TRANSITIUM ZEEVELD Castricum / Noord Holland

Fit Body Mind - ZeeVELD Castricum
DSC_0441 buiten yoga
Fit Body Mind - ZeeVELD Castricum
Fit Body Mind - ZeeVELD Castricum
serre
Fit Body Mind - ZeeVELD Castricum
Fit Body Mind - ZeeVELD Castricum
Fit Body Mind - ZeeVELD Castricum
Zeeveld kamer:badkamer
DSC_0508 wandeling omgeving
strand meditatie
DSC_0393 zee duik
IMG-20181018-WA0007
Zeeveld sauna 4
Zeeveld sauna 3

Ruimte, rust en karakter

Wadend in ruimte en rust ligt het retraite centrum op een groot en beschut landgoed, midden in de vrije natuur. Het bijzondere, deels historische gebouw, is licht, sfeervol en ruim. Je voelt je er direct thuis.

Een heel bijzondere accommodatie op een unieke plek! Inspirerend, sfeervol en functioneel tegelijkertijd. De lokatie is prima bereikbaar en toch afgelegen, in de duinen bij Castricum. Stap de voordeur uit en direct sta je midden in de natuur. Loop nog even door en je bent bij zee. Een ideale locatie voor onze retraites. 

Het landhuis is een eeuwenoude duinboerderij met moderne slaapvleugel. Gebouwd op een natuurlijke bron en met een zee aan ruimte. Zowel binnen als buiten. Centraal ligt de grote serre met houthaard, een bijzondere collectie kerkklokken en uitzicht op tuin en bos. Verder zijn er een sfeervolle eetkamer, een intieme tuinkamer en een leeskamer of bibliotheek. De workshops worden gegeven in het historische deel, nu een moderne ruime en hoge ‘kapel’.

 

Bekijk het sfeerfilmpje van Zeeveld op deze pagina.

Logies opties

Er zijn 13 slaapkamers voor 27 personen. Er is keuze uit 1, 2, 3-persoonskamers met wastafel of badkamer. Je kunt ook kamperen in je eigen tentje. Er is voldoende sanitair in de accommodatie. Boek tijdig om alle keuze te hebben.

Bij keuze voor een gedeelde kamer als je alleen boekt, word je ingedeeld met gelijk geslacht. Je kamerkeuze is te wijzigen zolang er beschikbaarheid is, dus je eventuele reispartner kan zich ook later nog opgeven.

 

Voeding en drank

Het eten is vegetarisch, biologisch en super lekker. 'Bewust', eerlijk en passend bij onze retraites. Met liefde en passie verzorgd door onze top-chefs.

Fruit voor de eerst les, een uitgebreid ontbijt buffet, een warme lunch en een warm diner. Er kan met vele diëten rekening gehouden worden. 

Diverse smaken thee en water zijn continu (gratis) beschikbaar en koffie is er op diverse momenten. Tevens zijn tegen vriendelijke prijzen een verse bonen koffie, een glas biologische wijn, een natuurzuiver biertje, biologische vruchtensap of andere frisdranken te consumeren. 

Mooie ligging: dichtbij duinen en zee

Eén stap buiten de deur en je staat in een Natura 2000 gebied: ‘Het Noordhollands Duinreservaat’. Op loop-afstand van zee en strand. Vrij gelegen, midden in de stille natuur, en toch vlakbij de Randstad (30 km van Amsterdam). 

 

De natuurrijke omgeving nodigt uit tot uitgebreide strand-, duin- en/of boswandelingen. Je kunt er ook heerlijk fietsen. De fietsverhuur zit op loopafstand. 

Het Nieuwe Klooster

Transitium Zeeveld ofwel het ‘Nieuwe Klooster’ is een plek om te "verbinden,  verdiepen en verstillen". Een plek om te leren één te worden met wie je werkelijk bent. Precies zoals alle kloosters in alle culturen dat altijd al waren, maar dan op een manier die van deze tijd is. En die dus niet alleen recht doet aan de wijsheid tradities van oost én west, maar ook aan de nieuwste ontdekkingen op het gebied van bijvoorbeeld de kwantumfysica en de neurologie.

