RETRAITE-WELLNESS CENTRUM DE SCHOUW Schouwen-Duiveland / Zeeland

IMG_1181.CR2
Schouw yoga tuin
IMG_1827-V.02.CR2-V.03
IMG_2085.CR2
IMG_1582-v.02.CR2
Zeeland aan tafel
Zeeland sneeuw tuin
Zeeland sneeuw zwembad

Op adem komen in Zeeland

Wadend in ruimte en rust ligt het centrum op een beschut groot  landgoed tussen Zierikzee en Renesse. De talloze voorzieningen zorgen ervoor dat je van alle gemakken bent voorzien, aangepast aan deze tijd.​

 

Het gezellige gebouw is licht, sfeervol en ruim. Het centrum biedt een sfeervolle woon- en eetkamer, een stilte-kamer en drie mooie workshop-ruimten.

In de wellness afdeling vind je sauna's, warmwaterbad, koudwater tobbe, voetenbad, scrubzout, zonnebank, lounchebank en er zijn diverse behandelkamers.

De prachtige grote tuin rondom het gebouw heeft een zonnig beschut terras en diverse knusse hoekjes. Het buitenzwembad en de grasweide met ligstoelen nodigen uit om lekker veel buiten te doen en te zijn.

Door de week is het een kuuroord. Benieuwd? Kijk het   

filmpje over het kuuroord of het sfeerfilmpje hiernaast.

Kamer opties en camping

Er is een ruime kamerkeuze: 1, 2 en 3/4 persoonskamers met badkamer óf wastafel. Er is voldoende sanitair met privé douchecabines.

Je kunt beschut kamperen in de tuin naast het gebouw.  Of in camper of caravan overnachten op de parkeerplaats. Op verzoek kunnen we stroom leveren. 

NB: Als je alleen boekt en een kamer wilt delen, wordt je ingedeeld met gelijk geslacht.
 

Omgeving

De natuurrijke omgeving nodigt uit tot uitgebreide strand-, duin- en/of boswandelingen. Je kunt ook fietsen op de leenfietsen. Kijk verderop deze pagina voor meer informatie over de omgeving en de bereikbaarheid.

Duurzame accommodatie

In het gebouw zijn veel natuurlijke materialen, zowel qua meubilair als qua afwerking. Zo zijn bijvoorbeeld onze kamers (met eigen douche en toilet) afgewerkt met leem en klei, wat een heerlijk binnenklimaat geeft.

 

Het energetische klimaat wordt als heel weldadig ervaren. Eventuele elektrische en geopathische verstoringen worden centraal opgeheven door het gebruik van ozaliet en benzoliet. 

 

De waterkwaliteit is bij wellness van groot belang. Daarom is aan de kwaliteit daarvan extra veel aandacht besteed. Op de hoofdwaterleiding is een Grander-apparaat geplaatst. Dit zorgt ervoor dat het water de eigenschappen krijgt van een sprankelende bergbeek. Bovendien zijn er twee osmose-apparaten voor het drinkwater.

Gezond en lekker eten

De maaltijden zijn vegetarisch, biologisch en super lekker. Dagelijks een uitgebreid ontbijtbuffet en warme lunch en diner. 'Bewust', eerlijk en passend bij dit weekend,. Het eten wordt verzorgd door Joricious Delicious of Puur koken met Passie. Mogelijk wordt er een vrijwillig helpende hand gevraagd bij de afwas.

TARIEVEN 2021

Logies
Weekend (2n)
Lang weekend (3n)
Midweek (4n)
Week (5n)
1 persoons kamer met badkamer

€ 465

€ 595

€ 710

€ 775

1 persoons kamer met wastafel

€ 435

€ 550

€ 655

€ 730

2 persoons kamer met badkamer

€ 395

€ 495

€ 625

€ 695

2 persoons kamer met wastafel

€ 365

€ 470

€ 590

€ 660

3 à 4 persoons kamer met badkamer

€ 345

€ 450

€ 555

€ 620

3 à 4 persoons kamer met wastafel

€ 325

€ 425

€ 525

€ 590

Eigen tent of camper

€ 295

€ 395

€ 485

€ 540

zonder overnachting

€ 235

€ 305

€ 375

€ 410

Mobile versie: scroll naar rechts

De tarieven zijn inclusief:

Volpension met vegetarische voornamelijk biologische keuken, thee, koffie, water, fruit en tussendoortjes | Bedlinnen en handdoekset (bij kamer) | Gebruik van sauna's, warmwaterbad, zwembad en massagestoel.

