DUINBOERDERIJ ZEEVELD Castricum / Noord Holland

Fit Body Mind - ZeeVELD Castricum
DSC_0441 buiten yoga
Fit Body Mind - ZeeVELD Castricum
Fit Body Mind - ZeeVELD Castricum
serre
Fit Body Mind - ZeeVELD Castricum
Fit Body Mind - ZeeVELD Castricum
Fit Body Mind - ZeeVELD Castricum
Zeeveld kamer:badkamer
DSC_0508 wandeling omgeving
strand meditatie
DSC_0393 zee duik
IMG-20181018-WA0007
Zeeveld sauna 4
Zeeveld sauna 3

Op adem komen in Castricum

Welkom in ZeeVELD, een unieke accommodatie op een unieke locatie. De fantastische ligging, serene sfeer en de aandacht waarmee het is ingericht, maar ook de vele verschillende ruimtes (zoals een sfeervolle kapel van maar liefst 95m²) maken van ZeeVELD een ideale locatie voor onze retreats. 

Een eeuwenoude duinboerderij met moderne slaapvleugel. Gebouwd op een natuurlijke bron en met een zee aan ruimte. Zowel binnen als buiten. De accommodatie biedt een sfeervolle eetkamer; een van alle gemakken voorziene keuken; een ruime zitkamer met televisie; een verstilde leeskamer met houtkachel én een intieme tuinkamer. Heel bijzonder is de serre met subtropische planten en oude kerkklokken.

 

Je kunt een filmpje met een rondleiding  bekijken of bekijk het sfeerfilmpje op deze pagina.

Kamer opties

Er zijn 13 slaapkamers voor 27 personen. Je kunt kiezen uit 1, 2, 3/4 persoonskamers of een groepsruimte met twee stapelbedden en losse bedden. Boek op tijd voor volle keuze.

NB: Als je alleen boekt en een kamer met meerdere personen wilt delen, wordt je ingedeeld met gelijk geslacht. Alleen de groepszaal kan gemengd zijn, maar heeft twee verdiepingen.

Vegetarisch eten

Het eten is vegetarisch, biologisch en super lekker. 'Bewust', eerlijk en passend bij dit weekend, verzorgd door Joricious Delicious of door Karin van Puur koken met Passie.. Er wordt een vrijwillig helpende hand gevraagd bij de afwas.

Mooie ligging

Het huis heeft een zeldzaam mooie ligging in de vrije natuur van het Noordhollands Duinreservaat. Op loopafstand van zee en strand. Vrij gelegen, midden in de stille natuur, en toch vlakbij de Randstad (30 km van Amsterdam).

 

Een stap buiten de deur en je staat in een van de grootste nationale parken van ons land: het Noordhollands Duinreservaat. Al wat je om het huis ziet: bomen en weiland, gras en groen. Pas zo’n 400 meter verderop vind je de dichtstbijzijnde doorgangsweg. Hier bent je er echt even helemaal uit. Eenmaal geparkeerd hoeft de auto hier niet meer van z’n plek te komen.

 

De natuurrijke omgeving nodigt uit tot uitgebreide strand-, duin- en/of boswandelingen. Je kunt ook fietsen op de leenfietsen. Kijk verderop deze pagina voor meer informatie over de bereikbaarheid.

TARIEVEN

TOESLAGEN & KORTINGEN

Voor sommige programma's gelden toeslagen vanwege een intensiever programma met meer lesuren, een intensievere begeleiding en/of een bezetting met twee docenten.
  

HSP training: € 50 (weekend) en € 75 (midweek)

Bovenstaande prijzen zijn exclusief toeristenbelasting van € 1,50 per overnachting. 

Voor partners of reisgenoten die het programma niet volgen geldt korting. Ze zijn wel welkom in de open lessen.

Relax arrangement: - € 50 (weekend), - € 60 (lang weekend) en - € 70 (midweek)

Wist je dat veel werkgevers tegenwoordig graag willen bijdragen aan de gezondheid en duurzame inzetbaarheid van hun werknemers? Informeer bij jouw werkgever naar eventuele mogelijkheden voor een tegemoetkoming in de kosten.

RETREATS IN CASTRICUM (2020 programma volgt in okt/nov)

We hebben momenteel geen producten om weer te geven.

We hebben momenteel geen producten om weer te geven.

We hebben momenteel geen producten om weer te geven.

We hebben momenteel geen producten om weer te geven.

Bereikbaarheid

Adres

Duinboerderij ZeeVELD, Noorderstraat 2, 1901 MT Castricum

Routebeschrijvingen
Het is even zoeken. Duinboerderij ZeeVELD ligt verborgen in het duin aan een eeuwenoud klinkerstraatje. Schrik niet van de paarden!

 

Parkeren
Parkeren kan op de openbare parkeerplaats Noorderstraat op 2 wandelminuten afstand. Dit is gratis.  Zie ook hieronder.

