top of page

Hotel Val Sinestra / Alpen - Zwitserland

Vanuit de filosofie van het hotel worden vegetarische maaltijden aangeboden. Gasten verblijven op basis van halfpension: inclusief ontbijt, lunchpakket en diner. Tijdens het ontbijt met diverse soorten brood, fruit, muesli en een eitje, kan je zelf een lunchpakket klaarmaken. Het diner bestaat uit een 4-gangen buffet, bereid met voornamelijk verse producten. Vanwege de vriendelijke all-in prijs kan men helaas niet ingaan op individuele dieetwensen. Er is wel gelegenheid zelf wat speciaals klaar te maken, dingen die je kunt eten in een eigen tupperware te bewaren voor de volgende dag. En er is een koelkast voor de gasten. 

In de familiaire sfeer van het hotel wordt verwacht dat gasten soms een handje meehelpen bij tafel afruimen en afwassen. 
 

In het dagrestaurant kan je terecht voor een heerlijk stukje notentaart, een warme lunch of een glaasje wijn. Hier worden gerechten met (bio)vlees geserveerd. 

Vrije tijd besteding

In de vrije middagen organiseren wij of het hotel  activiteiten of excursies. Wandelingen hebben vaak kortere en langere versies, zodat je kunt kiezen voor wat die dag bij jou past. Hieronder een aantal mogelijke activiteiten: 

- Wandeling 'Mindful in de vallei': Sinestra - Sent (1,5u) - Scuol (3u)  en lopend retour of met bus vanuit Sent of Scuol (veel afstand opties)

- Wandeling 'Voel je levenskracht in de bergen': Sinestra - Zuort - Sinestra (3u) met optie voor extra lus 

- Wandeling 'bergweiden, bergmeer en waterval': Tarasp - Lai Nair - Clemgia Slucht - Scuol (3,5u). Vervoer met bus. 

- Wandeling 'het ski-gebied in de zomer': Motta Naluns met als optie om met de ski-lift omhoog of omlaag te gaan. Of met de Trottinett-step afdalen.

Maar ook:

- Mountainbiken op de vele bewegwijzerde routes. 

- Raften in de rivier.

- Bezoek aan het luxe wellness bad of het buitenzwembad in Scuol.  

Er is een regelmatige busverbinding tussen het hotel en Sent of Scuol. Je kunt dus zelfstandig op stap. 

 

Waar de gast vrij is....

In het imposante, voormalige Kurhaus uit 1912 hangt een sfeer uit haar rijke historie, die gecombineerd is met een eigentijdse aanpak. Een geweldige plek voor groepen met perfecte mogelijkheden voor bewustwording, natuurgenot, buitensport en natuurlijk fun! Gelegen aan de ruisende beek, eenzaam in een vallei in de ruige natuur van het Unterengadin, is er volop ruimte en rust voor de bezoeker.

Het hart van het huis is de sfeervolle eetzaal met hoge ramen en een eikenhouten parketvloer. Het hotel heeft meerdere zit- en eetruimtes, yoga en meditatiezalen, een balkon, lift, bibliotheek, wasmachine, disco en een knusse kroeg met een terras. Alle vertrekken ademen de sfeer van vervlogen tijden.

Tegen een kleine vergoeding gebruikmaken van een infraroodcabine om de stijve spieren te ontspannen,- weldadig na een dag in de buitenlucht! 

Slaapgelegenheden


De slaapkamers zijn stuk voor stuk uniek en net als de rest van het huis zoveel mogelijk in de oude stijl gelaten. Alle kamers hebben een wastafel met warm en koud water. Douches en toiletten zijn op de gang. Een deel van de kamers heeft een eigen toilet die op verzoek aangevraagd kunnen worden. Hoe vroeger je boekt, hoe meer kan je hebt op een kamer met toilet. 

De kamers zijn schoon wanneer je arriveert en worden tot uw vertrek niet bijgehouden. 