 

De tarieven zijn exclusief:

Consumpties in de bar | Massage, behandelingen en evt. coaching | Reis en annuleringsverzekering | Toeristenbelasting

van € 1,40 per overnachting

 


TOESLAGEN & KORTINGEN

Voor sommige programma's gelden toeslagen vanwege een intensiever programma met meer lesuren, een intensievere begeleiding, een persoonlijke ontwikkelingsprogramma en/of een bezetting met twee docenten.
 
Intensives: € 50 weekend, € 75 lang weekend en € 100 midweek

SUPyoga: € 60 weekend

Landen in je Lijf - Danny van der Linden: € 100 weekend en € 200 midweek

HSP training: € 220 intensief weekend 

Yoga Nidra training: € 300 midweek

Next Step (transitie training): € 350 intensive 3 daagse

Inner Mountain (transitie training): € 475 intensive 4 daagse

Lomi Lomi intensive massage cursus: € 455 midweek

Relax programma

Voor partners of reisgenoten die het programma niet volgen geldt korting. Ze zijn wel welkom in de open lessen.

Relax arrangement: - € 50 (weekend), - € 60 (lang weekend) en - € 70 (midweek)

Overnachting elders
Incl. programma, ontspanning en maaltijden. Excl. overnachting en sanitair.  
Camping prijzen minus: € 60 bij 2 nachten, € 90 bij 3 nachten, € 110 bij 4 nachten en € 130 bij 5 nachten. 

Zakelijke boekingen

Voor zakelijke boekingen geldt een toeslag van € 100. Je krijgt een volledig gespecificeerde factuur met BTW die wordt geadresseerd aan je volledige zakelijke adres, terwijl we normaal alleen voor en achternaam vermelden. Factuur omschrijvingen zijn op verzoek te formuleren, maar dienen wel de cursus te dekken. Je kunt bellen voor overleg.

Boek via je werkgever!

Wist je dat veel werkgevers tegenwoordig graag willen bijdragen aan de gezondheid en duurzame inzetbaarheid van hun werknemers? Informeer bij jouw werkgever naar eventuele mogelijkheden voor een tegemoetkoming in de kosten.

RETREATS IN ZEELAND

Kijk op de pagina "Alle Retreats" voor een overzicht van al onze retreats in Zeeland, die staan aangeduid met een licht groene balk met de naam van de docent. 

Schouwen-Duiveland, kroon op Zeeland

Wie Schouwen-Duiveland bezoekt, begrijpt waarom het voormalige eiland met trots de titel " De Kroon op Zeeland" draagt. Als het meest noordelijke deel van Zeeland herbergt Schouwen-Duiveland de mooiste plekjes en fraaie natuurgebieden.

 

Water aan alle zijden

Schouwen-Duiveland wordt omringd door water. De Grevelingen, Oosterschelde en Noordzee hebben elk hun eigen aantrekkingskracht op de watersporter. Zwemmen, pootjebaden, (kite)surfing, kanoën, zeilen, duiken, vissen, iedere liefhebber kan zijn hart ophalen. Ook zeehondjes spotten kan uitstekend op Schouwen-Duiveland.

 

Dorpjes en stadjes

Achter de brede duinen en hoge dijken liggen karakteristieke dorpjes. Dreischor is één van de mooist bewaard gebleven ringdorpen van Zeeland. En als u in de buurt bent breng dan zeker een bezoek aan De Kleine Schorre, één van de grootste wijngaarden van Nederland. U kunt gezellig winkelen en een terrasje pakken  in de stad Zierikzee, beroemd om zijn vele monumenten, de geschiedenis is er tastbaar.  Slentert  u eens door een oude vissersplaats als Bruinisse of maak een wandelingetje door de gezellige badplaatsen Burgh-Haamstede en Renesse. De haven van Brouwershaven, ooit een doorvoerhaven van Rotterdam, getuigt nu van hedendaags zeilplezier, het Martieme verleden wordt aanschouwelijk gemaakt in het Brouws Museum.

