top of page

LA VIE TARA Lalouvesc / Ardèche (Frankrijk)

La-vie11
Ardeche chillen op terras
Gezelligheid op terras
La Vie Tara diner
La Vie Tara yoga groep
Yoga zolder
DSC_1309
terras
DSCN0979
DSC_1527
DSC_1209
DSC_2019
DSC_2006
DSC_1344
DSC_4029
HR slaap
Edited Image 2016-03-29 13-24-30
Ardeche uitkijk Eva
lac de devesset
IMG_9961
Ardeche meer yoga 2

Keuken en maaltijden

De keuken van La Vie Tara kenmerkt zich door creativiteit, vakmanschap en liefde voor de natuur. Dagelijks bereiden we maaltijden van verse en zuiver natuurlijke ingrediënten.

Het eten is vegetarisch, waar mogelijk biologisch en super lekker. 'Bewust', eerlijk en passend bij onze retraites. Met liefde en passie verzorgd door één van onze top-chefs.
 

Fruit voor de eerst les, een uitgebreid ontbijt buffet, een warme lunch en een warm diner. Er kan met vele diëten rekening gehouden worden. 
 

Diverse smaken thee en water zijn continu (gratis) beschikbaar en filterkoffie bij het ontbijt. Tevens zijn tegen vriendelijke prijzen verse bonnen koffie, een glas biologische wijn, een natuurzuiver biertje, 0% bier of biologische vruchtensap te consumeren. 

Als God in Frankrijk

Domaine La Vie Tara ligt aan de rand van het idylische pelgrimsdorpje Lalouvesc, op een terrein van 2 hectare. Het gezellige dorp ligt midden in de zogenaamde groene Ardèche op een hoogte van 1.080 meter. Door de gunstige ligging heeft het dorp het predikaat 'Centre Climatique', waar het niet te heet wordt in de zomer.

 

Omgeven door bosrijk en heuvelachtig gebied zijn er veel wandelmogelijkheden. Dé ideale plek voor een ontspannende, rustgevende vakantie.

 

De sfeervolle kamers zijn van één tot vier personen en het landgoed heeft een prachtige tuin met diverse zitjes. Er zijn twee tennisbanen, een jeu de boules en gelegenheid tot paardrijden op 500 meter afstand.

 

La Vie Tara beschikt over een eigen inpandige kapel die op dezelfde leylijn ligt als de grote basiliek in het dorp. Lalouvesc dat ook wel eens het 'petite Lourdes' wordt genoemd, is bekend van twee heiligen en trekt jaarlijks vele duizenden pelgrimgangers.

Lalouvesc is tevens een bergdorpje. Het ligt op 1080 meter hoogte en heeft het predikaat Centre Climatique. Dit betekent dat de lucht hier uitermate zuiver is. Een ander voordeel van de hoogte is dat het in de zomer niet de extreem hoge temperaturen kent van het uiterste zuiden van Frankrijk, maar een aangenaam klimaat heeft.

 

Een prettige bijkomstigheid is dat we door de hoogte geen last hebben van vervelende stekende insecten. Ook in het voor- en naseizoen is het hier heerlijk.

TARIEVEN 2023

Logies
Week (7n)
Luxe 1 persoons kamer met badkamer
€ 1190
1 persoons kamer met gedeeld sanitair
€ 990
Luxe 2 persoons kamer met badkamer
€ 890
2 persoons kamer met gedeeld sanitair
€ 810
3/4 persoons kamer met gedeeld sanitair
€ 730
Eigen tent/camper
€ 730

Toeslagen & kortingen

Bovenstaande prijzen zijn exclusief toeristenbelasting van € 1,50 per overnachting. 

Voor partners of reisgenoten die het programma niet volgen, geldt korting. Ze zijn wel welkom in de open lessen.

Relax arrangement: - € 80 (week)

18 mensen op muur La Vie Tara Ardeche Frankrijk

RETREATS IN DE ARDÈCHE

We hebben momenteel geen producten om weer te geven.

We hebben momenteel geen producten om weer te geven.

We hebben momenteel geen producten om weer te geven.

We hebben momenteel geen producten om weer te geven.

We hebben momenteel geen producten om weer te geven.

We hebben momenteel geen producten om weer te geven.

Omgeving La Vie Tara

Domaine La Vie Tara, een oud buitenverblijf van een klooster uit 1928, ligt aan de rand van het idyllische pelgrimsdorpje Lalouvesc. Het gezellige dorpje ligt midden in de zogenaamde groene Ardèche, in het zuiden van Frankrijk. De natuurlijke omgeving kenmerkt zich door de mooie wandelroutes.

 

Ontspanning & rust

In de omgeving is meer dan 200 km aan duidelijk aangegeven routes aangelegd met een overvloed aan bosbessen, paddenstoelen en inspirerende vergezichten. Dé ideale plek voor een ontspannende, rustgevende vakantie.

 

Het dorp staat tevens bekend om de twee heiligen: St. Jean-François Régis, verkondiger die door weer en wind langs alle dorpen in Zuid Frankrijk ging en St. Thérèse Couderc, mede-grondlegster van de orde Onze Lieve Vrouwe van het Cenakel. De laatstgenoemde ligt in het dorp nog steeds opgebaard. De grote basiliek in het centrum maakt het dorp tot een bedevaartsoord waar ieder jaar vele activiteiten worden ontplooid.

 

Enkele andere toeristische attracties in de buurt

  • 12 km: “Ardèche dorp in miniatuur ‘Col du Buisson

  • 18 km met de auto – 13 km te voet: Veyrines, Benedictijner priorij van de 12e eeuwse roman

  • 16 km: Heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw van Ay. Zwarte Madonna. Gorges de l’Ay

  • 20 km: Quintenas, versterkte Romaanse kerk

  • 25 km: Safaripark Peaugres

Bereikbaarheid

De accommodatie is bereikbaar met de auto, de trein of het vliegtuig.

 

Auto

Lalouvesc ligt op 980 km van Utrecht. De route is via Luxemburg de Route du Soleil (grotendeels tolweg) of de route national (gratis) tot voorbij Lyon. Vervolgens nog een uurtje provinciale weg. 

 

Carpool

Al jaren komen velen carpoolend van/naar onze locaties. Bij aanmelding geef je op of je passagiers zoekt of wilt meerijden. Neem zelf contact met elkaar op voor afspraken over vertrektijden en -plaatsen. Wij kijken mee naar logistieke carpool-matches met het doel dat iedereen op de plaats van bestemming komt. 

 

Kijk op carpool pagina voor aangeboden rijders en lifters.

 

Je kunt je ook aanmelden voor vervoer met onze huurauto voor max 7 personen. Kosten circa € 75-100 afhankelijk van het aantal passagiers.

Trein

In juli/augustus rijdt de Thalys direct vanuit Amsterdam naar Valence. Hier kun je je laten ophalen door de Vie Tara taxi die rijdt op basis van de diverse aankomsttijden. De kosten zijn € 37,50 voor een retour van 2 of meer personen en € 55 voor een privé rit. Mochten er meerdere gasten op verschillende tijden aankomen of vertrekken dan kunnen de kosten hoger uitvallen omdat er dan taxi’s moeten worden ingezet.

 

Vliegtuig 

Naar Lyon. Vervolgens met een huurauto naar de accommodatie of met de trein naar Valence/TGV station en dan met de Vie Tara taxi mee. 

bottom of page