top of page
  • Foto van schrijverFIT body & mind

Bosbaden: Verbinding met de natuur en verbinding met jezelf - Patricia Hoekstra


“Ben ik wel zo stressgevoelig of miste ik de balans tussen stad en natuur?”


Ik ben een ‘gevoelige snaar’ waardoor ik veel opmerk in en om me heen en intens kan genieten van de kleine, wonderschone dingen in het leven. Door deze gevoeligheid is overprikkeling mij ook niet vreemd en heb ik mezelf jarenlang als stressgevoelig bestempeld.


Sinds ik de overstap heb gemaakt van kantoorbaan (binnenstad Utrecht) naar werken in de natuur als (mindful) wandelcoach en Bosbadgids, heb ik ervaren dat ik in het groen wel allerlei prikkels moeiteloos verwerk zoals de kakofonie aan vogelgezang, de chaos voor het zicht van bomen, planten en gevallen bladeren & takken en de wisselvalligheid van het weer. Ik kan langere tijd in de natuur zijn zonder vermoeid te raken en het brengt me een diepere rust en een levendig gevoel. “Ben ik wel zo stressgevoelig of miste ik in mijn kantoorbaan de balans tussen binnen & buiten, tussen zijn in de menselijke wereld en in het groen, de meer-dan-menselijke wereld?”


Vanuit deze ervaring ben ik me verder gaan verdiepen in mindful bewegen in de natuur en heb ik de vertragende, natuurverbonden beoefening Bosbaden ontdekt. Beide methodes hebben mij een diepere ontspanning en een verruimde waarneming gebracht, waardoor ik me sneller ‘thuisvoel’ waar ik ook ga en heb mogen ontdekken dat schoonheid in alles te vinden is. De methode van Mindful Walking en de natuurverbonden oefeningen uit het Bosbaden pas ik zelf dagelijks toe om in beweging en in balans te blijven. - Patricia, Natuurcoach en trainer Mindful Walk & Bosbaden“Everything in nature invites us constantly to be what we are.”Kijk je er naar uit om zelf deze zomer ook een langere tijd in de natuur te zijn?

Misschien vind je dit dan interessant:


Donderdag 31 aug - zondag 3 sept: Mindful Walking & Bosbaden in het bos en duinen.

Dit True Nature Retreat is een verwenweekend waarin je langere tijd in de natuur doorbrengt en stap voor stap ontspanning, plezier in bewegen en de voedende en rustgevende effecten van de natuur ontmoet én daarmee jouw natuurlijke ritme.


Comments


bottom of page