top of page

TRANSITIUM ZEEVELD Castricum / Noord Holland

Fit Body Mind - ZeeVELD Castricum
strand meditatie
IMG-20181018-WA0007
Welkom in ZeeVELD

Welkom in ZeeVELD

Video afspelen

Ruimte, rust en karakter

Wadend in ruimte en rust ligt het retraite centrum op een groot en beschut landgoed, midden in de vrije natuur. Het bijzondere, deels historische gebouw, is licht, sfeervol en ruim. Je voelt je er direct thuis.

Een heel bijzondere accommodatie op een unieke plek! Inspirerend, sfeervol en functioneel tegelijkertijd. De lokatie is prima bereikbaar en toch afgelegen, in de duinen bij Castricum. Stap de voordeur uit en direct sta je midden in de natuur. Loop nog even door en je bent bij zee. Een ideale locatie voor onze retraites. 

Het landhuis is een eeuwenoude duinboerderij met moderne slaapvleugel. Gebouwd op een natuurlijke bron en met een zee aan ruimte. Zowel binnen als buiten. Centraal ligt de grote serre met houthaard, een bijzondere collectie kerkklokken en uitzicht op tuin en bos. Verder zijn er een sfeervolle eetkamer, een intieme tuinkamer en een leeskamer of bibliotheek. De workshops worden gegeven in het historische deel, nu een moderne ruime en hoge ‘kapel’.

 

Bekijk het sfeerfilmpje van Zeeveld op deze pagina.

Logies opties

Er zijn 13 slaapkamers voor 27 personen. Er is keuze uit 1, 2, 3-persoonskamers met wastafel of badkamer. Je kunt ook kamperen in je eigen tentje. Er is voldoende sanitair in de accommodatie. Boek tijdig om alle keuze te hebben.

Bij keuze voor een gedeelde kamer als je alleen boekt, word je ingedeeld met gelijk geslacht. Je kamerkeuze is te wijzigen zolang er beschikbaarheid is, dus je eventuele reispartner kan zich ook later nog opgeven.

 

Voeding en drank

Het eten is vegetarisch, biologisch en super lekker. 'Bewust', eerlijk en passend bij onze retraites. Met liefde en passie verzorgd door onze top-chefs.

Fruit voor de eerst les, een uitgebreid ontbijt buffet, een warme lunch en een warm diner. Er kan met vele diëten rekening gehouden worden. 

Diverse smaken thee en water zijn continu (gratis) beschikbaar en koffie is er op diverse momenten. Tevens zijn tegen vriendelijke prijzen een verse bonen koffie, een glas biologische wijn, een natuurzuiver biertje, biologische vruchtensap of andere frisdranken te consumeren.
NB: er zijn enkele alcoholvrije retraites (zie retraite pagina).

Mooie ligging: dichtbij duinen en zee

Eén stap buiten de deur en je staat in een Natura 2000 gebied: ‘Het Noordhollands Duinreservaat’. Op loop-afstand van zee en strand. Vrij gelegen, midden in de stille natuur, en toch vlakbij de Randstad (30 km van Amsterdam). 

 

De natuurrijke omgeving nodigt uit tot uitgebreide strand-, duin- en/of boswandelingen. Je kunt er ook heerlijk fietsen. De fietsverhuur zit op loopafstand. 


Het prachtige gebied wordt door de lucht soms gebruikt als aanvliegroute naar Schiphol, wat tot een tijdelijke verstoring van de stilte kan leiden. In de praktijk zijn het dagdelen dat deze route gebruikt wordt en er zijn ook hele dagen dat het niet gebeurt.

Het Nieuwe Klooster

Transitium Zeeveld ofwel het ‘Nieuwe Klooster’ is een plek om te "verbinden,  verdiepen en verstillen". Een plek om te leren één te worden met wie je werkelijk bent. Precies zoals alle kloosters in alle culturen dat altijd al waren, maar dan op een manier die van deze tijd is. En die dus niet alleen recht doet aan de wijsheid tradities van oost én west, maar ook aan de nieuwste ontdekkingen op het gebied van bijvoorbeeld de kwantumfysica en de neurologie.

Dat Zeeveld ook wel ‘Transitium’ wordt genoemd, wil uitdrukken dat eenwording, ‘jezelf zijn’, hoe dan ook te maken heeft met de innerlijke overstap op een andere energiebron. Reden om de retraites die wij in Zeeveld organiseren ‘Transitie-retraites’ te noemen.    ​

TARIEVEN 2024

Logies
Weekend (3d)
Lang weekend (4d)
Midweek (5d)
2 nachten
3 nachten
4 nachten
1 persoons kamer met badkamer
€ 580
€ 740
€ 860
1 persoons kamer met wastafel
€ 510
€ 650
€ 780
2 persoons kamer met badkamer
€ 455
€ 580
€ 715
2 persoons kamer met wastafel
€ 420
€ 545
€ 670
3 à 4 persoons kamer met badkamer
€ 380
€ 490
€ 620
3 à 4 persoons kamer met wastafel
€ 360
€ 470
€ 590
Eigen tent of camper
€ 330
€ 450
€ 550
Overnachting elders
€ 315
€ 415
€ 505
reductie Relax arrangement
- € 50
- € 80
- € 105

 

De tarieven zijn inclusief:

Volpension met vegetarische voornamelijk biologische keuken, thee, koffie, water, fruit en tussendoortjes | Bedlinnen en handdoekset (bij kamer) | Gebruik van sauna's, warmwaterbad, zwembad en massagestoel.

 

De tarieven zijn exclusief:

Consumpties in de bar | Massage, behandelingen en evt. coaching | Reis en annuleringsverzekering | Toeristenbelasting

van € 1,80 per overnachting

Extra informatie over logies

- Er is voldoende sanitair in de accommodatie voor de gasten in kamers met wastafel en camping gasten. 
- Als je alleen komt en je kiest voor een gedeelde kamer word je in principe ingedeeld met gelijk geslacht.
- Je kamerkeuze is te wijzigen zolang er kamers beschikbaar zijn. Je reispartner kan zich ook later nog opgeven.

TOESLAGEN & KORTINGEN