top of page

In de natuur en midden in het land

De mooie luxe retraite villa ligt op slechts 10 minuten rijden van Utrecht. In het bos, midden in het land. Een plek om te verbinden, te creëren, te spelen, op te laden en thuis te komen. Een oase van rust.

 

Op nog 5 minuten lopen ligt het Henschotermeer, een prachtige plas met zwem- en wandelmogelijkheden. De villa ligt naast Landgoed Den Treek-Henschoten, een natuurgebied van 2200 hectare, waarmee het een van de grotere landgoederen in Nederland is. Een heerlijke plek om te wandelen. Ook is het mogelijk om fietsen te huren.

 

De retraite villa ligt in het midden van het land, waardoor het goed te bereiken is. Het ligt op 20 km van Utrecht, 60 km van Amsterdam, 70 km van Rotterdam en 80 km van Den Haag. De meest gebruikelijke route naar Maarn is via de A12 snelweg (Utrecht-Arnhem), afrit 20 (Maarn). En anders via de A28 snelweg (Utrecht-Amersfoort), afrit 3 (Maarn).

 

Daarnaast heeft Maarn een treinstation met regelmatige verbindingen vanuit Utrecht. De reistijd met de trein naar Utrecht is ongeveer 15 minuten. 

Omgeving

De natuurrijke omgeving nodigt uit tot uitgebreide boswandelingen. Kijk verderop deze pagina voor meer informatie over de omgeving en de bereikbaarheid.

Benieuwd? Kom een dagje op retraite. 

Luxe intieme accommodatie

De villa is intiem, licht en van alle gemakken voorzien. In de prachtige serre worden de lessen gegeven. Een inspirerende en verbindende ruimte. In de ruime luxe woonkamer kun je ontspannen en in de knusse bibliotheek kun je je verdiepen in inspirerende lectuur.

 

De prachtige grote tuin maakt dat je altijd even een momentje voor jezelf kunt nemen. Ook kun je gebruik maken van de sauna, het ijsbad en de fijne ligbedden.

De prachtige grote tuin rondom het gebouw nodigen uit om lekker veel buiten te doen en te zijn. Er is een zonnig beschut terras en diverse knusse hoekjes. Ga lekker zitten aan de rand van de vijver of neem een duik in het zwembad. Naast een buitenzwembad is er ook een sauna met koudwater tobbe. En een grasweide met ligstoelen. Super comfortabel. 

Kamer opties en camping

Er zijn 2 tweepersoonskamers met badkamer óf wastafel en 1 vierpersoonskamer. In de tuin staan 3 tweepersoons glampingtenten. Alle kamers en tenten zijn voorzien van eenpersoonsbedden. 

Je kunt beschut kamperen in de tuin naast het gebouw.  Of in camper of caravan overnachten op de parkeerplaats. Op verzoek kunnen we stroom leveren. 

NB: Als je alleen boekt en een kamer wilt delen, wordt je ingedeeld met gelijk geslacht.

Voeding en drank

Het eten is vegetarisch, biologisch en super lekker. 'Bewust', eerlijk en passend bij onze retraites. Met liefde en passie verzorgd door onze top-chefs.

Fruit voor de eerst les, een uitgebreid ontbijt buffet, een warme lunch en een warm diner. Er kan met vele diëten rekening gehouden worden. 

Diverse smaken thee en water zijn continu (gratis) beschikbaar en koffie is er op diverse momenten. Tevens zijn tegen vriendelijke prijzen een glas biologische wijn, een natuurzuiver biertje, biologische vruchtensap of andere frisdranken te consumeren.
NB: er zijn enkele alcoholvrije retraites (zie retraite pagina).

Maarn/ Utrechtse Heuvelrug

RETRAITE VILLA MAARN

Mobile versie: scroll naar rechts

De tarieven zijn inclusief:

Volpension met vegetarische voornamelijk biologische keuken, thee, koffie, water, fruit en tussendoortjes | Bedlinnen en handdoekset (bij kamer) | Gebruik van sauna's, warmwaterbad, zwembad en massagestoel.