Dat Zeeveld ook wel ‘Transitium’ wordt genoemd, wil uitdrukken dat eenwording, ‘jezelf zijn’, hoe dan ook te maken heeft met de innerlijke overstap op een andere energiebron. Reden om de retraites die wij in Zeeveld organiseren ‘Transitie-retraites’ te noemen.    ​

TARIEVEN 2020

Logies
Weekend
1 persoons kamer met badkamer
€ 515
1 persoons kamer met wastafel
€ 450
2 persoons kamer met badkamer
€ 395
2 persoons kamer met wastafel
€ 365
3 persoons kamer met badkamer
€ 345
3 persoons kamer met wastafel
€ 325
Camping (eigen tentje)
€ 310
Korting zonder overnachting (op camping)
- € 60
Toeslag HSP retreat
€ 50

TOESLAGEN & KORTINGEN

Voor sommige programma's gelden toeslagen vanwege een intensiever programma met meer lesuren, een intensievere begeleiding, persoonlijke ontwikkelingsprogramma en/of een bezetting met twee docenten

Bovenstaande prijzen zijn exclusief toeristenbelasting van € 1,50 per overnachting. 

Relax programma
Voor partners of reisgenoten die het programma niet volgen geldt korting. Ze zijn wel welkom in de open lessen.

Relax arrangement: - € 50 (weekend), - € 60 (lang weekend) en - € 70 (midweek)
 

Overnachting elders

Incl. programma, ontspanning en maaltijden. Excl. overnachting en sanitair.  
Camping prijzen minus: € 60 bij 2 nachten, € 90 bij 3 nachten, € 110 bij 4 nachten en € 130 bij 5 nachten. 

 

Zakelijke boekingen

Voor zakelijke boekingen geldt een toeslag van € 100. Je krijgt een volledig gespecificeerde factuur met BTW die wordt geadresseerd aan je volledige zakelijke adres, terwijl we normaal alleen voor en achternaam vermelden. Factuur omschrijvingen zijn op verzoek te formuleren, maar dienen wel de cursus te dekken. Je kunt bellen voor overleg. 

Boek via je werkgever!

Wist je dat veel werkgevers tegenwoordig graag willen bijdragen aan de gezondheid en duurzame inzetbaarheid van hun werknemers? Informeer bij jouw werkgever naar eventuele mogelijkheden voor een tegemoetkoming in de kosten.

RETREATS IN CASTRICUM 

Kijk op de pagina "Alle Retreats" voor een overzicht van al onze retreats in Castricum, die staan aangeduid met een licht oranje balk met de naam van de docent. 

Deelnemers over Zeeveld

"De accommodatie vind ik geweldig. Het ligt prachtig, makkelijk te bereiken en fijne wandelpaden. Het pand zelf is aantrekkelijk ingedeeld, met al die verschillende ruimtes, waar je gebruik van kunt maken. Ze voelen sfeervol. Mijn slaapkamer was top." (Meike maart 2021)

Bereikbaarheid

Adres

Duinboerderij Zeeveld, Noorderstraat 2, 1901 MT Castricum

Routebeschrijvingen
Met de auto is deze locatie goed te bereiken en er is een gratis parkeerplaats buiten het terrein op 2 wandelminuten afstand. Duinboerderij Zeeveld ligt verborgen in het bos aan een eeuwenoud klinkerstraatje.

 

  • Vanuit de richting Amsterdam/ Haarlem:
    A9 (Amstelveen – Alkmaar) afslag Uitgeest / Castricum, (provinciale weg N203): afslag Castricum / Egmond (N513), volg afslag Egmond over viaduct tot rotonde, rechtsaf Heereweg (N512) door Bakkum Noord. Eerst woonbebouwing, daarna links Huize Koningsbosch, daarna voormalig Kinderhuis Antonius. Een tiental meters verder, bij hectometer paaltje 10,7, ziet u aan de linkerkant van de weg aangegeven: ‘Ingang Noordhollands Duinreservaat – Noorderstraat’. 

 

  • Vanuit de richting Alkmaar:
    Westring Alkmaar afslag Egmond. N512 rechtdoor volgen richting Castricum en bij hectometer paaltje 10,7 rechtsaf ingang Noordhollands Duinreservaat – Noorderstraat. Parkeren op de parkeerplaats links naast de ingangsweg. Deze wordt aangegeven als ‘Fietspad’.

Carpoolen

Al jaren reizen velen carpoolend van en naar onze locaties. Bij aanmelding geef je op of passagiers welkom zijn of dat je met iemand wilt meerijden. Aangeboden rijders en lifters vind je op de CarpoolpaginaNeem zelf contact met elkaar op voor afspraken over vertrektijden en -plaatsen. Wij kijken mee voor logistieke carpoolmatches. 

Openbaar vervoer

Per trein of bus naar Station Castricum, vervolgens verder te voet (loopafstand 45 min), per fiets (fietsafstand 15 min; OV-fietsen te huur bij het station), per bus (werkdagen tijdens de spits) lijn 164 naar Egmond aan Zee, uitstappen halte Noorderstraat, of per OV taxi.


Bekijk de route pagina op de website van Zeeveld voor meer info over route- en reismogelijkheden.