top of page

Ademwerk

Ademwerk is een krachtige manier om te leren voelen, gedachten en spanningen los te laten en je vrij te ademen van alles wat niet meer dient. 

Ademwerk retraite

Vanwege de helende werking van transformatief ademwerk groeit de populariteit. Er worden in heel NL ademcirkels georganiseerd van een dagdeel. Bij ons is het een onderdeel van een meerdaagse retraite, waardoor je kunt loskoppelen van je dagelijks leven en volledig kunt zakken in de ervaring.

Waarom ademwerk of ademcirkels?

Ontdek de kracht van je adem!

De ademhaling is één van de krachtigste tools die we tot onze beschikking hebben. Je adem doet met alles mee, als je schrikt of angst ervaart houd je je adem vast, ben je boos ga je sneller en oppervlakkiger ademen. Vaak als we veel stress ervaren gaan we steeds hoger in ons lichaam ademen. Zo geeft jouw adem je van moment tot moment informatie over jouw staat van zijn. De meeste mensen ademen oppervlakkig en onbewust. Dit kan zich uitten in fysieke, mentale en emotionele klachten, zoals stress, spanning, lage energie en neerslachtigheid. 

In de ademwerk sessies zullen we de adem gebruiken om spanning, stress, onderdrukte of onverwerkte emoties, destructieve denkpatronen en oude trauma's die in ons lichaam zijn opgeslagen los te laten, om onszelf beter te aarden, ons bewustzijn te verhogen, het immuunsysteem een boost te geven en toegang te krijgen tot ons innerlijk weten. Het werkt direct transformerend en bevrijdend in je zijn.

 

De methodes die we daarvoor gebruiken zijn met name de Verbonden Ademhaling, ook wel Transformational Breath genoemd, maar ook hartcoherentie, Pranayama, Wim Hof Methode, Holotropic Breathwork en Breathwork Biohacking. Per retraite zullen verschillende methodes worden gehanteerd. 

 

Docenten die ademwerk aanbieden zijn Rolandjan van MulligenAnouk SmuldersIngvild Molenaar & Daniel Kluken, Merel Meessen en Nienke Schipper. 

 

Wil je gaan voor transformatie? Doe dan mee aan één van onze Ademwerk Retraites.

Ademwerk weekend retraite

Stap een paar dagen uit je dagelijkse routine en gun jezelf de tijd om echt even tot rust te komen. In je lichaam, maar vooral ook in je hoofd. Een paar dagen jezelf en alles om je heen bewust en met aandacht te beleven. Verwonder je.

 

Gedurende het weekend doen we diverse verbonden adem sessies. We starten een sessie vaak met (bewegings-) meditatie, in verbinding met onszelf en met elkaar. Daarna nemen we een diepe duik naar binnen met behulp van de verbonden ademhalingstechniek. Verbonden ademen is een krachtige methode die ons uit ons hoofd en in het lichaam brengt.

Voor ongeveer 45 minuten tot een uur ademen we op een verbonden manier diep in en uit, wat zorgt voor meer energie en een boost geeft aan het immuunsysteem. Oude onverwerkte emoties en niet-geïntegreerde ervaringen komen door de hoge vibratie van de adem naar de oppervlakte en kunnen permanent oplossen als we dat proces niet in de weg staan door het bijv. te willen controleren. Daarnaast komen we in contact met een diepe vrijheid, ons authentieke zelf, en realiseren we wie of wat we zijn zonder alle spanningen, overtuigingen en beperkende verhalen. Het ervaren van onze essentie, Hier & Nu, als een open tijdloze Ruimte waarin alles er mag zijn. Echt thuiskomen in ons diepste hart en Zijn. Na het verbonden ademen vind een periode van diepe integratie plaats, tijd voor rust en navoelen van de sessie.

We sluiten af met ruimte om te delen, met of zonder woorden, om met elkaar te verbinden, als daar een wens voor is.

​(Tekst beinghome.nu

Is ademwerk geschikt voor jou?

Een ademsessie werkt helend op verschillende niveaus. Het biedt je de mogelijkheid om negatieve overtuigingen, oordelen over jezelf en vastzittende/opgeslagen emoties en blokkades los te laten.


Voel jij het verlangen om vol te leven, je hart te openen en de vrijheid in jezelf te ervaren, dan is ademwerk wat voor jou. Ademwerk helpt o.a. bij:
 

  • Emotionele blokkades

  • Onzekerheid, minderwaardigheidsgevoel

  • Stress

  • Angst (zoals faalangst, gebrek aan zelfvertrouwen)

  • Zwaarmoedig, futloos

  • Boosheid

  • Het niet kunnen uiten wat in je leeft

  • Relatieproblemen

  • Niet kunnen genieten van het leven

 

Een ademsessie werkt op drie niveaus van bewustzijn: lichamelijk, mentaal / emotioneel en spiritueel.


Lichamelijk bewustzijn

Door tijdens een ademsessie bewust, vol en verbonden te ademen, breng je extra zuurstof/energie in je lichaam, waardoor het gaat stromen en energie in beweging komt. Je activeert hiermee het zelfhelend vermogen. Je wordt uitgenodigd uit je comfortzone te komen en je ademhalingspatronen te doorbreken, door meer zuurstof tot je te nemen en daarmee de overvloed van het leven in te ademen.


