top of page

LA VIE TARA Lalouvesc / Ardèche (Frankrijk)

La-vie11
Ardeche chillen op terras
Gezelligheid op terras
La Vie Tara diner
La Vie Tara yoga groep
Yoga zolder
DSC_1309
terras
DSCN0979
DSC_1527
DSC_1209
DSC_2019
DSC_2006
DSC_1344
DSC_4029
HR slaap
Edited Image 2016-03-29 13-24-30
Ardeche uitkijk Eva
lac de devesset
IMG_9961
Ardeche meer yoga 2

Als God in Frankrijk

Domaine La Vie Tara ligt aan de rand van het idylische pelgrimsdorpje Lalouvesc, op een terrein van 2 hectare. Het gezellige dorp ligt midden in de zogenaamde groene Ardèche op een hoogte van 1.080 meter. Door de gunstige ligging heeft het dorp het predikaat 'Centre Climatique', waar het niet te heet wordt in de zomer.

 

Omgeven door bosrijk en heuvelachtig gebied zijn er veel wandelmogelijkheden. Dé ideale plek voor een ontspannende, rustgevende vakantie.

 

De sfeervolle kamers zijn van één tot vier personen en het landgoed heeft een prachtige tuin met diverse zitjes. Er zijn twee tennisbanen, een jeu de boules en gelegenheid tot paardrijden op 500 meter afstand.

 

La Vie Tara beschikt over een eigen inpandige kapel die op dezelfde leylijn ligt als de grote basiliek in het dorp. Lalouvesc dat ook wel eens het 'petite Lourdes' wordt genoemd, is bekend van twee heiligen en trekt jaarlijks vele duizenden pelgrimgangers.

Lalouvesc is tevens een bergdorpje. Het ligt op 1080 meter hoogte en heeft het predikaat Centre Climatique. Dit betekent dat de lucht hier uitermate zuiver is. Een ander voordeel van de hoogte is dat het in de zomer niet de extreem hoge temperaturen kent van het uiterste zuiden van Frankrijk, maar een aangenaam klimaat heeft.

 

Een prettige bijkomstigheid is dat we door de hoogte geen last hebben van vervelende stekende insecten. Ook in het voor- en naseizoen is het hier heerlijk.

Keuken en maaltijden

De keuken van La Vie Tara kenmerkt zich door creativiteit, vakmanschap en liefde voor de natuur. Dagelijks bereiden we maaltijden van verse en zuiver natuurlijke ingrediënten. Soms met vlees en vis, maar zeker ook vegetarisch. 

 

Er wordt gezamenlijk gegeten volgens het principe van het ‘table d’hôtes’. Dit onderstreept de huiselijke en gemoedelijke sfeer.

 

We proberen zoveel als mogelijk groenten te serveren uit onze eigen moestuin. Het teeltseizoen is vanwege de hoogte, 1.080 meter boven zeeniveau, behoorlijk kort. We hebben daarom een grote kas gebouwd en kunnen zo in het midden van de lente al diverse groenten en verse kruiden uit eigen tuin serveren. Want wat is er lekker dan eten wat ’s middags geoogst en dezelfde avond op het bord ligt?

 

In de zomer en herfst gaan we erop uit in de natuur om fruit te plukken, tamme kastanjes te rapen en paddestoelen te zoeken. De paddestoelen worden gedroogd of vers gegeten, het fruit verwerken we tot de heerlijkste jams en de kastanjes wecken we om later in het jaar te gebruiken. sla uit eigen tuin.

 

Wanneer u om medische redenen een specifiek dieet volgt, kunnen wij hier vooraf in onderling overleg rekening mee houden. Houdt hierbij rekening met een meerprijs van € 4,- per dag. Wij vragen u uw dieet tijdig en minimaal een week voor aankomst aan te geven.

