top of page

FIT & GEZOND

​Bij FIT body & mind eet je gezond, biologisch, vegetarisch en lekker!  

Fit en gezond leven begint bij gebalanceerde, voedzame en smakelijke maaltijden. Tijdens de onze retreats en vakanties staan dan ook de beste koks voor jou in de keuken. Zij werken met pure en seizoensgebonden producten uit de regio, voornamelijk biologisch, vrij zijn van chemische toevoegingen en we hergebruiken waar mogelijk.

Dit levert overvloedige maaltijden op met verrassende en heerlijke combinaties!

Probeer zelf ook eens één van de beproefde en unieke recepten van onze keukenhelden.
Bekijk ze allemaal op onze pagina Recepten.

ONZE CHEFKOKS

Maak kennis met onze chefkoks Karin Baank, Farah Stegeman, Bert Lambrechts en Elise Calkoen.

_edited.png

Karin Baank

Puur koken met passie

"Al meer dan 30 jaar word ik geïnspireerd door de macrobiotiek en heb ik koken tot mijn beroep gemaakt. Mijn basiskennis komt van de natuurvoedingstherapeuten opleiding van het Kushi Instituut in Amsterdam en het Oost West Centrum.  Daar werk ik met veel plezier als docente aan de jaaropleiding Voeding en Vitaliteit, en sinds 2013 geef ik ook les aan de Internationale Macrobiotische School in Devon. Als Chef Kok heb ik in restaurant Deshima gewerkt, en nu verzorg ik zelfstandig catering en workshops vanuit mijn eigen Kookstudio Puur koken met passie in Almere." 

Lees meer over Puur koken met Passie.

Farah portret.jpg

Farah Stegeman

Farah's Table

"Ik deel graag mijn liefde voor eten en moeder natuur met anderen. Vanuit dat oogpunt ben ik gaan koken. Ik ben er van overtuigd dat we allemaal op onze eigen manier een steentje bij kunnen dragen aan een betere wereld. En ik doe dat door te koken voor anderen. Plantaardig, met zoveel mogelijk lokale producten en de hoeveelheid (plastic) afval zoveel mogelijk beperken.

 

Door het koken in de praktijk te leren en door een opleiding te volgen tot voedingsdeskundige probeer ik nu met deze kennis, mijn passie en opgedane ervaring met mijn eigen bedrijf Farah’s Table anderen een leuke en lekkere avond te bezorgen waarbij een beter milieu en gezonde voeding centraal staat. Ik kook op retraites, verzorg vegan take away in Terneuzen en organiseer vegan diners in Zeeland."

Lees meer op Farah's Table.

Schermafbeelding 2021-04-06 om 16.16.05.png

Bert Lambrechts

The Natural Way

" Gezonde voeding is er letterlijk met de paplepel ingegoten. Van thuis uit ben ik geïnspireerd door natuurlijke voeding daar ik op een macrobiotische wijze opgevoed ben. Ik heb het effect aan den lijve ondervonden, steeds opnieuw realiseer ik me en voel ik dat eenvoud in mijn voeding en met de natuur meebewegen mij het meest in balans brengen en mij een sterk immuunsysteem bezorgen. Dat een dergelijk voedingspatroon ook zo veel beter is voor onze planeet, maakt dat ik hier met volle toewijding achter sta.

Na menig jaartjes verdiepende studie, ben ik nu bijna een decennium aan het werk als docent koken in de vrije school. Daar neem ik tieners mee op ontdekkingsreis door de wereld van plantaardige voeding. Naast kooklessen inspireer ik hen door hen te laten meewerken in een cateringbedrijf waar we plantaardig koken.  

Om mezelf te blijven prikkelen en nieuwe recepten te ontwikkelen kook ik voor retraites. Ik kan er erg van genieten in de creatieve flow te zitten om op die manier mensen te verrassen met smakelijke en kleurrijke maaltijden."

RECEPTEN

Kikkererwtensalade.png

Kikkererwten salade

Baba Ganoush.png

Baba Ganoush

Nectarine mousse.png

Nectarine Mousse

Vegan lasagne.png

Vegan Lasagna

Vegan tabouleh.png

Vegan tabouleh

Courgette Pesto soep.jpg

courgette-pesto soep

Het eten: heerlijk. Bereid met eerlijkheid, eenvoud, verse ingrediënten en liefde. Voor mij was dit lekkerder en wenselijker dan maaltijden bekroond met veel sterren; of massa buffet met nep-voedsel uit blikken.

— Theo

bottom of page