Aangepaste 1,5 meter retraites

Retraites met respect voor gezondheid en de instructies van overheid en RIVM

 

In onze visie staat het welzijn van body & mind tijdens onze retraites centraal. Dit geldt natuurlijk ook in deze bizarre tijd met  maatregelen ter voorkoming van de verspreiding van het Corona virus. De accommodaties en de programma's van onze retraites zijn zorgvuldig samengesteld en aangepast aan de actuele gezondheidsinstructies van de overheid en het RIVM.

Alle deelnemers worden duidelijk geïnstrueerd over de spelregels en de aanpassingen met betrekking tot de actuele regels. 


In de ruimte hotelaccommodaties is er voldoende ruimte voor je ontspannen verblijf. Bekijk ons 1,5 meter filmpje


Op deze pagina vind je informatie over de actuele overheidsinstructie, onze aanpassingen in accommodaties, programma's, boekingsvoorwaarden. 

Overheidsinstructies vanaf 25 juni 

Voor en tijdens de retraites zullen de accommodaties aangepast zijn en adviseren we de deelnemers zich te houden aan de actuele regels. Dit zijn de belangrijkste toepassingen van de regels voor onze retraites:  

 • Ziekte: we checken met behulp van de Horea Checklist enkele dagen voor aanvang de deelnemers per email op ziekte, zieke huisgenoten of contact met zieke personen in de afgelopen week. 

 • Hygiënemaatregelen: we gebruiken papieren handdoekjes bij de wastafels, er staat desinfecterende crème op diverse plekken en schoonmaakmiddelen voor yogamatten en andere attributen, ect. 

 • 1,5 meter inrichting: de accommodatie wordt ingericht op de mogelijkheid om 1,5 meter afstand te kunnen houden.

Bron: Rijksoverheid website basisregels per 25 juni 2021. 

Aanpassingen in accommodaties

Als FIT-team hebben we in samenwerking met onze accommodatie(s) maatregelen getroffen om onze gasten op een zo veilig mogelijke manier te verwelkomen voor een aangenaam en prettig verblijf. De maatregelen zijn voor het gebruik van de zalen, de woon- en eetkamer, de ontspanningsruimten, de slaapkamers, de gangen en trappen, de keuken en voor het sanitair.

 • Afstand indicaties in het gebouw: op diverse plekken worden deelnemers geattendeerd op 1,5 meter afstand houden. Zitplaatsen in verblijfsruimten zijn gemarkeerd en in de workshop ruimten maken we opstellingen met 1,5 meter afstand. Waar nodig worden looprichtingen aangegeven in het gebouw.

 • Overnachten: de meeste kamers zullen als eenpersoonskamer gebruikt worden. Er zijn ook ruime kamers voor 2 of 3 personen waar de bedden minimaal 1,5 meter uit elkaar staan. Sanitair op deze kamers wordt gedeeld en daar zullen ontsmettingsmiddelen aanwezig zijn, indien reiniging voor gebruik wenselijk is.   

 • Sanitair: veel slaapkamers hebben een toilet en badkamer. De mensen op kamers met wastafel delen sanitair op de gang. Er zijn ruime douchecabines die voor elk gebruik gereinigd kunnen worden met aanwezige ontsmettingsmiddelen.

 • Kamperen is mogelijk. Het sanitair (toilet en warme douche) kan voor elk gebruik gereinigd worden met de ter plekke aanwezige middelen. Er is ook een koude buitendouche.

 • Maaltijden: in de grote en kleine woonkamer en op het terras is een indeling waarbij iedereen op 1,5 meter van elkaar kan zitten. Voor het eten wast iedereen de handen. Bij het buffet wordt niet gesproken (voorkomen verspreiding aerosolen) en je kunt de opscheplepel vastpakken met servet of opscheppen met je eigen lepel. 

 • Ontspanningsruimten: er is een indeling in de drie verblijfsruimten dat iedereen op 1,5 meter van elkaar kan zitten. 