TARIEVEN

Logies
Week (7n)
Luxe 1 persoons kamer met badkamer
€ 1020
1 persoons kamer met gedeeld sanitair
€ 890
Luxe 2 persoons kamer met badkamer
€ 840
2 persoons kamer met gedeeld sanitair
€ 780
3/4 persoons kamer met gedeeld sanitair
€ 720
Eigen tent/camper
€ 660

Toeslagen & kortingen

Voor sommige programma's gelden toeslagen vanwege een intensiever programma met meer lesuren en/of een bezetting met twee docenten.
  

HSP training: € 100 (week)

Massage: € 35 (week)

Bovenstaande prijzen zijn exclusief toeristenbelasting van € 1,50 per overnachting. 

Voor partners of reisgenoten die het programma niet volgen, geldt korting. Ze zijn wel welkom in de open lessen.

Relax arrangement: - € 100 (week)

18 mensen op muur La Vie Tara Ardeche Frankrijk

RETREATS IN DE ARDÈCHE (geen programma in 2020 vanwege sluiting van de accommodatie)

Omgeving La Vie Tara

Domaine La Vie Tara, een oud buitenverblijf van een klooster uit 1928, ligt aan de rand van het idyllische pelgrimsdorpje Lalouvesc. Het gezellige dorpje ligt midden in de zogenaamde groene Ardèche, in het zuiden van Frankrijk. De natuurlijke omgeving kenmerkt zich door de mooie wandelroutes.

 

Ontspanning & rust

In de omgeving is meer dan 200 km aan duidelijk aangegeven routes aangelegd met een overvloed aan bosbessen, paddenstoelen en inspirerende vergezichten. Dé ideale plek voor een ontspannende, rustgevende vakantie.

 

Het dorp staat tevens bekend om de twee heiligen: St. Jean-François Régis, verkondiger die door weer en wind langs alle dorpen in Zuid Frankrijk ging en St. Thérèse Couderc, mede-grondlegster van de orde Onze Lieve Vrouwe van het Cenakel. De laatstgenoemde ligt in het dorp nog steeds opgebaard. De grote basiliek in het centrum maakt het dorp tot een bedevaartsoord waar ieder jaar vele activiteiten worden ontplooid.

 

Enkele andere toeristische attracties in de buurt

  • 12 km: “Ardèche dorp in miniatuur ‘Col du Buisson

  • 18 km met de auto – 13 km te voet: Veyrines, Benedictijner priorij van de 12e eeuwse roman

  • 16 km: Heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw van Ay. Zwarte Madonna. Gorges de l’Ay

  • 20 km: Quintenas, versterkte Romaanse kerk

  • 25 km: Safaripark Peaugres

Bereikbaarheid

De accommodatie is bereikbaar met de auto, de trein of het vliegtuig.

 

Auto

Lalouvesc ligt op 980 km van Utrecht. De route is via Luxemburg de Route du Soleil (grotendeels tolweg) of de route national (gratis) tot voorbij Lyon. Vervolgens nog een uurtje provinciale weg. 

 

Carpool

Al jaren komen velen carpoolend van/naar onze locaties. Bij aanmelding geef je op of je passagiers zoekt of wilt meerijden. Neem zelf contact met elkaar op voor afspraken over vertrektijden en -plaatsen. Wij kijken mee naar logistieke carpool-matches met het doel dat iedereen op de plaats van bestemming komt. 

Kijk op carpool pagina voor aangeboden rijders en lifters.

 

Je kunt je ook aanmelden voor vervoer met onze huurauto voor max 7 personen. Kosten circa € 75-100 afhankelijk van het aantal passagiers.

Trein

In juli/augustus rijdt de Thalys direct vanuit Amsterdam naar Valence. Hier kun je je laten ophalen door de Vie Tara taxi die rijdt op basis van de diverse aankomsttijden.

De kosten zijn € 37,50 voor een retour van 2 of meer personen en € 55 voor een privé rit. Mochten er meerdere gasten op verschillende tijden aankomen of vertrekken dan kunnen de kosten hoger uitvallen omdat er dan taxi’s moeten worden ingezet.

 

Vliegtuig 

Naar Lyon. Vervolgens met een huurauto naar de accommodatie of met de trein naar Valence/TGV station en dan met de Vie Tara taxi mee. 

bottom of page