top of page
  • Foto van schrijverFIT body & mind

Waarom diep ademwerk je juist NIET GEEFT wat je verwacht - Anouk Smulders

Bijgewerkt op: 3 dagen geledenWillen of nodig hebben?

De wereldberoemde woorden van Chris Martin, de zanger van Coldplay, uit de hit "Fix You" spreken boekdelen: "When you get what you want, but not what you need." Het krijgen van wat je wilt, blijkt vaak niet te zijn wat je uiteindelijk nodig hebt. Onze wensen en verwachtingen zijn vaak slechts oppervlakkige manifestaties van wat onze mind denkt nodig te hebben. Maar ademwerk gaat dieper. Het doorbreekt het rookgordijn van ons ego en belicht wat écht nodig is om gezien, gevoeld of gehoord te worden.


De verrassing van diep ademwerk

Als ademcoach, retreat facilitator en opleider heb ik al jaren het voorrecht om met talloze mensen te werken die op zoek zijn naar verandering, heling en persoonlijke groei. Telkens weer ben ik met groot ontzag getuige van de enorme kracht van ademwerk om diepgaande transformatie teweeg te brengen. Maar wat me opvalt, is dat ademwerk zelden geeft wat mensen aanvankelijk verwachten. In plaats daarvan biedt het iets veel waardevollers: het biedt precies wat er écht nodig is voor die persoon.


Een Quick Fix, maar wel één die de kern raakt

Ademwerk is geen fix voor de oppervlakkige problemen die we met ons hoofd hebben gecreëerd en denken op te lossen. Het is een fix die ons brengt naar de kern van ons zijn. Het nodigt ons uit om diep in onszelf te duiken, om te doorleven en los te laten wat onze beperkende patronen in stand houdt en laat ons vanuit een ander bewustzijn naar onszelf kijken. En hoewel dat helingsproces soms overweldigend kan zijn, is de bevrijding die er op je wacht des te groter.

De adem is de absolute nummer één powertool voor transformatie. Soms zijn 10-20 ademteugen voldoende om bij de kern te komen van een probleem waarvoor je je leven lang in je hoofd al oplossingen probeert te vinden. Het mechanisme achter dit mindblowing effect is eigenlijk heel simpel. Door diep ademwerk zoals de Wim Hof-methode of verbonden ademhaling verandert de verhouding zuurstof/koolstofdioxide in het bloed. Dit heeft invloed op bepaalde weefsels, waaronder de frontale cortex, het deel van ons brein dat verantwoordelijk is voor logisch denken. Het denken en daarmee de controle wordt tijdelijk on hold gezet, waardoor ons onderbewuste meer toegankelijk wordt en levensveranderende inzichten of heling ruimte krijgen.

Een van de meest magische aspecten van ademwerk is dat elke sessie anders is en een verrassing in petto heeft. Soms brengt het ons naar een bewustzijn dat we tot op dat moment nog niet of nauwelijks kennen. Tijdens ademsessies kunnen mensen ervaringen hebben die moeilijk in woorden te vatten zijn. Ze kunnen gevoelens van diepe verbondenheid, spirituele extase, contact met andere dimensies, eenheidservaringen of zelfs mystieke verlichting ervaren. Het is alsof ze een glimp opvangen van een hogere werkelijkheid, een werkelijkheid die voorbijgaat aan de beperkingen van ons alledaagse bewustzijn.

Niet wat je ego dacht

Waarom geeft ademwerk dus niet wat we verwachten? Omdat onze verwachtingen vaak gebaseerd zijn wensen en doelen vanuit een langer (ego) bewustzijn. Wat ademwerk ons biedt, is veel waardevoller: een kans om onszelf op een dieper (ziels)niveau te ontdekken, te omarmen en te transformeren op een diep niveau.


Klaar voor ademkracht in je leven?

Wil je ontdekken wat diep ademwerk voor jou in petto heeft? Neem dan deel aan een ademweekend. Je bent van harte welkom bij een Adembevrijding in Schouwen/Zeeland. De volgende is 12-14 april 2024: Adembevrijding. Maar ook elders in het land vind je ervaren ademcoaches die jou begeleiden in prachtige ademcirkels met de helende kracht van ademwerk.

De enorme kracht van de adem wacht op je! Dus, boek die sessie en ga er verwachting loos heen. Iedere ademsessie komt met een nieuwe verrassing. Het is nooit wat je verwacht, maar wel altijd wat je nodig hebt.


Let’s spread breath power! Doe je mee? Liefs Anouk

Ervaringen van deelnemers:


" Anouk is echt een topper. Zo authentiek en oprecht. Ze weet veiligheid en goede sfeer neer te zetten en tevens aan te sluiten bij wat de groep nodig heeft. Ik heb veel bewondering voor hoe zij deze retraite heeft gegeven." - Marjon


" Geweldig! Echt super hoe warmhartig Anouk ons ontving en het ademweekend begeleidde met veel aandacht. Programma klopte helemaal qua opbouw en heb prachtige ademsessies gehad. Ik kon me gelijk overgeven en de diepte in gaan." - Gerald

"Anouk is zooo goed, ze kan goed luisteren, ingaan op je behoeftes, en verder iets moois creëren." - Mathilda

"Ik vond Anouk een heel warm, openminded en betrokken persoon. Authentiek in wie ze is en wat ze kwam brengen. Het heeft veel met me gedaan; zowel ontspannend als transformerend." - Marjon


Ben je ook geïnteresseerd in ademwerk? Je bent welkom!

Lees meer op onze website pagina Ademwerk. Daar vind je de retraite planning voor de komende maanden in ons retraite & wellness centrum in Zeeland.

Comments


bottom of page