Mentaal / emotioneel bewustzijn

Op dit niveau ruim je mentale overtuigingen en emotionele blokkades op. Je nodigt dat wat zich onbewust afspeelt, bewust uit om naar de oppervlakte te komen. Denk hierbij aan oude, niet uitgedrukte emoties, negatieve overtuigingen en oude herinneringen uit het verleden, die opgeslagen zijn in je onderbewuste. Door deze oude pijnen alsnog te doorleven, kun je ze loslaten en helen. Het resultaat is helderheid van geest en een emotionele balans.


Spiritueel Bewustzijn

Op dit niveau kom je in contact met je ware kern. Je herstelt de verbinding met wie je werkelijk bent, je hogere Zelf bewustzijn, Licht. Een diepe meditatieve staat waarin ingevingen en inzichten zich aan je kunnen openbaren.

Contra-indicaties: ​

De ademcirkel wordt niet aanbevolen als je epilepsie, glaucoom, hartklachten of psychische problemen of een voorgeschiedenis van psychose hebt (gehad). Als je zwanger bent, hoge bloeddruk of hoge oogdruk ervaart, vertel dit dan aan de trainer voor het begin van de ademhalingscirkel. Dit zijn geen contra-indicaties, maar we zullen je andere instructies geven zodat het past bij je omstandigheden.

Adem of ademwerk weekend in Nederland

Ervaar de diepe en ontspannende werking van ademwerk door een aantal dagen volle overgave aan ademcirkels. Op een unieke locatie met gezonde en lekkere vegetarische voeding en de bewuste beleving van de natuur. Je wordt begeleid door de beste en ervaren door ons geselecteerde docenten. 

Enkele dagen aandacht voor het ervaren van onze essentie. Oude onverwerkte emoties en niet-geïntegreerde ervaringen oplossen en in contact komen met onze authentieke zelf. Bij de meeste retraites in een mooie combinatie met (yin) yoga en beleving van de natuur en gezond en lekker eten.


We verblijven op unieke locaties met veel natuur, ruimte en rust. De perfecte plek voor verstilling. Maar ook om met aandacht te genieten van heerlijke vegetarische voeding en wellness met sauna of een verfrissende duik in zee. 

Ademwerk reizen

Duurzaam omgaan met de aarde is zelf ook duurzaam leven. Voor een adem retraite of vakantie hoef je niet ver te reizen. Onze reizen zijn vooral in Nederland en West-Europa. Locaties die je eenvoudig met de auto, bus of trein kunt bereiken. En voor de minimale footprint bieden we carpool bemiddeling. Samen reizen resulteert ook vaak in mooie ontmoetingen. En de belangrijkste reis is tenslotte je reis naar binnen. Voor duurzame omgang met jouw lichaam en geest. Jouw tempeltje dat je hele leven mee moet. 

Adem vakantie in Frankrijk

Onze yoga & adem vakanties zijn op unieke locaties in de natuur met veel ruimte en rust. Dit geeft je de mogelijkheid om de natuur bewust te ervaren. Er zijn uitgebreide mogelijkheden om te wandelen in het bos en in de bergen. Gezamenlijke wandelingen en/of stilte wandelingen zijn onderdeel van het programma. Een mooie manier om de omgeving te verkennen en jouw stilte plekjes te vinden. 

 

Je kunt natuurlijk ook (sport)fietsen, zwemmen in zee of in een meer, culturele excursies, massage en andere behandelingen, sauna en relaxen terrasjes of ligweiden op het landgoed.

Retraite vakantie

Een retraite is het jezelf tijdelijk terugtrekken uit het dagelijks leven met als doel geestelijke verdieping. Tijd voor jezelf! Tijd om een stapje terug te doen. Je laat het dagelijkse leven even los, met alle zorgen om en het zorgen voor. Je verbindt je weer met jezelf, zodat je kunt ervaren wat belangrijk voor je is en wat niet. Je leert (weer) goed voor jezelf te (laten) zorgen zodat je op kunt laden en daarna weer volop in het leven kunt staan. Je luistert naar je hart en laat haar de richting wijzen. 

 

Een retraite en een vakantie zijn mooi te combineren tot een retraite vakantie. Ontspanning, verdieping en plezier zijn de elementen voor een heerlijke yoga retraite vakantie. Met begeleiding op gebied van yoga, meditatie, beweging, ademhaling en inspiratie voor een gezonde lifestyle. Bestanddelen om gezonder en bewuster in het leven te kunnen staan. Maar ook een paar dagen om lekker te genieten van het leven. Het leven te vieren. Leuke mensen leren kennen, terrasje pikken, een boek in een luie stoel, zonnebaden, zwemmen en misschien wel lekker dansen. 

 

Zo ontstaat er ruimte voor verstilling, reflectie en loslaten van wat niet meer nodig is, zowel als het vooruitblikken op je persoonlijke ontwikkeling en richting in je toekomst. In optionele sharings of  bewustzijnscirkels delen we met elkaar wat gehoord mag worden. 

 

Thuiskomen bij Jezelf of Rusten in Zijn

Een periode met alle aandacht voor jou en voor wat jij nodig hebt. Je hoeft even voor niemand te zorgen en helemaal nergens aan te denken. Alles wordt voor je verzorgd. Dit geeft je ruimte om te reflecteren op je leven, je te verdiepen in je werkelijke verlangens,  nieuwe inspiratie en inzichten. Thuiskomen bij jezelf en Rusten in ZIjn. 


Je mag een paar dagen je verplichtingen loslaten, helemaal tot rust te komen en ontspannen in wat er dat is. Een reset voor jezelf. Je komt weer sprankelend, geïnspireerd en vol enthousiasme uit deze retraite vakantie terug in het dagelijks leven.

bottom of page