top of page

Actuele aanpassingen ivm het Corona virus

Retraites met respect voor gezondheid en 'in de geest van' de instructies van de overheid

In onze visie staat het welzijn van body & mind van onze gasten tijdens onze retraites centraal. We bewegen op onze manier mee met het overheidsbeleid om besmetting te voorkomen en organiseren onze retraites 'in de geest van' het actuele beleid. 
I
edereen is welkom

We hechten een groot belang aan de 'actuele' gezondheidstoestand van onze gasten en daarom vragen we alle aanwezigen om voor vertrek een thuistest te doen en de negatieve uitslag mee te nemen. We wijzen hierbij op eigen verantwoordelijkheid om onnodig risico te vermijden. Hiermee zorgen we voor een optimale gezondheid van de groep, zodat we samen zijn 'in een gezonde bubbel'.


Tijdens de retraites volgen we de overheidsinstructies voor hygiëne en ventilatie. Alle deelnemers worden duidelijk geïnstrueerd over de spelregels en de aanpassingen met betrekking tot de actuele regels. Bovendien attenderen we onze deelnemers op respect voor ieder die afstand wenselijk vindt. 

 

Wij zijn ervan overtuigd dat de positieve werking van een paar dagen retraite simpelweg vele malen groter is dan de risico's die eraan zitten. We bieden voldoende ruimte voor je ontspannen verblijf. Bekijk ons respect-voor-ruimte filmpje

Bel ons als je vragen over ons beleid hebt of in geval bij twijfel. Het nummer staat onder in deze pagina. 

Vooralsnog zijn onze retraites alleen in Nederland gepland. Pas als de regels het reizen vergemakkelijken, kunnen we weer vakantie retraites in het buitenland organiseren. 

Hieronder vind je informatie over de actuele overheidsinstructie, onze aanpassingen in accommodaties, programma's en onze boekingsvoorwaarden. 

Rijksoverheid regels vanaf 25 februari 2022 


Per 25 februari zijn de meeste beperkende maatregelen ingetrokken en zijn retraites met groepslessen en maaltijden in een eetzaal weer toegestaan. De basisregels blijven gelijk: handen wassen, goed ventileren en geef elkaar de ruimte. Bij klachten: blijf thuis en laat je  testen.


Voor en tijdens de retraites zullen de accommodaties aangepast zijn en adviseren we de deelnemers zich te houden aan de actuele regels. Dit zijn de belangrijkste toepassingen van de regels voor onze retraites:  

 • Ziekte: we vragen iedereen om een negatieve thuistest op de dag van aanvang en checken op zieke huisgenoten of contact met zieke personen in de afgelopen week. 

 • Hygiënemaatregelen: we gebruiken papieren handdoekjes bij de wastafels, er staat desinfecterende crème op diverse plekken en schoonmaakmiddelen voor yogamatten en andere attributen, ect. 

 • Ventilatie: alle zalen worden geventileerd en we raden mensen die een kamer delen aan het raam open te houden. 

 • Respect voor ruimte: de accommodatie wordt ingericht op de mogelijkheid om 1,5 meter afstand te kunnen houden.

Bron: Rijksoverheid website basisregels per 25 februari 2022. 

Aanpassingen in accommodaties

Als FIT-team hebben we in samenwerking met onze accommodatie(s) maatregelen getroffen om onze gasten op een zo veilig mogelijke manier te verwelkomen voor een aangenaam en prettig verblijf. De maatregelen zijn voor het gebruik van de zalen, de woon- en eetkamer, de ontspanningsruimten, de slaapkamers, de gangen en trappen, de keuken en voor het sanitair.

 • Afstand: de zalen worden zo ingedeeld dat mensen die dat wensen op 1,5 meter gezichtsafstand van anderen zitten. Voor de lessen kun je aangeven of afstand wenselijk voor je is en dan delen we de zalen in op de geuite wensen. Onze accommodatie in Zeeland heeft 3 zalen met ruimte voor 10-18 deelnemers per zaal. In Castricum kunnen er 20 in de grote zaal. In de woonkamer kun je op zitplaatsen kussens naast je leggen om aan te geven dat je ruimte op prijs stelt.

 • Lesmaterialen: indien wenselijk kun je gebruik maken van een eigen opbergzak voor privégebruik van je lesmaterialen.

