top of page
  • Foto van schrijverFIT body & mind

Alleen jij zelf kunt besluiten om veiligheid en vertrouwen te creëren - Susan Marletta Hart (HSP auteur en trainer)

Bijgewerkt op: 21 apr.HSP en Trauma

Er is een samenhang tussen trauma en hoogsensitiviteit. Een hsp (high sensitive person) heeft een overactief waarnemingssysteem, waardoor de hsp altijd alert is en zijn focus op de buitenwereld richt. Dit kan een gevolg van trauma zijn of een karaktereigenschap. Er is nog té weinig duidelijkheid of er een verschil is tussen aangeboren en aangeleerde hooggevoeligheid. Wel zien wij als healers en readers dat het energieveld van hsp’s vaak opvalt door zijn doorlaatbaarheid. Dit wordt dan als té open of té groot waargenomen. De openheid leidt vaak tot gevoelens van vermoeidheid en gebrek aan autonomie. Het sympathische zenuwstelsel is actiever, waardoor de kans op burn out toeneemt. Hsp's blijven aan staan.

In het energieveld is alles aanwezig. Daarin liggen spanning en pijn opgeslagen, maar ook vreugde en liefde. We hebben veel weggestopt in het onderbewustzijn, wat nog wel zichtbaar of voelbaar is in onze energieveld. Hsp’s voelen dat. Hoewel we er zelf liever niet bewust van zijn, stralen we dit wel uit. Als kind wist je vaak onvoldoende hoe je om moest gaan met onveiligheid, liefdeloosheid en pijn. Veel mensen sluiten als gevolg hiervan het aura af. Hsp’s doen precies het tegenovergestelde: zij vergroten de aura. Dit is de tendens van de verbinding zoekende mens.

Jeugdtrauma’s, onveilige liefdesrelaties, chronische werkstress maar ook zaken als negatief nieuws blijven de gevoelens van onveiligheid benadrukken waardoor je niet kunt loslaten of berusten in dat wat er is. Je blijft je omgeving met je energieveld in de gaten houden door energetisch af te tasten. Alleen jij zelf kunt besluiten om veiligheid en vertrouwen te creëren, ongeacht wat er speelt.


Dankbaarheid

Een van de meest effectieve manieren om rust te vinden en je energieveld schoon te maken is om in dankbaarheid te oefenen. Met dankbaarheid werken, vind ik dikwijls effectiever dan met liefde werken, omdat je wat meer in de toestand van ontvangen komt. Dit in tegenstelling tot liefde, waarbij je het gevaar loopt je focus opnieuw naar buiten te richten en te blijven geven. Door dankbaar te zijn voor alles wat er in je leven is, de zon die schijnt, nieuwe kansen die zich aandienen, voor bestaande vriendschappen, voor een dak boven je hoofd en voldoende eten, oefen je dankbaarheid en ontvangen. Deze positieve energie zet zich vanzelf om in levensvreugde en zelfliefde.HSP opstellingen

De laatste jaren ben ik steeds meer gaan werken met (familie)opstellingen om problemen van hooggevoelige mensen uit te werken. Ik doe dit sinds 2022 in de FIT body & mind trainingen. Als coach en therapeut werk ik al jaren met energie en voel ik als heldervoelend persoon het energieveld van mijn cliënten feilloos aan. De kracht van opstellingen is dat je met groepen werkt waarbij representanten zich openstellen voor de energieën en gevoelens van de personen of elementen die ze representeren. Zij brengen vaak intuïtieve informatie naar voren die cruciaal is. Zo is iedere opstelling een samenwerking tussen mijn inzichten en de bijdragen van de representanten. Door middel van hun deelname en openheid kunnen ze helpen bij het vinden van oplossingen, heling bevorderen en diepgaande inzichten verschaffen. De opstellingen bij FIT body & mind zijn iedere keer weer parels van diepe heling.


Benieuwd naar een retraite met HSPers?

Ben je benieuwd naar mijn werk. Wil je ook een thema of probleem opstellen? Meld je dan aan voor de Pinkster-retraite 17-19 mei in Schouwen. Je kunt kiezen voor Natuurlijk HSP - Leven in ontspanning met Susan, Authentiek Leven - Yin Yoga Healing met Dieke Bikker of Mindfulness & Compassie met Wineke van Aken. Alle programma's zijn gericht op Hsp's met een open sessie HSP facts, figures & questions met Susan en een HSP film.

Je kunt een weekend eventueel combineren met een I LOVE ME coach traject om nog wat dieper in te gaan op blokkades, trauma of beschermingsmechanismen.

Liefs Susan

Ervaringen van deelnemers:


''Susan brengt je in contact met het licht in jezelf. Met haar zuivere intuitie en oceaan aan ervaring voelt ze aan wat er nodig is voor individu en de groep. Met humor, passie en een zachte directheid leert ze je over belangrijke thema’s van hsp’s zoals begrenzing, communicatie en zelfcompassie. Hierbij vervlecht ze kennis uit oost en west tot bruikbare tools die passen op deze turbulente tijd. Als een gids, leidt ze de deelnemers langs het pad van persoonlijke groei. Het is glashelder dat Susan hetgene doet waarvoor ze hier is. Ze is een voorbeeld. Highly empowering.'' - Joris

''Ik ben zo blij dat ik die grote drempel over heb durven gaan, en ik zoveel minder - vaak zelfs geen - angst ervaar. Die grote stap is begonnen bij jou! Ik ben en blijf je heel dankbaar!!''

''Wat fantastisch wat je allemaal doet. Je bent zo belangrijk voor alle hsp's in Nederland. Je bent voor mij de verpersoonlijking van hooggevoeligheid en hebt heel veel betekent voor ons allemaal. ​​''​

Meer lezen over hooggevoeligheid? Kijk op de website van Susan of de HSP pagina op de website van FIT body & mind.

Wil jij je energieveld ook reinigen en je aura ontdoen van negatieve prikkels? Susan helpt je met haar jarenlange ervaring en heldere vermogens om te helen. Vraag een healing traject aan waarbij ik je energieveld lees.

2 Comments


Dieko Van Der Harst
Dieko Van Der Harst
Apr 22

Die Susan weet het zo goed. Jammer dat ze in mijn geval geen veiligheid en vertrouwen weet te creëren binnen de groep tijdens een retraite. Alleen maar tegenstellingen opzoeken in plaats van veilig verbinden.

Like
Susan Marletta Hart
Susan Marletta Hart
Apr 22
Replying to

Jammer dat je dit zo hebt ervaren, Dieko. Het is geen algemeen reactie die ik terug krijg. Ik kan alleen maar zeggen dat ik mijn allerbest doe om iedereen te bereiken en te helpen. Ik weet dat mijn intenties altijd zuiver en oprecht zijn en ik ben dankbaar dat ik in dit leven duizenden hsp's mocht helpen met mijn boeken, trainingen en coaching. Maar soms zijn verwachtingen bovenmenselijk en moet ik ook mijn eigen grenzen goed bewaken. Als mens kan ik net zo goed fouten maken, maar ik nodig iedereen in mijn trainingen wel altijd uit om aan te geven wat ze nodig hebben. Die uitnodiging heb je toen blijkbaar niet volledig aangenomen?

Like
bottom of page