top of page
  • Foto van schrijverFIT body & mind

Sneeuwverlichting - meditatie met je ogen open

door Tijn Touber


Een van de mooiste meditatie ervaringen van vorige jaar was niet op een berg in India, maar in de Zwitserse Alpen. Het gebeurde tijdens de Sneeuwverlichting retraite die we hadden georganiseerd met Peter Benders.

Met een stuk of honderd deelnemers die allemaal geïnteresseerd zijn in yoga, meditatie, verstilling, dansen, zingen en skiën waren we naar de Zwitserse Alpen getogen om een week samen door te brengen in een prachtig kuuroord dat in onbruik was geraakt en door Nederlanders was opgekocht en opgeknapt.


Terug in de tijd waarin niemand haast had

Het bijzondere van dit kuuroord is dat het helemaal aan het eind van een dal ligt en alleen bereikbaar is voor de mensen die er logeren. De grote zalen, ruime keuken en slaapkamers met idyllisch uitzicht op besneeuwde toppen brachten me terug in de tijd waarin niemand haast had en soms weken ingesneeuwd zat. De ideale setting voor verstilling en verlichting.

Vaak is het voor mensen die beginnen met meditatie een hele kunst om zich los te maken van omgeving geluiden en andere storende elementen die de geest afleiden. Ik raad mensen dan ook vaak aan om de ogen te sluiten. Zo niet in ons kuuroord. Vanuit onze meditatieruimte zagen we de zon ’s morgens vroeg de bergen oranje kleuren. Dat was zo prachtig om te zien, dat het een meditatie op zich was en we er allemaal stil van werden.


Verstilling en meditatieve inspiratie op ski's

Overdag stonden de meeste deelnemers op skis of snowboards en namen de verstilling en meditatieve inspiratie van de ochtend mee de dag in. De dagen werden ideaal afgesloten met fantastische dansavonden, zangsessies of inspiratiesessies. Toen ik na een week weer in de bus op weg naar huis zat, wist ik een ding zeker: volgend jaar weer!RetreatS 2018

Tijn Touber verzorgt van 7 - 9 september 2018 het weekend retreat Seven steps to paradise (stilte weekend) in De Schouw in Zeeland. Laat je in dit weekend met liefdevolle aandacht meenemen door Tijn en Binkie langs de zeven universele oer inwijdingen van het leven. Een uniek concept gebaseerd op de boeken, de muziek en de levenservaring in meditatie en stilte van Tijn Touber.Lees meer over Tijn Touber


Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page