top of page

L'Huis Preau Chatin / Bourgogne (Frankrijk)

Preau gebouw terras
Preau voorgevel
Preau entree
Preau landhuis leefruimte
Preau eetkamer
Preau voeding
Preau slaapkamer landhuis 2p
Preau leszaal
Schermafbeelding 2020-02-24 om 21.48.36.
Preau veldhuis
Preau slaapkamer veldhuis
Schermafbeelding 2020-02-24 om 21.45.56.
Schermafbeelding 2020-02-24 om 21.50.03.

Als God in Frankrijk

L'Huis Préau is een idyllisch landgoedje en ligt, ver van doorgaande wegen, verscholen in het landschap en aan de rand van de Morvan op ongeveer acht uur rijden van Utrecht. L'Huy Préau is een ideale plek voor uw creatieve vakantie in Frankrijk.

 

Préau biedt accommodatie aan groepen van tussen de 8 en 65 man. De accommodatie ademt een lieflijke huiselijke sfeer, een gevoel voor schoonheid en detail. Préau is een mix van een Engelse cottage en een Frans landhuis met oosterse elementen. Het geheel is omlijst met weelderige tuinen en een schitterend coulisselandschap.

Slaapgelegenheden


In het landhuis zijn er zes 1-, 2- en 3-persoonskamers met een gedeelde badkamer. Op het veld is er een tiental 1- of 2-persoonskamers met eigen sanitair. Tevens in de zomer een dertigtal 1-,2- en 4-persoons hoteltenten (Romeinse riddertenten met een houten vloer, elektriciteit, goede en opgemaakte bedden met elektrische deken, een klamboe en meubilair), Ook is het mogelijk met een eigen tent of camper te komen. We hebben plaats voor 10 (kleine) tenten en 4 campers.

Keuken en maaltijden

Het verblijf op l'Huy Préau is volpension. Aan het eten wordt bijzonder veel zorg en aandacht besteed. Kleurrijke en gevarieerde maaltijden markeren de dag. In het intieme restaurant staat 's ochtends een uitgebreid ontbijt klaar, later op de dag een overvloedige lunch en 's avonds een driegangendiner. Het eten is vegetarisch.

De keuken van Préau staat bekend om haar feestelijke lunch buffetten,  oog en smaak verrijkende maaltijden en verleidelijk lekkere toetjes, wij noemen het ‘Bourgondisch vegetarisch koken’.


Naast het feit dat men op Préau lekker eet, is het ook nog eens vegetarisch, biologisch en deels lokaal!
 

Het eten wat hier op tafel wordt gezet is altijd met liefde bereid, dat vindt u terug in de aandacht die er in wordt gestopt, de presentatie van de maaltijden en de heerlijke smaken die u hier zult proeven.


‘Préau voelt als thuis komen’ wordt ons vaak verteld. Een groot deel van die warme en hartelijke welkom die wij onze gasten geven zit in het eten wat wij voor hen bereiden.

 

Wanneer u om medische redenen een specifiek dieet volgt, kunnen wij hier vooraf in onderling overleg rekening mee houden. Wij vragen u uw dieet tijdig en minimaal een week voor aankomst aan te geven. Wij houden rekening met de volgende diëten: gluten en lactose. Voor andere diëten vragen wij 30 euro extra voor de keuken.

TARIEVEN Bourgogne 

Week retraites - 8 dagen/7 nachten:

Kamer in huisje op het landgoed met badkamer:

€ 1.090 - 1 persoonskamer / € 790 - 2 persoonskamer 

Kamer in landhuis met gedeeld sanitair: 

€ 890 - 1 persoonskamer, € 690 2pk en € 640 - 3pk 

Hoteltent op glamping met gedeeld sanitair: 

€ 790 - 1 persoons tent, € 590 2p tent en € 530 3/4p tent
 

Camping met eigen tent of camper € 530 

Deze filmimpressie van een Body & mind zomervakantie is

op onze locatie in de Ardèche/Frankrijk. 

Toeslagen & kortingen

Bovenstaande prijzen zijn exclusief toeristenbelasting van € 1,50 per overnachting. 

Voor partners of reisgenoten die het programma niet volgen, geldt korting. Ze zijn wel welkom in de open lessen.

Relax arrangement: - € 100 (week)

18 mensen op muur La Vie Tara Ardeche Frankrijk

RETREATS IN DE Bourgogne 

Omgeving Parque National de Morvan

De Morvan is een dunbevolkt heuvelachtig massief in Frankrijk, tussen Beaune en Nevers in de Bourgogne.  Geologen beschouwen het gebied als een verre noordelijke uitloper van het Centraal Massief. Een groot gedeelte van de streek is onderdeel van het in 1970 gecreëerde Parc naturel régional du Morvan. Gemeenten in het gebied werken er samen aan om de natuur maar ook de cultuur te beschermen.

