RETRAITE & WELLNESS CENTRUM DE SCHOUW Schouwen-Duiveland / Zeeland

IMG_1181.CR2
Schouw yoga tuin
IMG_1827-V.02.CR2-V.03
IMG_2085.CR2
IMG_1582-v.02.CR2
Zeeland aan tafel
Zeeland sneeuw tuin
Zeeland sneeuw zwembad

Op adem komen in Zeeland

Wadend in ruimte en rust ligt het centrum op een beschut groot  landgoed tussen Zierikzee en Renesse. De talloze voorzieningen zorgen ervoor dat je van alle gemakken bent voorzien, aangepast aan deze tijd.​

 

Het gezellige gebouw is licht, sfeervol en ruim. Het centrum biedt een sfeervolle woon- en eetkamer, een stilte-kamer en drie mooie workshop-ruimten.

In de wellness afdeling vind je sauna's, warmwaterbad, koudwater tobbe, voetenbad, scrubzout, zonnebank, lounchebank en er zijn diverse behandelkamers.

De prachtige grote tuin rondom het gebouw heeft een zonnig beschut terras en diverse knusse hoekjes. Het buitenzwembad en de grasweide met ligstoelen nodigen uit om lekker veel buiten te doen en te zijn. 

Kamer opties en camping

Er is een ruime kamerkeuze: 1, 2 en 3/4 persoonskamers met badkamer óf wastafel. Er is voldoende sanitair met privé douchecabines.

Je kunt beschut kamperen in de tuin naast het gebouw.  Of in camper of caravan overnachten op de parkeerplaats. Op verzoek kunnen we stroom leveren. 

NB: Als je alleen boekt en een kamer wilt delen, wordt je ingedeeld met gelijk geslacht.
 

Omgeving

De natuurrijke omgeving nodigt uit tot uitgebreide strand-, duin- en/of boswandelingen. Je kunt ook fietsen op de leenfietsen. Kijk verderop deze pagina voor meer informatie over de omgeving en de bereikbaarheid.

Benieuwd? Kijk naar deze filmimpressie. 

 

En als er geen retraites van ons zijn er detox retraites in het centrum. Kijk het filmpje over het kuuroord.

Duurzame accommodatie

In het gebouw zijn veel natuurlijke materialen, zowel qua meubilair als qua afwerking. Zo zijn bijvoorbeeld onze kamers (met eigen douche en toilet) afgewerkt met leem en klei, wat een heerlijk binnenklimaat geeft.

 

Het energetische klimaat wordt als heel weldadig ervaren. Eventuele elektrische en geopathische verstoringen worden centraal opgeheven door het gebruik van ozaliet en benzoliet. 

 

De waterkwaliteit is bij wellness van groot belang. Daarom is aan de kwaliteit daarvan extra veel aandacht besteed. Op de hoofdwaterleiding is een Grander-apparaat geplaatst. Dit zorgt ervoor dat het water de eigenschappen krijgt van een sprankelende bergbeek. Bovendien zijn er twee osmose-apparaten voor het drinkwater.

Voeding en drank

Het eten is vegetarisch, biologisch en super lekker. 'Bewust', eerlijk en passend bij onze retraites. Met liefde en passie verzorgd door onze top-chefs.

Fruit voor de eerst les, een uitgebreid ontbijt buffet, een warme lunch en een warm diner. Er kan met vele diëten rekening gehouden worden. 

Diverse smaken thee en water zijn continu (gratis) beschikbaar en koffie is er op diverse momenten. Tevens zijn tegen vriendelijke prijzen een glas biologische wijn, een natuurzuiver biertje, biologische vruchtensap of andere frisdranken te consumeren.
NB: er zijn enkele alcoholvrije retraites (zie retraite pagina).