 

De tarieven zijn exclusief:

Consumpties in de bar | Massage, behandelingen en evt. coaching | Reis en annuleringsverzekering | Toeristenbelasting van € 1,90 per overnachting | evt programma toeslag | evt. energie toeslag

Extra informatie over logies

- Er is voldoende sanitair in de accommodatie voor de gasten in kamers met wastafel en camping gasten. 
- Als je alleen komt en je kiest voor een gedeelde kamer word je in principe ingedeeld met gelijk geslacht.
- Je kamerkeuze is te wijzigen zolang er kamers beschikbaar zijn. Je reispartner kan zich ook later nog opgeven.


TOESLAGEN & KORTINGEN
 

Programma toeslag
Voor sommige programma's gelden toeslagen vanwege een intensiever programma met meer lesuren, een intensievere begeleiding, een persoonlijke ontwikkelingsprogramma en/of een bezetting met twee of meer docenten. De toeslagen staan vermeld op de betreffende retraite pagina's op het tabblad Tarieven/Aanmelden.

Overnachting elders

Overdag ben je op de accommodatie (van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat) en je slaapt op een andere plek. Het arrangement is incl. programma, alle maaltijden, gebruik van sauna, sanitair en andere faciliteiten. En excl. de overnachtingen.  

Zakelijke boekingen

Voor zakelijke boekingen geldt een toeslag van € 100. Je krijgt een volledig gespecificeerde factuur met BTW die wordt geadresseerd aan je volledige zakelijke adres, terwijl we normaal alleen voor en achternaam vermelden. Factuur omschrijvingen zijn op verzoek te formuleren, maar dienen wel de cursus te dekken. Je kunt bellen voor overleg.

Boek via je werkgever!

Wist je dat veel werkgevers tegenwoordig graag willen bijdragen aan de gezondheid en duurzame inzetbaarheid van hun werknemers? Informeer bij jouw werkgever naar eventuele mogelijkheden voor een tegemoetkoming in de kosten.

RETREATS IN MAARN

Kijk op de pagina "Alle Retreats" voor een overzicht van al onze retreats in Maarn, die staan aangeduid met een licht rode balk met de naam van de docent. 

Natuurgebied De Utrechtse Heuvelrug 

Scandinavische gletsjers stuwden de bodem de hoogte in. De Utrechtse Heuvelrug is een hoogtepunt in het hart van Nederland.

Wandelen op de Utrechtse Heuvelrug

De vlakke provincie Utrecht wordt in tweeën gedeeld door een lange keten van heuvels, van Gooimeer bij Huizen tot de Grebbeberg bij Rhenen. Al ruim 150.000 jaar een eenheid sinds haar vorming in de ijstijd.

 

Onze voorouders wisten het al: de Utrechtse Heuvelrug is prachtig gebied, met rijke natuur en eeuwenoude landschappen die tot de verbeelding spreken. Welgestelden bouwden hier vroeger hun buitenhuizen en kastelen. Nergens in Nederland vind je zo’n aangename afwisseling tussen cultuur en natuur. 

Tussen de vorstelijke landgoederen en hun pittoreske dorpjes liggen uitgestrekte heidevelden en eindeloze bossen. Die gevarieerde bossen zitten vol met dieren, zoals de ree, das, zandhagedis en zwarte specht. In de herfst is het nergens beter paddenstoelen spotten dan in deze heuvels. En voor wandelaars ligt er een uitgekiend routenetwerk langs de mooiste plekken van het gebied.

 

Vervoer naar accommodatie

De Schouw, Donkereweg 1, 4317 AM Noordgouwe (gemeente Schouwen)

Met de auto is deze locatie goed te bereiken. Er is een eigen parkeerplaats op het terrein en je kunt aan de weg  parkeren.

Met de trein reis je naar Rotterdam CS, met de metro naar station Zuidplein en dan per bus (80 min) tot Zierikzee. Het laatste stuk kan met bus 134. Of naar station Goes en dan per bus (40 min). Op zondag rijdt er geen bus. Ter plekke vragen we een lift met een andere deelnemer naar een op je route liggend station. Lees meer over de bereikbaarheid.

Al jaren komen velen carpoolend op onze locaties. Bij aanmelding geef je op of je passagiers zoekt of wilt meerijden. Neem zelf contact met elkaar op voor afspraken over vertrektijden en -plaatsen. Wij maken ook logistieke matches. Aangeboden rijders en lifters vind je op de Carpoolpagina.

bottom of page