 • Lessen: de zalen worden zo ingedeeld dat iedereen op 1,5 meter van elkaar zit. Bovendien zijn alle gezichten gericht op de docent en niet op elkaar. Er zijn 3 leszalen in onze accommodatie in Zeeland met ruimte voor 10-18 deelnemers per zaal.  

 • Lesmaterialen: indien wenselijk kun je gebruik maken van een eigen opbergzak voor privégebruik van je lesmaterialen.

 • Ventilatie: alle ruimten worden continu geventileerd door open ramen en/of deuren.

 • CO2 meter: de luchtkwaliteit wordt continu gemeten.  

 • Behandelingen (massage ea.): volgens de actuele hygiëne maatregelen. De behandelaar draagt een mondkapje als de client dat wenst.  

 • Vervoer: carpool en OV zijn toegestaan. Wij hebben een carpool-pagina voor boekers en kijken mee zodat ieder op de retraite komt en weer thuis.  

Aanpassingen in programma

 • Lessen: onze lessen of cursussen vinden plaats in goed geventileerde ruimten met 1,5 meter afstand. We raden mensen aan extra laagjes te dragen, omdat het afhankelijk van de buitentemperatuur iets kouder zal zijn dan gebruikelijk.      

 

Aanpassingen in boekingsvoorwaarden

Aangepaste annuleringsvoorwaarden

Als een programma niet doorgaat als gevolg van de Corona-crisis, plannen we een nieuwe datum met de docent en je (aan)betaling blijft minimaal een jaar als tegoed staan voor elke gewenste retraite. Je loopt geen risico dat je je geld verliest.

Gratis omboeken bij ziekte

Als je kort voor aanvang ziek bent, lichte griepverschijnselen hebt of als een huisgenoot ziek is, wordt aangeraden thuis te blijven. Je kunt dan direct gratis omboeken naar een andere retraite of je betaalde bedrag als tegoed laten staan voor een andere retraite die je op een later moment kunt boeken. 

Hoe zeker is je tegoed bij ons? 

Als onderneming gaan we deze crisis zeker overleven. We hebben alle toekomstige kosten gerelateerd aan mogelijke annuleringen van retraites weten te reduceren tot een draaglijk niveau. Tevens zijn we een team van freelancers die vanuit huis werken en we hebben dus geen vaste personeel- of andere overheadkosten (wel variabele). Op het moment dat de lock-down voorbij is, worden onze activiteiten direct hervat.

Reserveer op tijd! Het kan ineens druk worden…

Op het moment dat retraites weer mogen, verwachten we dat velen er ‘even uit’ willen om ‘op adem te komen’. Reizen naar het buitenland zijn complex of niet toegestaan, dus velen zullen kiezen voor uitjes of vakantie in Nederland. We raden aan om op tijd te reserveren.

Zo ervaren de deelnemers onze 1,5 meter retraites 


"Het was superfijn om na 7 weken 'opsluiting' in de stad weer in de vrije natuur te zijn. Bij het eerste ontbijt in de tuin realiseerde ik pas echt hoeveel stress en spanning er eigenlijk in mijn lijf zat van de hele crisis met alle onzekerheden. In de stilte van de ochtend met vrolijk fluitende vogels op de achtergrond sprongen de tranen in mijn ogen. Een gevoel van geluk dat ik niet meer los liet." (Joost) 

"Er werd heel goed rekening gehouden met de 1,5 meter en ondertussen wel ook een warme sfeer en verbondenheid gecreëerd." (Marcia) 

"Dit was het mooiste cadeau dat ik ooit aan mezelf heb gegeven. Geen verre vliegreis, maar een reis naar het diepste van mijzelf. Het was een geweldig weekend dankzij de uitstekende docenten, de goede organisatie (alle 1,5m regels waren gewaarborgd) en het eten was fantastisch! Ik ga zeker nog een keer boeken." (Karin)

"Erg prettig, goed georganiseerd/ fijne omgeving. Je vergat toch bijna dat t nog in de Corona crisis was." (Lideke)

"Heel blij met alle corona maatregelen bij de retraite afgelopen juni! Super secuur allemaal." (Tamara)

1,5 METER BLOGS