top of page

The Place to Be Zelhem / Achterhoek (Gelderland)

Landgoed Slangenburg
The Place to Be video

The Place to Be video

Video afspelen

Magische plek! Nieuw en modern op oude plek

The place to Be is een magische plek midden in de natuur en omgeven door oude eiken- en beukenbomen. Deze historische boerderij uit 1921 is na 100 jaar verbouwd tot een gloednieuwe plek voor retraites, workshops en trainingen. Een broedplaats voor bewustzijnsontwikkeling. 


Het achterhuis is omgebouwd tot een prachtige Sacred Space. Een ware kathedraal met ruim 150m2 vloeroppervlak voor beoefening en ceremonies. Modern, nieuw en licht. 

 

In het midden van de boerderij ligt de community kitchen. Een moderne keuken met ruime zitgelegenheid voor de maaltijden, maar ook tijdens de dag voor een moment van rust met een kop thee of koffie. 

Logies opties

In het middelste deel van de boerderij zijn 10 compacte en kleurrijke eenpersoonskamers aanwezig met elk een eigen wastafel. Het bed is 160cm breed, indien gewenst kan je een kamer delen met partner, vriend/vriendin of kind. Naast de boerderij, in de fruitboomgaard zijn 15 kampeerplekken beschikbaar.

 

Voeding en drank

The Place to Be staat voor de juiste voeding. Gezonde geestelijke en lichamelijke voeding. De maaltijden zijn veelal veganistisch. Met geestelijke voeding bedoelen we het ontwikkelen van bewustzijn waarmee je jezelf voedt.

Fruit voor de eerst les, een uitgebreid ontbijt buffet, een warme lunch en een warm diner. Er kan met vele diëten rekening gehouden worden. 

Diverse smaken thee en water zijn continu (gratis) beschikbaar en koffie is er op diverse momenten. Tevens zijn tegen vriendelijke prijzen een glas biologische wijn, een natuurzuiver biertje, biologische vruchtensap of andere frisdranken te consumeren.
NB: er zijn enkele alcoholvrije retraites (zie retraite pagina).

Ligging tussen Bossen, heidevelden en  weilanden 

Boerderij Brunsveld ligt midden op het 600 hectare grote landgoed Slangenburg in Zelhem nabij Doetinchem. Het landgoed is vernoemd naar het gelijknamige 17e eeuwse kasteel Slangenburg. Naast het prachtige kasteel staat het landgoed vol met eeuwenoude bomen, uitgestrekte weilanden, vijvers, lanen en bos. Een heerlijke plek om te dwalen en dieren te spotten.


Het eeuwenoude landschap van de Achterhoek, in het uiterste oosten van Gelderland, laat achter elke bocht een ander gezicht zien. Bossen, heidevelden en kleine weilanden tussen houtwallen wisselen elkaar af. Bij de kikkerpoelen hoor je in het voorjaar de luidruchtige concerten van de boomkikkers. Zit je aan de rand van een beekje, dan kun je een snelle blauwe flits voorbij zien komen: de ijsvogel. De Achterhoek, is een paradijs om tot rust te komen, met zijn kronkelende beekjes, landgoederen en boerderijen en stokoude bomen.

De initiators: Chris & Jolande

Deze magische plek is gecreëerd door Chris en Jolande, die in het voorhuis wonen met hun drie jonge dochters.
Zij hebben beiden de helende kracht van stilteretraites ervaren tijdens verschillende fases in hun leven. Het werd hen duidelijk dat deze bron van kracht en intuïtie in ieder van ons aanwezig is, maar dat we het contact daarmee gemakkelijk kunnen kwijtraken tijdens het dagelijkse leven. The Place to Be is een toevluchtsoord waar je welkom bent en waar alles aanwezig is om het contact met je ware natuur te herstellen en te versterken.

