top of page

Dans

Lekker je hele lijf voelen en jezelf helemaal laten gaan. Als we dansen komen we op een fysieke en speelse manier in contact met de natuurlijke stroom van onze levensenergie.

Dans retraite

Er worden in heel Nederland dans events georganiseerd van een dagdeel. Bij ons is het een onderdeel van een meerdaagse retraite, waardoor je kunt loskoppelen van je dagelijks leven en je gedurende enkele dagen volledig kunt zakken in de ervaring. Steeds iets dieper zakken in jouw beweging. 

Mindful dance

Mindful dans is een bijzondere vorm van dansen. Het is een vorm van 'meditatie in beweging'. Een ontspannende, helende dansstijl waarbij u wordt uitgenodigd om aanwezig te zijn in het hier en nu, in elke pas, in elke beweging. In deze les speelt danservaring en leeftijd geen rol.

Dans improvisatie

Dans improvisatie is spontaan creëren al dansend. Het is vrij bewegen op muziek, niet volgens een vaste choreografie. Je kunt het alleen doen of met een groep. Het kan om verschillende dansstijlen en met verschillende muzieksoorten zoals klassiek, dance, wereldmuziek, latin, pop, balkan beats en veel meer. 

Dans improvisatie is een impulsieve vorm van beweging. Het helpt je te weten waar je ledematen zijn, hoe ze bewegen, en hoeveel kracht je uitoefent. Improvisatie vereist dat je beslissingen neemt over welke stappen je moet nemen en hoe je je lichaam moet bewegen. Je leert ook rekening houden met de bewegingen van de andere dansers om je heen. Maar misschien is de belangrijkste reden om improvisatie te proberen omdat het helpt om samen te werken en te dansen met andere dansers.

Dansimprovisatie veel fysieke voordelen. Het verhoogt de flexibiliteit, lenigheid en kracht, verbetert het evenwicht en de coördinatie, en vermindert stress en angst. Het is een geweldige manier om plezier te hebben en tegelijkertijd fit te worden!

Dans weekend retraite

Ervaar tijdens een dans weekend retraite verschillende dansworkshops. De dansworkshops die o.a. worden aangeboden zijn:

- Mindfulness dans

- Beweging met bewustzijn

- Dansen met de 4 elementen

- Dansimprovisatie

- Ecstatic Dance

 

Tijdens deze retraite heb je alle tijd om te ontspannen en te genieten van de prachtige omgeving, te genieten van de sauna, het heerlijke eten en de mensen met wie je deze ervaring deelt.

De retraite is onderdeel van een uniek concept waarbij het welzijn van lichaam & geest centraal staan. Je kiest één programma in een besloten groep en als ‘special’ zijn er workshops van de andere docenten.

Deze retraite biedt je de kans om terug te komen naar je kern en lichaam en geest weer met elkaar te verbinden in beweging en zijn.

 

Kom mee en geniet van de dans, de sauna, de frisse lucht en de prachtige natuur.

Dans weekend in Nederland

Ervaar de diepe en ontspannende werking dans door een aantal dagen volle overgave. Op een unieke locatie met gezonde en lekkere vegetarische voeding en de bewuste beleving van de natuur. Je wordt begeleid door de beste en ervaren door ons geselecteerde docenten. 

Enkele dagen aandacht voor het ervaren van onze essentie. Oude onverwerkte emoties en niet-geïntegreerde ervaringen oplossen en in contact komen met onze authentieke zelf. Je innerlijk kind weer vrij laten spelen. Bij de meeste retraites in een mooie combinatie met yoga en beleving van de natuur en gezond en lekker eten.


We verblijven op unieke locaties met veel natuur, ruimte en rust. De perfecte plek voor verstilling. Maar ook om met aandacht te genieten van heerlijke vegetarische voeding en wellness met sauna of een verfrissende duik in zee. 

Dans reizen

Duurzaam omgaan met de aarde is zelf ook duurzaam leven. Voor een dans retraite of vakantie hoef je niet ver te reizen. Onze reizen zijn vooral in Nederland en West-Europa. Locaties die je eenvoudig met de auto, bus of trein kunt bereiken. En voor de minimale footprint bieden we carpool bemiddeling. Samen reizen resulteert ook vaak in mooie ontmoetingen. En de belangrijkste reis is tenslotte je reis naar binnen. Voor duurzame omgang met jouw lichaam en geest. Jouw tempeltje dat je hele leven mee moet. 

Dans vakantie in Frankrijk

Onze yoga & dans vakanties zijn op unieke locaties in de natuur met veel ruimte en rust. Dit geeft je de mogelijkheid om de natuur bewust te ervaren. Er zijn uitgebreide mogelijkheden om te wandelen in het bos en in de bergen. Gezamenlijke wandelingen en/of stilte wandelingen zijn onderdeel van het programma. Een mooie manier om de omgeving te verkennen en jouw stilte plekjes te vinden. 

 

Je kunt natuurlijk ook (sport)fietsen, zwemmen in zee of in een meer, culturele excursies, massage en andere behandelingen, sauna en relaxen terrasjes of ligweiden op het landgoed.

Retraite vakantie

Een retraite is het jezelf tijdelijk terugtrekken uit het dagelijks leven met als doel geestelijke verdieping. Tijd voor jezelf! Tijd om een stapje terug te doen. Je laat het dagelijkse leven even los, met alle zorgen om en het zorgen voor. Je verbindt je weer met jezelf, zodat je kunt ervaren wat belangrijk voor je is en wat niet. Je leert (weer) goed voor jezelf te (laten) zorgen zodat je op kunt laden en daarna weer volop in het leven kunt staan. Je luistert naar je hart en laat haar de richting wijzen. 

 

Een retraite en een vakantie zijn mooi te combineren tot een retraite vakantie. Ontspanning, verdieping en plezier zijn de elementen voor een heerlijke yoga retraite vakantie. Met begeleiding op gebied van yoga, meditatie, beweging, ademhaling en inspiratie voor een gezonde lifestyle. Bestanddelen om gezonder en bewuster in het leven te kunnen staan. Maar ook een paar dagen om lekker te genieten van het leven. Het leven te vieren. Leuke mensen leren kennen, terrasje pikken, een boek in een luie stoel, zonnebaden, zwemmen en misschien wel lekker dansen. 

 

Zo ontstaat er ruimte voor verstilling, reflectie en loslaten van wat niet meer nodig is, zowel als het vooruitblikken op je persoonlijke ontwikkeling en richting in je toekomst. In optionele sharings of  bewustzijnscirkels delen we met elkaar wat gehoord mag worden. 

bottom of page