top of page

18-20 augustus 2023: Vrienden van FIT retraite

Een weekend retraite alleen voor community leden. Mensen die zich bij ons thuis voelen, regelmatig terugkomen en FIT body & mind een warm hart toedragen. Een soort periodieke reünie met de beste docenten, koks, behandelaars en gelijkgestemde bezoekers. 

Anders dan reguliere retraites

Een retraite alleen voor leden van de community tegen een lager tarief. FIT docenten en workshops, maar je kunt elke keer kiezen wat bij je past. Je hoeft vooral niet voor een programma te kiezen. Alles mag, niets moet! 
 

Wanneer: vrijdag 18 augustus/17u - zondag 20 aug /14u 2023 (3 dagen/2 nachten)

Waar: Retraite & wellnesscentrum De Schouw in Noordgouwe, Zeeland

Wat: all inclusive retreat met 7 lessen, workshops of andere programmaonderdelen - 8/9 begeleide uren.

Voor wie: alleen leden van de community Vrienden van FIT

 

In het kort: een mini-festival retraite voor de FIT community.

Een uniek community weekend retreat met keuze uit diverse inspirerende lessen: Yin yoga, Hatha yoga, ademwerk, meditatie, SUP yoga en Ecstatic Dance. Je kiest voor de lessen waar je op dat moment het meeste voor voelt. Dus geen thema programma's met een vaste groep. En als het weer het toelaat worden er ook lessen buiten gegeven. Dit weekend brengt je dan ook volop in contact met de natuur en de elementen! 

 

Naast de lessen is er voldoende tijd voor wellness (sauna, hottub, zwembad, massage) of wandelingen op het strand. Echt even tijd voor jezelf om nieuwe energie op te doen! Een waar cadeau voor jezelf!

Aantrekkelijke community tarieven (per persoon)

Kamer met badkamer: € 390 – 1p-kamer | € 310 – 2p-kamer | € 230 – 3/4p-kamer
Kamer met wastafel: € 360 – 1p-kamer | € 290 – 2p-kamer | € 210 – 3/4p-kamer
Camping met eigen tent of camper: € 190

Dit zijn kortingen van € 110-140 op onze standaard prijzen. 

Programma

Het programma wordt bij aanvang bekend gemaakt. Hier een indicatie: 

 

Vrijdag

17.00 aankomst (met thee/koffie en soep)

18.00 Circle of Hi! 

18.30 les - 75 min

20.00 diner

21.30 vrije tijd

 

Zaterdag

08.00 les - 60 min

10.30 les - 90/120 min

14.00 vrije tijd. Optioneel: strandwandeling

17.00 les - 60 min

20.00 les - 60/90 min

 

Zondag

08.00 les - 60 min

10.30 les - 90/120 min

14.00 Circle of Bye!

 

Maaltijden 

8.30 ontbijt - 13.00 lunch - 18.30 diner

Voeding

'Bewust', eerlijk, smaakvol en passend bij de retraite wordt de voeding met passie verzorgd door één van onze chef-koks. Bekijk de Voeding pagina voor meer informatie.

 

Het eten is vegetarisch, biologisch en voor een groot deel veganistisch. Een uitgebreid warm diner en voor de overnachters fruit voor de les en een uitgebreid ontbijtbuffet. Er kan met vele diëten rekening gehouden worden.

 

Diverse smaken thee en water zijn continu (gratis) beschikbaar en koffie is er op diverse momenten. Tevens zijn tegen vriendelijke prijzen een glas biologische wijn, een natuurzuiver biertje of biologische vruchtensap te consumeren.

