L'Huis Preau Chatin / Bourgogne (Frankrijk)

Als God in Frankrijk

L'Huis Préau is een idyllisch landgoedje en ligt, ver van doorgaande wegen, verscholen in het landschap en aan de rand van de Morvan op ongeveer acht uur rijden van Utrecht. L'Huy Préau is een ideale plek voor uw creatieve vakantie in Frankrijk.

 

Préau biedt accommodatie aan groepen van tussen de 8 en 65 man. De accommodatie ademt een lieflijke huiselijke sfeer, een gevoel voor schoonheid en detail. Préau is een mix van een Engelse cottage en een Frans landhuis met oosterse elementen. Het geheel is omlijst met weelderige tuinen en een schitterend coulisselandschap.

Het verblijf op l'Huy Préau is volpension. Aan het eten wordt bijzonder veel zorg en aandacht besteed. Kleurrijke en gevarieerde maaltijden markeren de dag. In het intieme restaurant staat 's ochtends een uitgebreid ontbijt klaar, later op de dag een overvloedige lunch en 's avonds een driegangendiner. Het eten is vegetarisch.

Keuken en maaltijden

De keuken van Préau staat bekend om haar feestelijke lunch buffetten,  oog en smaak verrijkende maaltijden en verleidelijk lekkere toetjes, wij noemen het ‘Bourgondisch vegetarisch koken’.


Naast het feit dat men op Préau lekker eet, is het ook nog eens vegetarisch, biologisch en deels lokaal!
 

Het eten wat hier op tafel wordt gezet is altijd met liefde bereid, dat vindt u terug in de aandacht die er in wordt gestopt, de presentatie van de maaltijden en de heerlijke smaken die u hier zult proeven.


‘Préau voelt als thuis komen’ wordt ons vaak verteld. Een groot deel van die warme en hartelijke welkom die wij onze gasten geven zit in het eten wat wij voor hen bereiden.

 

Wanneer u om medische redenen een specifiek dieet volgt, kunnen wij hier vooraf in onderling overleg rekening mee houden. Wij vragen u uw dieet tijdig en minimaal een week voor aankomst aan te geven. Wij houden rekening met de volgende diëten: gluten en lactose. Voor andere diëten vragen wij 30 euro extra voor de keuken.

TARIEVEN Bourgogne 

Week retraites - 8 dagen/7 nachten:

Kamer in huisje op het landgoed met badkamer:

€ 1.090 - 1 persoonskamer / € 790 - 2 persoonskamer 

Kamer in landhuis met gedeeld sanitair: 

€ 890 - 1 persoonskamer, € 690 2pk en € 640 - 3/4 pk 

Hoteltent op glamping met gedeeld sanitair: 

€ 840 - 1 persoons tent, € 690 2p tent en € 590 3/4p tent
 

Camping met eigen tent of camper € 540 

Deze filmimpressie van een Body & mind zomervakantie is

op onze locatie in de Ardèche/Frankrijk. 

Toeslagen & kortingen

Bovenstaande prijzen zijn exclusief toeristenbelasting van € 1,50 per overnachting. 

Voor partners of reisgenoten die het programma niet volgen, geldt korting. Ze zijn wel welkom in de open lessen.

Relax arrangement: - € 100 (week)

RETREATS IN DE Bourgogne 

Omgeving Parque National de Morvan

Domaine La Vie Tara, een oud buitenverblijf van een klooster uit 1928, ligt aan de rand van het idyllische pelgrimsdorpje Lalouvesc. Het gezellige dorpje ligt midden in de zogenaamde groene Ardèche, in het zuiden van Frankrijk. De natuurlijke omgeving kenmerkt zich door de mooie wandelroutes.

 

Ontspanning & rust

In de omgeving is meer dan 200 km aan duidelijk aangegeven routes aangelegd met een overvloed aan bosbessen, paddenstoelen en inspirerende vergezichten. Dé ideale plek voor een ontspannende, rustgevende vakantie.

 

Het dorp staat tevens bekend om de twee heiligen: St. Jean-François Régis, verkondiger die door weer en wind langs alle dorpen in Zuid Frankrijk ging en St. Thérèse Couderc, mede-grondlegster van de orde Onze Lieve Vrouwe van het Cenakel. De laatstgenoemde ligt in het dorp nog steeds opgebaard. De grote basiliek in het centrum maakt het dorp tot een bedevaartsoord waar ieder jaar vele activiteiten worden ontplooid.

 

Enkele andere toeristische attracties in de buurt

  • 12 km: “Ardèche dorp in miniatuur ‘Col du Buisson

  • 18 km met de auto – 13 km te voet: Veyrines, Benedictijner priorij van de 12e eeuwse roman

  • 16 km: Heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw van Ay. Zwarte Madonna. Gorges de l’Ay

  • 20 km: Quintenas, versterkte Romaanse kerk

  • 25 km: Safaripark Peaugres

Bereikbaarheid

De accommodatie is bereikbaar met de auto, de trein of de bus. 

Auto

Chatin ligt op 700 km van Utrecht. De route is via Luxemburg de Route du Soleil (grotendeels tolweg) of de route national (gratis) tot voorbij Lyon. Vervolgens nog een uurtje provinciale weg. 

 

Carpool

Al jaren komen velen carpoolend van/naar onze locaties. Bij aanmelding geef je op of je passagiers zoekt of wilt meerijden. Neem zelf contact met elkaar op voor afspraken over vertrektijden en -plaatsen. Wij kijken mee naar logistieke carpool-matches met het doel dat iedereen op de plaats van bestemming komt. 

Kijk op carpool pagina voor aangeboden rijders en lifters.

 

Je kunt je ook aanmelden voor vervoer met onze huurauto voor max 7 personen. Kosten circa € 75-100 afhankelijk van het aantal passagiers.

Trein

In juli/augustus rijdt de Thalys direct vanuit Amsterdam naar Valence. Hier kun je je laten ophalen door de Vie Tara taxi die rijdt op basis van de diverse aankomsttijden.

De kosten zijn € 37,50 voor een retour van 2 of meer personen en € 55 voor een privé rit. Mochten er meerdere gasten op verschillende tijden aankomen of vertrekken dan kunnen de kosten hoger uitvallen omdat er dan taxi’s moeten worden ingezet.

 

Vliegtuig 

Naar Lyon. Vervolgens met een huurauto naar de accommodatie of met de trein naar Valence/TGV station en dan met de Vie Tara taxi mee. 

Volg ons op Facebook

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Volg ons op Instagram

Yoga   |   Meditatie & Mindfulness   |   Tai Chi / Qigong   |   Dans   |   HSP   |   Massage   |   Vrouwen   |   Singles   |   Relaties   |   Stressreductie   |   Stilte retreats   |   Mindful Sports   |   Snow & Ice

De mooiste retraites met inspirerende workshops zoals yoga, mindfulness, Tai Chi en HSP. FIT body & mind biedt de beste docenten op prachtige locaties in Nederland en Frankrijk. 

  • Facebook
  • LinkedIn
  • Instagram

info@fitbodymind.nl | 06-41025309 | Nederland

 © 2019  FIT body & mind  |  design by Studio Sille