Senior retraites

Retraites waarin mensen in dezelfde levensfase die volop in het leven staan en af en toe behoefte voelen aan innerlijke rust en ontspanning elkaar treffen voor beweging, verstilling en ontmoeting. De retraites zijn gepland op weekdagen én duren een dag langer dan onze standaard weekend retraites. De programma's gericht op deze fase in het leven en er is een aangepaste intensiteit van de inspanning en beweging. Ook is er ruimte om in gesprek je 'senioriteit' en persoonlijke transities in te brengen tijdens groepssessies. Het credo van al onze retraites is ‘niets moet, alles mag’. 

 

Voor wie?

Voor iedereen vanaf (ongeveer) 55 jaar. Een fase in het leven waarin velen het gevoel beschrijven de balans even kwijt te zijn. Een fase waarin de invulling van het leven sterk kan veranderen. Je neemt afscheid van het werkende leven of je doet een stap terug in aantal werkuren, de kinderen zijn de deur uit en/of je bent grootouder geworden, je krijgt te maken met veroudering van het lichaam en je prestaties veranderen, je krijgt te maken met verlies en rouw of andere redenen. Grote en kleine gebeurtenissen die je ruimte geven (soms dwingen) om na te denken over zingeving en invulling van deze nieuwe levensfase. Een tijd van transitie. 

Wat?

Tijdens onze retraites bieden wij oefeningen en sessies die je helpen bij het ontwikkelen van jouw levenskunst zodat je met plezier, ontspanning en balans in het leven kunt staan. Onze programma’s die je in beweging brengen zijn erop gericht aandacht te verleggen naar wat er nog wel mogelijk is en dat wat goed is te behouden en te verbeteren. We geven handvatten om het lichaam zo lang mogelijk gezond en sterk houden. Onze docenten weten uit ervaring dat grenzen hierin heel persoonlijk zijn en welke oefeningen jouw hierin kunnen versterken.

 

De aangeboden programma’s bestaan uit twee stromen:

  • Ontspanning door in beweging te komen en in contact te zijn met je (ouder wordende) lijf; 

  • Verdieping en verstilling en in het hier-en-nu de verbinding met je ontspannen lijf aangaan.
     

Het verschil zit in de intensiteit van de inspanning en beweging. Je bepaalt zelf de invulling van jouw retraite. Je kiest één van de programma's met themalessen van een docent als basis, en daarnaast kun je kiezen uit open lessen en activiteiten. Zo vind jij voor jezelf de juiste balans tussen de voor jou gewenste inspanning en ontspanning. Alles mag en niets moet!

We nodigen je tijdens onze retraites ook van harte uit om je 'senioriteit' in te brengen tijdens groepssessies. In verschillende werk- en gespreksvormen kunnen de deelnemers ervaringen, gevoelens en overtuigingen delen en gaan we samen op zoek naar zingeving en levenskunst. Dit gebeurt in een ontspannen en ongedwongen sfeer. 

Waar?

De retraites worden zowel op onze locatie in Zeeland als op onze locatie op de Veluwe gegeven. Je kunt zo kiezen voor de omgeving die bij jou past. Lees meer over de locaties en geboden faciliteiten op de pagina locaties & tarieven (klik op de groene link). 

Kijk hieronder voor een overzicht van de geplande senior retraites.

SENIOR RETRAITES