Stilte
Stilte is de belangrijkste transformatieve kracht die zij aanbieden. Door de stilte werken de oefeningen die je doet langer en dieper door. De stilte creëert een veilige ruimte waarbinnen je je aandacht en energie mag richten op je eigen innerlijke proces.

TARIEVEN 2022

Logies
Weekend (2n)
Lang weekend (3n)
Midweek (4n)
Week (5n)
1 persoons Bell tent met bed

€ 410

2 persoons Bell tent met bedden

€ 350

Eigen tent of camper

€ 320

2 persoons kamer met wastafel

€ 400

1 persoons kamer met wastafel

€ 490

Page 1 of 1

 

De tarieven zijn inclusief:

Volpension met vegetarische voornamelijk biologische keuken, thee, koffie, water, fruit en tussendoortjes | Bedlinnen en handdoekset (bij kamer) | Gebruik van sauna..

 

De tarieven zijn exclusief:

Consumpties in de bar | Massage, behandelingen en evt. coaching | Reis en annuleringsverzekering | Toeristenbelasting

van € 0,70 per overnachting

TOESLAGEN & KORTINGEN

Programma toeslag
Voor sommige programma's gelden toeslagen vanwege een intensiever programma met meer lesuren, een intensievere begeleiding, een persoonlijke ontwikkelingsprogramma en/of een bezetting met twee of meer docenten. De toeslagen staan vermeld op de betreffende retraite pagina's op het tabblad Tarieven/Aanmelden.

Relax programma

Voor partners of reisgenoten die het programma niet volgen geldt een reductie op bovenstaande prijzen. Deze mensen doen niet mee aan het programma, maar zijn wel welkom in de open lessen.
 

Zakelijke boekingen

Voor zakelijke boekingen geldt een toeslag van € 100. Je krijgt een volledig gespecificeerde factuur met BTW die wordt geadresseerd aan je volledige zakelijke adres, terwijl we normaal alleen voor en achternaam vermelden. Factuur omschrijvingen zijn op verzoek te formuleren, maar dienen wel de cursus te dekken. Je kunt bellen voor overleg. 

Boek via je werkgever!

Wist je dat veel werkgevers tegenwoordig graag willen bijdragen aan de gezondheid en duurzame inzetbaarheid van hun werknemers? Informeer bij jouw werkgever naar eventuele mogelijkheden voor een tegemoetkoming in de kosten.

RETREATS IN THE PLACE TO BE

Kijk op de pagina "Alle Retreats" voor een overzicht van al onze retreats in de Achterhoek, die staan aangeduid met een licht rode balk met de naam van de docent. 

We hebben momenteel geen producten om weer te geven.

We hebben momenteel geen producten om weer te geven.

We hebben momenteel geen producten om weer te geven.

We hebben momenteel geen producten om weer te geven.

We hebben momenteel geen producten om weer te geven.

We hebben momenteel geen producten om weer te geven.

Deelnemers over The Place to Be

volgt spoedig

Bereikbaarheid

Adres

Landgoed Slangenburg, Brunsveldweg 9 7021 JH Zelhem

Routebeschrijvingen
Met de auto is deze locatie goed te bereiken en er is een gratis parkeerplaats op het terrein.
​ Check de route vanuit jouw plaats van vertrek. De laatste kilometer is mogelijk onverhard. 

Carpoolen

Al jaren reizen velen carpoolend van en naar onze locaties. Bij aanmelding geef je op of passagiers welkom zijn of dat je met iemand wilt meerijden. Aangeboden rijders en lifters vind je op de CarpoolpaginaNeem zelf contact met elkaar op voor afspraken over vertrektijden en -plaatsen. Wij kijken mee voor logistieke carpoolmatches. 

Openbaar vervoer

Per trein of bus naar Station Doetinchem, vervolgens per OV fiets (fietsafstand 15 min; OV-fietsen te huur bij het station). Of met de bus naar Zelhem en verder te voet (loopafstand 40 min). We kunnen ook een pick-up afspraak maken bij Station Doetinchem

bottom of page