top of page
  • Foto van schrijverFIT body & mind

Hoe KAP in mijn leven kwam... - Ingvild Molenaar

Bijgewerkt op: 20 apr.


Na een leven lang de diepten van yoga, meditatie, innerlijk werk, spiritualiteit en vele krachtige modaliteiten te hebben verkend en na jaren lesgeven, merkte ik twee belangrijke dingen op:


1 De innerlijke ervaringen en de verbondenheid die ik vind in mijn eigen diepste momenten gaan verder dan technieken. Voorbij kennis. Voorbij (menselijke) leraren en goeroes.


Het is een diepgaande relatie met het leven waar wij ALLEMAAL altijd toegang toe hebben. Het is er altijd, in het volle zicht, in alles. Het enige wat het nodig heeft is ons oprechte JA om verbinding te maken en zichzelf te onthullen


2 Wij mensen blijven iets ingewikkelds ‘buiten ons’ najagen in plaats van iets NATUURLIJK ‘van binnen’ te vinden.


Hoe slim en geïntegreerd je ook spirituele praktijken kunt onderwijzen en begeleiden, met welke wijsheden dan ook, de meeste mensen zullen zich nog steeds blijven concentreren op de methode/techniek van een modaliteit. Op de woorden die worden gebruikt om de bezienswaardigheden te beschrijven en op de uitstraling van een leraar.


En de vraag die ons vooral afleidt is: ‘Doe ik het goed?'


Mediteer ik correct? Zit ik lang genoeg in het ijsbad? Denk ik de juiste gedachten? Ziet mijn ‘downward facing dog’ er goed uit? Eet ik het juiste dieet? Ben ik lief?


Doe ik het goed?


In het werk dat ik doe, voel ik een diep verlangen om mensen te begeleiden voorbij deze kloof tussen die diepe innerlijke staten van verbondenheid en de hyperfocus op het ‘goed doen’ van een oefening.


Een diep verlangen om de onzin en cognitieve ideeën eruit te bannen en om mensen rechtstreeks naar de ervaring van innerlijke wijsheid te leiden.

Toen verscheen KAP (Kundalini Activation Process) in mijn wereld. Uit het niets.

Geen technieken, ademtrucs of middeltjes. Gewoon. Zuiver. Zijn.


Het riep me, ook al probeerde ik het af te doen als een dwaze trend. (Dat is een verhaal voor een andere keer.)


Vanaf het moment dat ik de ruimte binnenliep waar ik mijn eerste sessie meemaakte wist ik het: dit is waar mijn pad naartoe voert. Dit volg ik. En zo is het.


Ik verwelkom je graag in één van mijn KAP-sessies of retraites. En laat het me weten als je vragen hebt.


KAP ervaren bij FIT body & mind

Als je de kans krijgt om een KAP sessie te doen in de context van een retraite, dan heb je het goed getroffen. Je kan geen betere bedding voor jezelf creëren dan je er in een retraite goed op voor te bereiden door de programma’s en lessen, maar ook door voldoende informatie en de groep waarmee je het gaat ervaren alvast te leren kennen.


Zo gaan we goed voorbereid de sessie(s) in en hebben we er na nog voldoende tijd om de ervaring te integreren en heldere intenties mee te nemen wanneer je na de retreat weer naar huis gaat.


Ik kijk ernaar uit om deze geweldige ervaring met je te delen!


Ervaringen van deelnemers:

"Ingvild is heel open en relaxed. Ze zorgt ervoor dat je je snel op je gemak en veilig voelt." (Layla)

"Ik vond het een heel goed programma, fijne lessen en daarin ook een goede afwisseling. Ik ben een kritische yogini maar ben heel erg positief over Ingvild: ze heeft veel kennis, humor en is volgens mij een 'old soul'. Heel waardevol om van haar de KAP mee te kunnen maken." - Grietje

"Fantastisch! Wat een fijne en goeie yogadocent en facilitator! Supereffect dat beklijft volgens mij" - Ilse

"Ik zag beelden en visioenen; mensen, dieren, natuur en meer abstracte visioenen. Allemaal heel kleurrijk. Telkens als Ingvild plaatsen op mijn lichaam aanraakte, voelde ik een warme stroom naar mijn handen en voeten stromen en ze bleven daarna nog een tijdje op een heerlijke manier tintelen. Het was een heel bijzondere ervaring die ik van harte kan aanbevelen. Ik zal zeker terugkomen om meer KAP te ervaren." (J. Vermeulen)

"Tijdens de sessie voelde ik soms Ingvild aanwezigheid. Soms met een lichte aanraking precies op de juiste plekken waar ik voelde dat mijn eigen energie stagneerde. De aanraking zou dan helpen om diepe emoties, die nog ergens in mijn lichaam vastzaten, los te laten en vrij te worden. Nooit eerder heb ik zo bewust ervaren wat het betekent om los te laten. Er is echt iets in mij verschoven; puzzelstukjes vielen op hun plaats. Een gevoel van rust en helderheid dat me zelfs na een paar dagen nog steeds bijblijft." (Judith)


Ben je ook geïnteresseerd in een KAP sessie? Je bent welkom!

Lees meer op onze website pagina Transformatie en Persoonlijke Ontwikkeling. Daar vind je de retraite planning voor de komende maanden in ons retraite & wellness centrum in Zeeland.

Comments


bottom of page