Vegetarische maaltijden

Tarieven Val Sinestra incl. programma

Week retraites - 6 dagen/6 nachten:

Kamer met wastafel:

€ 990 - 1p-kamer / € 890 - 2/3 p-kamer


Week retraites - 7 dagen/7 nachten:

Kamer met wastafel:

€ 1.090 - 1p-kamer / € 990 - 2/3 p-kamer 

Toeslag per extra dag (met busreis): 

€ 110 - 1p-kamer, € 100 - 2/3 p-kamer
 

Busretour € 200 

Je kunt reizen met de luxe touringcar van het hotel vanaf station Arnhem. Zo is je vakantie zorgeloos en ontspannen vanaf vertrek tot thuiskomst. Met busreis dien je 2 extra overnachtingen te boeken.

Deze filmimpressie is van een Body & mind zomervakantie  in de Ardèche/Frankrijk. 

RETREATS in Val Sinestra

Omgeving Engadin

De Engadin is één van de zonnigste en neerslag-armste streken van Zwitserland met heldere luchten waardoor je ongehinderd van de zon, de uitzichten en de sterren kunt genieten.

Aan het eind van een smalle slingerende weg...

Hotel Val Sinestra is door een zes kilometer lange bergweg met het pittoreske Engadiner dorp Sent verbonden. De meeste huizen zijn hier gebouwd in Engadiner stijl: dikke muren, kleine ramen, erkertjes, een grote boogdeur en onderin de stal. De façades zijn vaak versierd met sgrafitto, een speciale krastechniek, waarmee spreuken en symbolen op de huizen aangebracht zijn. Het Unterengadin is een bergachtige streek die grenst aan Oostenrijk en Italië, omgeven door de Engadiner Dolomiten en het Silvretta gebergte. De geïsoleerde ligging heeft er onder andere toe bijgedragen dat in deze streek de eeuwenoude Romaanse taal nog voertaal is.
Kijk voor meer informatie over de omgeving op: www.engadin.com

Bereikbaarheid

De beste en milieuvriendelijkste manier van reizen is met de hotelbus. De accommodatie is ook bereikbaar met de auto, de trein en het vliegtuig. Scroll voor alle opties helemaal naar beneden. 

Vervoer naar de accommodatie

Adres: Hotel Val Sinestra, 7554 Sent GR – Switzerland

De beste en milieuvriendelijkste manier van reizen is met de hotelbus. De accommodatie is ook bereikbaar met de auto, de trein en het vliegtuig. 

Touringcar van het hotel
De bus vertrekt vanuit Arnhem station om 9.30 uur en de verwachte aankomsttijd in Val SInestra is rond 23:00 uur. De terugreis is van 5.30 uur tot rond 18:30 uur. Er zijn twee chauffeurs en er zijn 3 pauzes onderweg. 

Auto

De accommodatie ligt op een 930 km van Utrecht. Vanaf het dorp Sent is het nog 6 km over een smalle, deels onverharde weg met veel bochten. Je kunt ook via de Fernpass (Oostenrijk) of via Zwitserland rijden. Voor beide opties is een vignet nodig. Rijden via Oostenrijk is de goedkoopste variant.

Carpool

Al jaren komen velen carpoolend van/naar onze locaties. Bij aanmelding geef je op of je passagiers zoekt of wilt meerijden. Neem zelf contact met elkaar op voor afspraken over vertrektijden en -plaatsen. Wij kijken mee naar logistieke carpool-matches met het doel dat iedereen op de plaats van bestemming komt. Kijk op carpool pagina voor aangeboden rijders en lifters.

Trein

Je kunt via Landquart en de Vereinatunnel tot station Scuol-Tarasp reizen. Die Deutsche Bahn heeft ‘Europa Spezial’ van elk station in Duitsland naar elk station in Zwitserland. Bv. Emmerich – Scuol in circa 10 uur. De SBB zijn de Zwitserse spoorwegen. Vanaf het station Scuol kunt u indien u op tijd aankomt een postbus nemen, of een taxi naar Val Sinestra (circa CHF 60,-). 

Vliegtuig
De dichtstbijzijnde vliegvelden zijn Zürich (Zwitserland) en Innsbruck (Oostenrijk). Vanaf Zürich heeft u een goede verbinding met de trein naar Scuol (circa CHF 70,-). Transavia biedt relatief goedkope vluchten vanaf o.a. Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven naar Innsbruck aan. Vanaf het vliegveld kunt u de trein naar Landeck nemen, waarvandaan een wat omslachtige busverbinding naar Scuol bestaat.

bottom of page