LA VIE TARA Lalouvesc / Ardèche (Frankrijk)

La-vie11
Ardeche chillen op terras
Gezelligheid op terras
La Vie Tara diner
La Vie Tara yoga groep
Yoga zolder
DSC_1309
terras
DSCN0979
DSC_1527
DSC_1209
DSC_2019
DSC_2006
DSC_1344
DSC_4029
HR slaap
Edited Image 2016-03-29 13-24-30
Ardeche uitkijk Eva
lac de devesset
IMG_9961
Ardeche meer yoga 2

Als God in Frankrijk

Domaine La Vie Tara ligt aan de rand van het idylische pelgrimsdorpje Lalouvesc, op een terrein van 2 hectare. Het gezellige dorp ligt midden in de zogenaamde groene Ardèche op een hoogte van 1.080 meter. Door de gunstige ligging heeft het dorp het predikaat 'Centre Climatique', waar het niet te heet wordt in de zomer.

 

Omgeven door bosrijk en heuvelachtig gebied zijn er veel wandelmogelijkheden. Dé ideale plek voor een ontspannende, rustgevende vakantie.

 

De sfeervolle kamers zijn van één tot vier personen en het landgoed heeft een prachtige tuin met diverse zitjes. Er zijn twee tennisbanen, een jeu de boules en gelegenheid tot paardrijden op 500 meter afstand.

 

La Vie Tara beschikt over een eigen inpandige kapel die op dezelfde leylijn ligt als de grote basiliek in het dorp. Lalouvesc dat ook wel eens het 'petite Lourdes' wordt genoemd, is bekend van twee heiligen en trekt jaarlijks vele duizenden pelgrimgangers.

Lalouvesc is tevens een bergdorpje. Het ligt op 1080 meter hoogte en heeft het predikaat Centre Climatique. Dit betekent dat de lucht hier uitermate zuiver is. Een ander voordeel van de hoogte is dat het in de zomer niet de extreem hoge temperaturen kent van het uiterste zuiden van Frankrijk, maar een aangenaam klimaat heeft.

 

Een prettige bijkomstigheid is dat we door de hoogte geen last hebben van vervelende stekende insecten. Ook in het voor- en naseizoen is het hier heerlijk.

Keuken en maaltijden

De keuken van La Vie Tara kenmerkt zich door creativiteit, vakmanschap en liefde voor de natuur. Dagelijks bereiden we maaltijden van verse en zuiver natuurlijke ingrediënten. Soms met vlees en vis, maar zeker ook vegetarisch. 

 

Er wordt gezamenlijk gegeten volgens het principe van het ‘table d’hôtes’. Dit onderstreept de huiselijke en gemoedelijke sfeer.

 

We proberen zoveel als mogelijk groenten te serveren uit onze eigen moestuin. Het teeltseizoen is vanwege de hoogte, 1.080 meter boven zeeniveau, behoorlijk kort. We hebben daarom een grote kas gebouwd en kunnen zo in het midden van de lente al diverse groenten en verse kruiden uit eigen tuin serveren. Want wat is er lekker dan eten wat ’s middags geoogst en dezelfde avond op het bord ligt?

 

In de zomer en herfst gaan we erop uit in de natuur om fruit te plukken, tamme kastanjes te rapen en paddestoelen te zoeken. De paddestoelen worden gedroogd of vers gegeten, het fruit verwerken we tot de heerlijkste jams en de kastanjes wecken we om later in het jaar te gebruiken. sla uit eigen tuin.

 

Wanneer u om medische redenen een specifiek dieet volgt, kunnen wij hier vooraf in onderling overleg rekening mee houden. Houdt hierbij rekening met een meerprijs van € 4,- per dag. Wij vragen u uw dieet tijdig en minimaal een week voor aankomst aan te geven.

TARIEVEN

Logies
Week (7n)
Luxe 1 persoons kamer met badkamer
€ 1020
1 persoons kamer met gedeeld sanitair
€ 890
Luxe 2 persoons kamer met badkamer
€ 840
2 persoons kamer met gedeeld sanitair
€ 780
3/4 persoons kamer met gedeeld sanitair
€ 720
Eigen tent/camper
€ 660

Toeslagen & kortingen

Voor sommige programma's gelden toeslagen vanwege een intensiever programma met meer lesuren en/of een bezetting met twee docenten.
  

HSP training: € 100 (week)

Massage: € 35 (week)

Bovenstaande prijzen zijn exclusief toeristenbelasting van € 1,50 per overnachting. 

Voor partners of reisgenoten die het programma niet volgen, geldt korting. Ze zijn wel welkom in de open lessen.

Relax arrangement: - € 100 (week)

18 mensen op muur La Vie Tara Ardeche Frankrijk

RETREATS IN DE ARDÈCHE (geen programma in 2020 vanwege sluiting van de accommodatie)