 

Natuur

De lange kustlijn met gevarieerde stranden en duinpartijen, het afwisselende landschap en de vele watergebieden trekken zowel in de zomer als in de winter liefhebbers. Kreken, welen, inlagen, slikken en schorren geven elk op hun eigen wijze hun geschiedenis met het water prijs. Nieuwe natuur in Plan Tureluur toont aan dat de rust en ruimte van Schouwen-Duiveland niet alleen voor de mens aantrekkelijk is. Veel soorten vogels hebben de weg naar deze gebieden gevonden, met in hun kielzog de vogelliefhebbers. In de Boswachterij Westenschouwen zijn routes uitgezet voor wandelaars, fietsers, ruiters, mountainbikers en mindervaliden.

Inspiratie

Het spreekt bijna vanzelf dat dit prachtige eiland veel heerlijkheden voorbrengt. De Zilte Zeeuwse Zaligheden als Oosterscheldekreeft, mossels, oesters, het Schouwese lam, de zeekraal en lamsoor staan in het seizoen op de menukaart. Boerderijwinkels hebben een uitgebreid assortiment met agrarische en zelfgemaakte producten. Het leven is goed op Schouwen-Duiveland. Kom en ontdek het zelf!

Vuurtoren Nieuw-Haamstede

Deze vuurtoren is in de periode 1837-1840 gebouwd door L. Valk. De rood-witte spiraalvormige beschildering is pas een eeuw later aangebracht als waarschuwing voor laagvliegende vliegtuigen. Met zijn 53 meter hoogte (boven het maaiveld) en een lichthoogte van 58 meter boven zeeniveau, is de toren één van de hoogste vuurtorens van Nederland. Het licht reikt 30 zeemijlen ver. De lantaarn heeft een lichtsterkte van zo'n 5,2 miljoen fietslampjes. De vuurtoren is gebruikt als inspiratiebron voor het bankbiljet van 250 gulden.

 

Zierikzee - Parel aan de Oosterschelde

“Nooit was ik ergens aangenamer dan te Zierikzee,”  schreef Multatuli.

Zacht glanzend ligt dit stadje aan de oevers van de Oosterschelde. Dwalend door de smalle straatjes is de geschiedenis bijna voelbaar….

Zilte zeelucht omringt je tijdens een wandeling langs de Nieuwe Haven. Het carillon klinkt vanuit één van de stadspoorten die de wacht houden over de binnenstad. De Oude Haven met zijn historische schepen straalt een weldadige rust uit. Beklim de Dikke Toren en wordt beloond met een prachtig uitzicht over de stad.

Wat wil je nog meer? Genieten op de terrassen?

Zilte Zeeuwse Zaligheden proeven in de restaurants? Kunst bewonderen bij de galeries? Lekker shoppen? Ontdek het zelf!

 

Vervoer naar accommodatie

De Schouw, Donkereweg 1, 4317 AM Noordgouwe (gemeente Schouwen)

Met de auto is deze locatie goed te bereiken. Er is een eigen parkeerplaats op het terrein en je kunt aan de weg  parkeren.

Met de trein reis je naar Rotterdam CS, met de metro naar station Zuidplein en dan per bus (80 min) tot Zierikzee. Het laatste stuk kan met bus 134. Of naar station Goes en dan per bus (40 min). Op zondag rijdt er geen bus. Ter plekke vragen we een lift met een andere deelnemer naar een op je route liggend station. Lees meer over de bereikbaarheid.

Al jaren komen velen carpoolend op onze locaties. Bij aanmelding geef je op of je passagiers zoekt of wilt meerijden. Neem zelf contact met elkaar op voor afspraken over vertrektijden en -plaatsen. Wij maken ook logistieke matches. Aangeboden rijders en lifters vind je op de Carpoolpagina.