Lac des Settons
Een van de zes meren van de Morvan is het Lac des Settons. Een ideale bestemming voor liefhebbers van natuur en watersporten, en de plek waar je de fantastische sterrenhemels van de Morvan kunt aanschouwen. Je vindt er een zandstrand, bootverhuur, en in de omgeving komen rustzoekers aan hun trekken. Je kunt bijvoorbeeld heerlijk rondom het meer wandelen. Meer naar het noorden lopen wandelpaden de bossen in, waar je na een aantal kilometer uitkomt bij de waterval van Gouloux.

 

La Vie Naturelle van Préau

is de paradijselijke biologische moestuin die het restaurant voorziet van verse, biologische ingrediënten. Dit project van Wadse en Mathilde is autonoom, maar ingebed op het terrein van L'Huis Preau. In de tuin wordt gebruik gemaakt van de principes van permacultuur, er wordt nauw samen gewerkt met de restaurant keuken. 

Afgelopen seizoen brachten zij zo’n 3450 kg groenten, 910 bosjes kruiden en 172 mandjes verse bloemen en kruiden voor thee naar de keuken. Vers van het land op je bord! Verder elke dag mooie eetbare bloemen om de gerechten er nog smakelijker uit te laten zien.

In de groentetuin vind je kippen, bijen, een polytunnel (zwem)vijvers en een heerlijk woonhuis van strobalen en leem. Voor een impressie van La Vie Naturelle nodigen we je uit het filmpje te kijken! 

Bereikbaarheid

De accommodatie is bereikbaar met de auto, de trein of de bus. 

Auto

De accommodatie ligt op een kleine 700 km van Utrecht.
Er zijn vele wegen die naar Préau leiden. Hoe je hier ook heen rijdt, via Gent, Brussel of Luik, het is altijd slim om langs Reims te rijden en Parijs te mijden. Voor vertrek sturen we je navigatie tips. 

 

Carpool

Al jaren komen velen carpoolend van/naar onze locaties. Bij aanmelding geef je op of je passagiers zoekt of wilt meerijden. Neem zelf contact met elkaar op voor afspraken over vertrektijden en -plaatsen. Wij kijken mee naar logistieke carpool-matches met het doel dat iedereen op de plaats van bestemming komt. 

Kijk op carpool pagina voor aangeboden rijders en lifters.

Trein en/of bus

Met het ov gaat via de route Parijs-Nevers-L'huy Préau.

Parijs is te bereiken met de trein (Thalys) of de bus (IDbus, OUIbus of Eurolines). De bus optie naar Parijs is veel goedkoper dan de Thalys, maar doet er langer over.

Hieronder staat een treinreis-schema van 10 uur reistijd. 
Wanneer de trein ruim van tevoren wordt geboekt zijn er grote kortingen (retour Amsterdam Nevers vanaf € 100) te vinden op de SNCF site.

 

Van Amsterdam centraal station naar Nevers (trein)

Van Nevers naar Sint Hilaire en Morvan (bus)

 

 •  8.16 Amsterdam centraal, Thalys

 • 11.35 aankomst in Paris Nord 

 • Van Paris Nord loop je in 10 min. naar Paris Nord RER (metro station)

 • Paris Nord RER richting nr.D richting Melun tot RER station Gare de Lyon

 • Daar 5 min. lopen naar metro nr.14 (M14) richting l'Olympiades tot Bercy

 • aankomst Paris-Bercy (metro station)

 • Van metro Paris-Bercy loop je in 5 min. naar Gare Paris-Bercy

 • 14.16 Station Paris-Bercy, trein richting Nevers, Clermont-Ferrand

 • 16.40 aankomst in Nevers

 • 17.00 Bus (SA Siyategie) richting Chateau Chinon 

 • 18.16 aankomst St. Hilaire en Morvan - croix de Chaligny. Laatste stukje met taxi of ophaaldienst van het huis. Dit wel even vooraf met ons afspreken. 

Terugreis

Van St.Hilaire met de bus naar Nevers

Van Nevers met de trein naar Amsterdam

 

 • 8.05 Bus richting Nevers (uitstappen voor het station)

 • 10.24 Nevers richting Parijs

 • 12.49 Paris Bercy

 • Transfer (metro) 55 minuten van station Paris Bercy naar station Paris Nord

 • 14.25 Paris Nord richting Amsterdam

 • 17.44 aankomst op Amsterdam Centraal

bottom of page