top of page
  • Foto van schrijverFIT body & mind

Young & Free retraite: is dat wel iets voor mij?

Bijgewerkt op: 6 apr. 2022

Misschien vraag je je wel eens af of zo'n retraite wel iets voor je is. Daarom delen we graag met jullie de ervaringen van twee van onze deelnemers na het Young & Free retraite programma. Hieronder een update van Denise & Alex, deelnemers van ons eerste Retraite afgelopen augustus:" De Young & Free retraite in Zeeland vond ik fantastisch. Drie dagen helemaal los van alles… Ik zat niet lekker in m’n vel vanwege mijn baan. Toen ik besloot twee weken vrij te nemen, zonder plan (!), boekte ik last minute Young & Free!


Prachtige locatie en heerlijk eten

De locatie was prachtig! Ik hoefde me nergens druk om te maken, alles was goed geregeld en er werd ZO lekker vegan voor me gekookt. Met m'n andere voorkeur (geen gluten) werd zelfs ook rekening gehouden door de chef!Dingen doen die ik altijd al wilde doen...

Ik kon kiezen uit verschillende lessen. Ik heb een aantal dingen gedaan die ik altijd al wilde doen, zoals Ecstatic dance. Hoe fijn is het dat je gewoon kan dansen en niemand met jou bezig is. Je kunt gewoon doen waar jij je goed bij voelt. En dat gold voor alles dat weekend. Zoals de sauna in gaan wanneer ik dat wilde, heerlijk voor het slapen gaan.


We begonnen de eerste dag met het delen van onze intenties voor dat weekend. Mijn intentie was: kracht vinden om ontslag te nemen! Daar werd positief op gereageerd door de groep. De gesprekken met gelijkgestemden gaven mij zo veel kracht!

Heel fijn dat er ook ruimte is om op een ontspannen manier met de teachers te praten. Ze waren er namelijk het hele weekend bij. Dat gaf mij zo veel inspiratie!


Inspiratie en kracht

Nu vraag je je natuurlijk af, heb ik bij Young & Free de kracht gevonden waar ik naar op zoek was. JA! Ik heb meteen op de maandag na mijn vakantie mijn ontslag ingediend!! Wat een bevrijding!


Het is nu twee maanden geleden dat ik op de Young & Free retraite was. Ik geef nu yogalessen aan huis en op locatie, houd me bezig me creatieve projecten, heb een huisgenootje én een stressvrij leven! Ik heb alle tijd om alles te doen wat ik wil doen, vanuit mijn hart. Ik heb ondertussen de ijsbad challenge gedaan, groepsmeditaties begeleid en me opgegeven voor nog een yoga opleiding en een vipassana retraite!

Met heel mijn hart raad ik de Young & Free retraite aan. Stephanie, Susan en de andere teachers geven je alle handvaten om jezelf te zijn en te vinden waar jij naar op zoek bent. Dat zei dit doen, daar ben ik heel dankbaar voor! "

Liefde voor jullie, DeniseAlex Tempels over zijn ervaring op retraite bij Young & Free


"Op vrijdagochtend reed ik met een enthousiast, maar ook met een beetje een spannend gevoel, richting Zeeland. Want een weekend lang op retraite was dat wel wat voor mij? Ik mediteerde dan wel en pakte ook weleens een lesje Yoga bij de sportschool, maar een weekend lang..

Bij aankomst werd ik al hartelijk ontvangen door gastvrouw Suzanne. Zij bracht mij naar mijn kamer en stelde mij gerust dat het een heel ontspannen en inspirerend weekend zou worden. Meteen bij de eerste groepssessie merkte ik al de positieve energie van de andere deelnemers. Het contact met de andere deelnemers was onwijs leuk. Dit werkte voor mij heel stimulerend.

Met een zen gevoel naar huis...

De verschillende keuzes aan workshops en goede trainers maakt het weekend compleet. Van mindfulness tot aan wandelen in de ochtend. Alles kan, mag en niets moet. Even uit de drukte en het moeten van de huidige maatschappij. Daarnaast zijn de maaltijden ook enorm lekker. Het was elke keer weer een feestje wat er voor ons op het menu stond.

Op zondagmiddag reed ik met een zen gevoel terug naar de Achterhoek. Ik had een enorme innerlijke rust in mij gevonden en heb handvatten gekregen om een juiste modus te vinden tussen actie en rust.

Wat heeft de retraite me gebracht?

Door de retraite mediteer ik nu elke ochtend. Zo kan ik daarna de dag energiek beginnen met een betere focus. Daarnaast heeft de retraite mij het inzicht gegeven dat ik niet opzoek moet naar succes, maar juist naar geluk als levensdoel. Dit doel streef ik na door te proberen om in het moment te leven, zonder verwachtingen en zorgen dat mijn gedachtes niet de overhand nemen. Gedachten zijn vaak geboren uit herinneringen of gevoelens over dingen die je graag zou willen. Vooral overal open in gaan en juist alle mensen met een open hart benaderen. Wat je geeft, krijg je namelijk ook vaak terug.

Inspiratie

Ik vind Byron Katy heel inspirerend om te leren, zij is een inspiratie bron voor mij. Zij stipt aan dat we mentaal vaak buiten onszelf leven en voortdurend bezig zijn met anderen en wat geld, bezittingen en status ons kunnen geven. We denken dat dit ons gelukkig kan maken, maar dat is een misvatting. Als we onze aandacht naar binnen richten en op focussen op onze innerlijke wereld, ontdekken we dat alles wat we nodig hebben er al is. Momenteel lees is Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt van Haemin Sunim, ook heel vet en echt een aanrader!"


Wil je dit Young & Free programma zelf ook meemaken? Dat kan!

Bekijk de Retraite agenda met alle nieuwe Young & Free weekenden.

Comments


bottom of page