 

Route eigen vervoer - aangekomen op Parkeerplaats Noorderstraat
Attentie: de meeste routeplanners geven de weg naar Noorderstraat 2 niet  correct aan. Gebruik daarom voor het allerlaatste gedeelte van uw reis deze routebeschrijving: 

 

De ingang Noorderstraat staat bij de Heereweg aangegeven met een groot bord: 'Welkom in het Noordhollands Duinreservaat – Ingang Noorderstraat'. De straat wordt benoemd als Fietspad, maar is voor bestemmingsverkeer ook voor auto’s toegankelijk. Rijd hier in en sla direct linksaf en parkeer op de parkeerplaats. Loop terug naar de Noorderstraat, loop deze verder af in de inrijrichting, langs een automaat voor duinkaarten (aan uw rechterzijde), tot u op een splitsing komt met een bord met toeristische informatie. Sla hier linksaf. Na ongeveer 75 meter zie je aan je rechterhand het groene toegangshek tot ZeeVELD. Het terrein van ZeeVELD zelf is niet toegankelijk voor auto's. Eventueel kun je wel tot aan het hek rijden en daar de bagage uitladen. Er staat een handtrekkar klaar om deze dan tot aan het huis te vervoeren.  

 

  • Vanuit de richting Amsterdam/ Haarlem:
    A9 (Amstelveen – Alkmaar) afslag Uitgeest / Castricum, (provinciale weg N203): afslag Castricum / Egmond (N513), volg afslag Egmond over viaduct tot rotonde, rechtsaf Heereweg (N512) door Bakkum Noord. Eerst woonbebouwing, daarna links Huize Koningsbosch, daarna voormalig Kinderhuis Antonius. Een tiental meters verder, bij hectometer paaltje 10,7, ziet u aan de linkerkant van de weg aangegeven: ‘Ingang Noordhollands Duinreservaat – Noorderstraat’. 

 

  • Vanuit de richting Alkmaar:
    Westring Alkmaar afslag Egmond. N512 rechtdoor volgen richting Castricum en bij hectometer paaltje 10,7 rechtsaf ingang Noordhollands Duinreservaat – Noorderstraat. Parkeren op de parkeerplaats links naast de ingangsweg. Deze wordt aangegeven als ‘Fietspad’.

Carpoolen

Al jaren komen velen carpoolend op onze locaties. Bij aanmelding geef je op of je passagiers zoekt of wilt meerijden. Neem zelf contact met elkaar op voor afspraken over vertrektijden en -plaatsen. Wij maken ook logistieke matches. Aangeboden rijders en lifters vind je op de Carpoolpagina.

 

Openbaar vervoer
Per trein of bus naar Station Castricum, vervolgens verder te voet (loopafstand 45 min), per fiets (fietsafstand 15 min; OV-fietsen te huur bij het station), per bus, lijn 164 naar Egmond aan Zee, uitstappen halte Noorderstraat, of per OV taxi. Dit is een vorm van openbaar vervoer voor de regio Noord-Holland Noord. Bel voor meer informatie de klantenservice: 0900-26 66 399. Reserveren is noodzakelijk: 0900 8878. Bus 164 vanaf het station Castricum rijdt ongeveer twee keer per uur. Voor de dienstregeling zie www.9292ov.nl

 

Te voet of met de fiets
Kom je te voet of met de fiets, verlaat dan het station bij de vooruitgang. Dat is de uitgang met een kiosk en een bloemenwinkel. Steek de weg over en ga naar links: volg deze weg – de Mient – die parallel loopt aan het spoor tot u na 500 m uitkomt op de Vinkenbaan. Hier sla je linksaf, het spoor over en je volgt de Vinkenbaan tot en met de derde afslag naar rechts: de Bakkummerstraat. Deze volg je zo’n 500 m. Dan gaat de Bakkummerstraat – in een flauwe bocht naar links – over in de Van der Mijleweg. De Van der Mijleweg gaat weer over in de Van Oldenbarneveldweg, die uitkomt op de rotonde van de Zeeweg. Bij de rotonde neem je de tweede afslag naar rechts: de Heereweg. Deze volg je een kilometer. Dan zie je aan je linkerhand het voormalig Kinderhuis Antonius. Dit ga je voorbij, waarna je aan je linkerhand de ingang Noordhollands Duinreservaat – Noorderstraat volgt. Sla deze weg in. Je komt aan het einde ervan op een splitsing met daarop een bouwsel met toeristische informatie over het duinreservaat. Sla hier linksaf. Rechts zie je dan onze groentetuin. Na ongeveer 60 meter zie je aan je rechterhand Zeeveld. Welkom!

 

Zaklantaarn
Blijf je overnachten of bezoek je de duinboerderij bij duisternis? Neem een zaklantaarn mee. In het duinreservaat is geen verlichting.

Volg ons op Facebook

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Volg ons op Instagram

Yoga   |   Meditatie & Mindfulness   |   Tai Chi / Qigong   |   Dans   |   HSP   |   Massage   |   Vrouwen   |   Senioren   |   Relaties  |   Stressreductie   |   Stilte retreats   |   Mindful Sports   |   Snow & Ice

De mooiste retraites met inspirerende workshops zoals yoga, mindfulness, Tai Chi en HSP. FIT body & mind biedt de beste docenten op prachtige locaties in Nederland en Frankrijk. 

  • Facebook
  • LinkedIn
  • Instagram

info@fitbodymind.nl | 06-41025309 | Nederland

 © 2019  FIT body & mind  |  design by Studio Sille