worden van je eigen energie, en die te leren schoon te maken, te begrenzen en te voeden, essentieel.


Balans, zelfvertrouwen en een sterk energieveld dragen alle drie bij tot een stevige zelfbewuste hooggevoelige persoonlijkheid. In je kracht staan met je hooggevoeligheid is mogelijk vanuit zelfacceptatie, een goede zelfzorg en kennis over hoe jouw HSP werkt. Het vraagt je om je leven zo in te richten dat het past bij wie jij bent en wat goed werkt voor jou als HSP-er. Van daaruit ga je stralen en kom je toe aan creëren en bijdragen in jouw persoonlijke leven en in de wereld. Waar verlang jij naar: Liefde voor jezelf? Een fijne intieme relatie of inspirerende vriendschappen? Keuzes durven maken vanuit je hart? Je eigen bedrijf starten? Of gewoon simpelweg genieten van het leven? 


In de HSP Retraite BASIS en VERDIEPING ga je hiermee aan de slag.

 

Doe de test van Elaine Aron om te zien of je HSP bent.

Zo ervaren de deelnemers onze HSP retraites 

 

volgt

Hooggevoeligheid retraites


Sorry. Op dit moment staan er geen HSP retraites gepland, omdat de samenwerking met onze HSP docente gestopt is. Ken je een goede inspirerende docent(e) voor HSP retraites, laat het ons weten. We staan open voor mooie samenwerking.