Stilte weekend retreats

De stilte in het oog van de orkaan

 

Een stilte-retraite waarin niet wordt gesproken. Een paar dagen waarin je kunt ervaren hoe het is om echt stil te zijn. Om aan de drukte in ons hectische leven te ontsnappen, te vertragen en tot rust te komen. Zonder sociale verplichtingen met de groep, zonder telefoon, zonder boek, krant of tijdschrift zodat de mind vrij is van de normale dagelijkse afleiding. Het tempo van het hoofd gaan we hierdoor loslaten en dan kunnen we het ritme van het hart volgen. En dan alleen maar ‘zijn’ en voelen hoe dat is. In de orkaan van drukte in de maatschappij en het dagelijks leven gaan we op zoek naar het oog, waar het stil is.  

 

Stil zijn door je stem niet te gebruiken en vervolgens stil worden, in je hoofd. Stilte ervaren. Dan ontstaat er ruimte waarin je mogelijk je eigen innerlijke stem (weer) gaat horen. Waarin echte verbinding met je innerlijk zelf zou kunnen ontstaan.

 

Tijdens de retraite wordt er een programma aangeboden met inspirerende lessen, yoga en muziek. Tevens is er een stilte-wandeling en kun je gebruik maken van de wellness en ontspanningsmassages.

 

Dit maakt de stilte draaglijker. En doordat je je tijdens de retraite kunt ontdoen van standaard beschermingsmechanismen, wordt je ontvankelijker voor schoonheid en inspiratie. Hierdoor kan verbinding ontstaan met wat er van binnen leeft. Verbinding met liefde en compassie. Alleen en binnen de veilige omgeving van de groep en het team.

 

Onze stilte weekenden zijn geschikt voor zowel beginners als voor de ervaren liefhebbers van stilte. Op moeilijke momenten begeleidt het team je er doorheen.

Zo ervaren de deelnemers onze stilte retraites 

 

"Ik vond de retraite heel bijzonder en fijn om mee te maken. Ondanks je niet met de andere deelnemers praatte voelde ik mezelf erg thuis en voelde ik me verbonden met de anderen. Het gaf me een fijn en veilig gevoel om met deze mensen samen te zijn. Ook zijn er uitspraken van Tijn die bij mij wel erg zijn blijven hangen en die mij hebben geïnspireerd." Tessa

"Heerlijk, alle ruimte en tijd om (met) mijzelf te zijn." Myrthe
"Enorm inspirerend en rustgevend, precies wat ik nodig had." Charlotte
"De eerste keer stilte retraite: ik vond het heerlijk. Het programma was ondersteunend en heel inspirerend." Gerda
"De retraite gaf me nieuwe inzichten in de reis naar mezelf. Ik was hierin vastgelopen, maar nu zie ik terug mogelijkheden om deze reis verder te zetten." Ingrid

Stilte retraites