Rolandjan van Mulligen - Ademwerk, Yin yoga en dans 

 

Yin & Hatha yoga & Zelf Onderzoek (Self inquiry)
Yin yoga bestaat met name uit grondhoudingen die we op een ontspannen manier minuten lang aanhouden om het dieper gelegen bindweefsel te bereiken. Tevens is er de yin yoga beoefening de uitnodiging om ons streven en onze ambities los te laten. We cultiveren een innerlijke houding van 'zijn' en 'laten zijn' in plaats van doen en veranderen. Yin yoga helpt ons om in natuurlijke meditatie te zakken, in contact te zijn met ons lichaam en in harmonie te leven met wat Is, van moment tot moment. Yin yoga is een uitgelezen yoga vorm om zelf onderzoek te doen. We stellen onszelf de vraag "Wie/ wat ben ik werkelijk?" en kijken dieper dan enkel de laag van gedachtes en gevoelens en ontdekken de Stilte die ten grondslag ligt aan alles wat komt en gaat. De Yin yoga wordt met name in de ochtend ook aangevuld met traditationele (meer yang) hatha yoga, waaronder de Surya Namaskar (Zonnegroet) en hatha asanas die, net als bij yin yoga, een aantal minuten worden aangehouden. Met name de hatha houdingen hebben een stimulerend effect op de energie centra van het lichaam (chakras). Yin yoga en ook de hatha yoga is toegankelijk voor iedereen en kan worden aangepast zo nodig bij bijv. blessures. 

Bewust verbonden ademen
Diep ademwerk: spanning, stress, onderdrukte of onverwerkte emoties, destructieve denkpatronen en oude trauma's worden op cellulair niveau in ons lichaam opgeslagen. Circulaire verbonden ademhaling brengt deze onderdrukte gevoelens en herinneringen naar boven, zodat ze met liefdevol bewustzijn kunnen worden ontmoet en ervaren en zodoende kunnen worden losgelaten of geïntegreerd. We zullen dan spontaan kunnen reageren vanuit het Nu in plaats van te reageren vanuit de pijn en reflexen van het verleden. De ademsessies duren ongeveer een uur en gaan gepaard met lichaamswerk (drukpunten) en ondersteunende muziek.

Dance Journey

Een unieke ervaring, waarbij de dans je vanuit zacht naar hogere sferen en in een extatische vorm van zijn brengt.

 

Jessica Groenenberg - SUP yoga, Flow yoga & Yin yoga


SUP yoga

Stand Up Paddle (SUP) yoga is de laatste jaren een zeer populaire vorm van yoga geworden. Het is toegankelijk voor iedereen. Relaxed en uitdagend. Je krijgt yogales op een speciaal SUP board. Dit is een groot surfboard van 3 meter lang en 90 cm breed. Het board wordt verankerd met de bodem, zodat het enkel met de wind en golfjes meedeint en niet wegdrijft.

 

Deze vorm van yoga doet nog een extra beroep op je balans. Ook je zintuigen worden geprikkeld door de omgeving; de natuur, de lucht en het water. Onder begeleiding van een gediplomeerde instructrice peddel je naar een rustig stukje water. Daar doe je de oefeningen op een stabiel board en ben je één met water en natuur.

Flow yoga

is een dynamische (fysieke) vorm van yoga waarbij houdingen uitgevoerd worden op het ritme van de ademhaling. Hierdoor ontstaat een 'flow' van bewegingen, wat zowel zorgt voor dynamiek als voor geestelijke rust. Deze lessen kunnen langzaam, sterk, en meditatief zijn of juist erg uitdagend en snel.

Yin yoga

is de rust en stilte onder de yoga. In de meeste yoga stijlen is er focus op het flexibeler maken en versterken van spieren. Yin yoga focust op het mobieler maken van je gewrichten. De houdingen worden door het lang aanhouden op een passieve maar intensieve manier beoefend. Zo wordt eerder het bindweefsel gestimuleerd dan de spieren. Dit stimuleert meer opening en flexibiliteit (in het gebied van heupen, heiligbeen en rug). De meditatieve Yin yoga is een verademing in het snelle hedendaagse leven met talloze prikkels. Het heeft een meditatief en rustgevend effect.

Een 3e docent

 

Er komt een 3e docent als er door het aantal deelnemers dubbele lessen gegeven worden. 

bottom of page