top of page
  • Foto van schrijverFIT body & mind

"Yoga maakt me niet perse gelukkig" - Jasmijn Koelink


Dat betekent niet dat yoga niet veel voor mij doet. Het helpt me aanwezig te zijn in het moment. Het maakt me wakker naar mijn lichaam. Ik voel me fysiek gezonder. Maar yoga zorgt niet noodzakelijk voor mijn geluk.

Door jarenlang yoga en meditatie te beoefenen, leerde ik mijn lichaam en geest kennen en vertrouwen - wat ongelofelijk waardevol is. Alleen ik bleef worstelen met gedachten als ‘Ik ben niet goed genoeg’, ‘Ik ben niet interessant genoeg’, ‘Ze begrijpen mij niet’. Ik maakte me zorgen over wat anderen van me dachten, hoe ze me zagen. En ik hield stressvolle gedachten over de wereld, over mezelf of mijn lichaam en over anderen.

Toen ontdekte ik zeven jaar geleden hoe ik verder kon waar yoga voor mij ophield.

Ik kwam met The Work© van Byron Katie in aanraking. The Work is meditatie. Een methode van zelfbevraging, wat simpel, direct toepasbaar en diep persoonlijk werk is. Voor het eerst ontdekte ik de ontbrekende schakel voor mijn geluk: de hoe!

The Work zie ik als een yoga beoefening voor mijn geest. Ik merk de neigingen van mijn geest op en hoe ze mij klein en gevangenhouden in oude denkpatronen en beschermingsmechanismen. Ik bevraag mijn stressvolle gedachten vrij, en mijn lichaam volgt. Voor mij dé manier waarop ik yoga van de mat in mijn dagelijks leven breng – die ik steeds meer als vriendelijker, levendiger en vrijer ervaar.

Een flexibele geest in een flexibel lichaam.

Inmiddels mag ik mijzelf een gecertificeerd facilitator van The Work noemen – na ruim 600 opleidingsuren. Deze twee beoefeningen fascineren en inspireren me – en dat deel ik graag met jou.

Ik integreer The Work op verschillende manieren; in 1-op-1 sessies, workshops, retraites of tijdens yoga lerarenopleidingen.

Het eerstvolgende programma is een retraite “stressreductie met adem & The Work” van 4-6 februari 2022 in Zeeland. Wil je advies over welk programma het beste aansluit op je behoefte? Neem gerust contact op.


Veel liefs, Jasmijn.


Jasmijn Koelink is een Yoga Alliance® erkende docent. Haar lesstijl is geschikt voor zowel beginners als ervaren yogabeoefenaars, omdat Jasmijn verschillende opties en individuele begeleiding integreert in haar lessen. Alle sessies zijn adem georiënteerd, diepgaand en ontspannend tegelijkertijd. Ze geeft al jaren wekelijkse lessen en leidt een van de meest gerenommeerde yoga docentenopleidingen in Nederland. Ze biedt online sessies en gespecialiseerde workshops aan, zodat je op elk moment en elke tijd gebruikt kunt maken van haar begeleiding. Op JasmijnKoelink.com kun je direct beginnen.

Meer informatie over onze andere persoonlijke ontwikkelingstrainingen? Klik hier om meer te lezen
Comments


bottom of page