top of page

Vital-Ice Experience

Ontsnap aan de dagelijkse drukte en geef jezelf de ultieme reset tijdens één van onze unieke retreats waarbij ijsbaden & koude-training centraal staan. Laat je onderdompelen in de verfrissende kracht van de kou, terwijl je geniet van een serene omgeving en innerlijke rust. Verken de grenzen van je comfort-zone en geef je gezondheid en je kracht een boost door te werken met ademhalingstechnieken en ijsbaden, onder begeleiding van een ervaren instructeur. Sluit je aan bij één van onze Iceman retraites en ervaar minder stress, meer focus & rust en ontdek de kracht die altijd al in je zit. 

Ice experience retraite

Vanwege de helende werking van koude-training groeit de populariteit van het koud afspoelen na een douche en het nemen van ijsbaden. Door Wim Hof ofwel the Iceman is koude training in Nederland en over heel de wereld bekend geworden. In heel Nederland worden verschillende workshops georganiseerd. Bij ons is koude training een onderdeel van een meerdaagse retraite, waardoor je helemaal kan loskomen van je dagelijks leven en volledig kunt zakken in de ervaring. Door de aanwezigheid van sauna en hottub is het een perfecte hot & cold ervaring. 

Ice experience weekend retraite

Stap uit je comfortzone en ontdek je innerlijke kracht bij onze Iceman retreat. We dagen je uit om stress op een positieve manier te omarmen. Het maakt je sterker en je verbetert je gezondheid.

Wat kun je verwachten?

- Verken eeuwenoude technieken met een moderne twist, zoals mindfulness, focus en flow, in de prachtige natuur.

- Leer luisteren naar je lichaam en geest, en ontdek je innerlijke superkrachten.

- Ervaar ademhalingstechnieken, yogaspirit en koudetraining om stress te verminderen en je focus te vergroten.

- Zwem in koud water, loop op blote voeten en mediteer terwijl je werkt aan je innerlijke kracht.

 

Voel je wel wat voor deze uitdaging, deze transformatie? Doe dan mee aan één van onze Iceman retraites. Kijk het filmpje hieronder met impressies en interviews met deelnemers. Go for it! 

Waarom Ice Experience of koude training?

Gedurende een retreat draait het vaak om het vertragen, tot rust komen en het vinden van balans. Koude training kan een krachtig hulpmiddel zijn om dit proces te versterken. Het mooie aan koude training is dat wanneer je de koude in gaat, de natuur je dwingt om compleet mindful met je lichaam en geest om te gaan. Door je bloot te stellen aan de elementen ga je terug naar de kracht die eigenlijk van nature in je zit.

Koud water activeert het lichaam op verschillende manieren en heeft daardoor een positieve invloed op zowel je fysieke als mentale gezondheid. Koude training versterkt je immuunsysteem en stimuleert de aanmaak van endorfines, wat kan leiden tot minder ziekte, een positievere mindset en een verbeterd humeur. Het resultaat is vaak minder stress en meer focus, beter kunnen omgaan met stressvolle situaties en een overall gevoel van veerkracht en doorzettingsvermogen. 

Voordelen van een ijsbad en koude training:

1. Versterking van je imuunsysteem

Een ijsbad kan je immuunsysteem een boost geven. De blootstelling aan kou activeert de aanmaak van witte bloedcellen, waardoor je lichaam beter in staat is om ziekteverwekkers te bestrijden.

2. Verbeterde circulatie

Het koude water stimuleert de bloedsomloop. Bloedvaten vernauwen zich en openen zich weer wanneer je uit het ijsbad komt, wat de doorbloeding verbetert en zorgt voor een efficiëntere distributie van voedingsstoffen en zuurstof door het lichaam.

3.Herstel na inspanning

Voor sporters is een ijsbad een effectieve manier om spierpijn te verminderen en het herstel te versnellen. Het koude water vermindert ontstekingen en kalmeert de spieren, waardoor je sneller weer klaar bent voor de volgende uitdaging.

4. Stressvermindering en verbeterde mentale weerbaarheid

Blootstelling aan kou stimuleert de afgifte van endorfines, onze natuurlijke feel-good hormonen. Dit kan helpen bij het verminderen van stress, angst en het verbeteren van de algehele gemoedstoestand. Daarnaast kan het regelmatig ondergaan van de uitdaging van een ijsbad je mentale weerbaarheid vergroten.

Iceman weekend retreats Nederland

Stap een paar dagen uit je dagelijkse routine en gun jezelf de tijd om echt even tot rust te komen. In je lichaam, maar vooral ook in je hoofd. Een paar dagen jezelf en alles om je heen bewust en met aandacht te beleven. Verwonder je.

Tijdens een retreat bij FIT body & mind kan koude training in verschillende vormen worden geïntegreerd. Dit kan variëren van op blote voeten lopen, koud douchen, wandelen in korte broek, een ijsbad, of een duik in de koude zee. Tijdens onze retraites begeleiden we iedereen door ze geleidelijk aan bloot te stellen aan koude temperaturen en geven we tools mee om dit ook thuis vol te kunnen houden. 

 

Vaak gaan de koude trainingen gepaard met eeuwenoude ademhalingstechnieken, waaronder de Tibetaanse Tumo ademhaling en yoga ademtechnieken zoals pranayama. Dagelijks zal je meerdere zgn Wim Hof ademhalingsoefeningen ervaren die je ook thuis kan doen. 

 

Deze technieken helpen je met:

 • Een verbeterde zuurgraad in het lichaam wat je weerstand een boost geeft

 • Het verkrijgen van meer energie

 • Een betere ademhaling waardoor er meer rust en veerkracht komt in het lichaam

 • Je kunt makkelijker ontspannen

Leer ook je grenzen te verkennen in onze heerlijke sauna en verken daarmee de polariteit tussen warmte en koud. Ontdek dat je zoveel meer kan dan dat je denkt!

Waarom meedoen aan een Ice experience retreat?

Waarom meedoen?

De ervaringen van een Ice experience retreat ondersteunen je bij :

 • Optimaal ademen, dag- en nacht

 • Gebalanceerde energie

 • Stress management

 • Immuunversterking 

 • Geestverruiming 

 • Verbinding met je lijf herstellen of verbeteren

 • Meebewegen bij de constante veranderingen van het leven 

 • Zelfaanvaardig, thuis voelen in jezelf

 

Omarm deze kans om jezelf te transformeren. Boek je een weekend voor ont-spanning, vol groei en avontuur!


We verblijven op unieke locaties met veel natuur, ruimte en rust. De perfecte plek voor verstilling. Maar ook om met aandacht te genieten van heerlijke vegetarische voeding en wellness met sauna of een verfrissende duik in zee. 

Iceman challenge reizen

Duurzaam omgaan met de aarde is zelf ook duurzaam leven. Voor een Iceman retraite of vakantie hoef je niet ver te reizen. Onze reizen zijn vooral in Nederland en West-Europa. Locaties die je eenvoudig met de auto, bus of trein kunt bereiken. En voor de minimale footprint bieden we carpool bemiddeling. Samen reizen resulteert ook vaak in mooie ontmoetingen. En de belangrijkste reis is tenslotte je reis naar binnen. Voor duurzame omgang met jouw lichaam en geest. Jouw tempeltje dat je hele leven mee moet. 

bottom of page