 • Overnachten: de meeste kamers zullen als eenpersoonskamer gebruikt worden. Er zijn ook ruime kamers voor 2 of 3 personen waar de bedden minimaal 1,5 meter uit elkaar staan. Sanitair op deze kamers wordt gedeeld en daar zullen ontsmettingsmiddelen aanwezig zijn, indien reiniging voor gebruik wenselijk is.   

 • Sanitair: veel slaapkamers hebben een toilet en badkamer. De mensen op kamers met wastafel delen sanitair op de gang. Er zijn ruime douchecabines die voor elk gebruik gereinigd kunnen worden met aanwezige ontsmettingsmiddelen.

 • Kamperen is mogelijk. Het sanitair (toilet en warme douche) kan voor elk gebruik gereinigd worden met de ter plekke aanwezige middelen. Er is ook een koude buitendouche.

 • Ontspanningsruimten: in de diverse ruimten is het voor wie dat wenst mogelijk om op afstand van elkaar te zitten. 

 • Maaltijden: voor het eten wast iedereen de handen, bij het buffet wordt niet gesproken (voorkomen verspreiding aerosolen) en je kunt de opscheplepel vastpakken met servet of opscheppen met je eigen lepel. Je kunt eten in diverse ruimten, op diverse terrassen buiten of afhalen en eten op je kamer. 

 • Ventilatie: alle ruimten worden continu geventileerd door open ramen en/of deuren. We raden mensen aan extra laagjes te dragen, omdat het afhankelijk van de buitentemperatuur is frisser kan zijn. Natuurlijk hebben we ook verwarming.  

 • CO2 meter: de luchtkwaliteit wordt continu gemeten.  

 • Behandelingen (massage ea.): volgens de actuele hygiëne maatregelen. De behandelaar draagt een mondkapje als de client dat wenst.   

Aanpassingen in boekingsvoorwaarden

Annulering door ons

Als een programma niet doorgaat als gevolg van het overheidsbeleid tijdens de Corona-crisis, plannen we een nieuwe datum met de docent. De (aan)betaling blijft minimaal een jaar als tegoed staan voor elke gewenste retraite. De deelnemer loopt geen risico dat de betaling wordt verloren. Indien gewenst betalen we het restant terug en blijft alleen de aanbetaling van € 100 staan.

Annulering door de deelnemer

Als de deelnemer op de dag van aanvang verplicht in quarantaine zit vanwege een positieve test, kan er gratis worden omgeboekt naar een andere retraite of het betaalde bedrag kan als tegoed blijven staan voor een andere retraite die op een later moment is te boeken. Het betaalde bedrag wordt niet terugbetaald. 

Hoe zeker is je tegoed bij ons? 

Als onderneming zullen we deze crisis zeker overleven. We hebben alle toekomstige kosten gerelateerd aan mogelijke annuleringen van retraites weten te reduceren tot een draaglijk niveau. Tevens zijn we een team van freelancers die vanuit huis werken en we hebben geen vaste personeel-, huur- of andere overheadkosten als het land in lock-down zou moeten. 
Op het moment dat de lock-down voorbij is, worden onze activiteiten direct hervat.

Zo ervaren de deelnemers onze aangepaste retraites 


"Het was superfijn om na 7 weken 'opsluiting' in de stad weer in de vrije natuur te zijn. Bij het eerste ontbijt in de tuin realiseerde ik pas echt hoeveel stress en spanning er eigenlijk in mijn lijf zat van de hele crisis met alle onzekerheden. In de stilte van de ochtend met vrolijk fluitende vogels op de achtergrond sprongen de tranen in mijn ogen. Een gevoel van geluk dat ik niet meer los liet." (Joost) 

"Er werd heel goed rekening gehouden met de 1,5 meter en ondertussen wel ook een warme sfeer en verbondenheid gecreëerd." (Marcia) 

"Dit was het mooiste cadeau dat ik ooit aan mezelf heb gegeven. Geen verre vliegreis, maar een reis naar het diepste van mijzelf. Het was een geweldig weekend dankzij de uitstekende docenten, de goede organisatie (alle 1,5m regels waren gewaarborgd) en het eten was fantastisch! Ik ga zeker nog een keer boeken." (Karin)

"Erg prettig, goed georganiseerd/ fijne omgeving. Je vergat toch bijna dat t nog in de Corona crisis was." (Lideke)

"Heel blij met alle corona maatregelen bij de retraite afgelopen juni! Super secuur allemaal." (Tamara)

bottom of page