Actuele aanpassingen ivm het Corona virus

Retraites met respect voor gezondheid en de instructies van de overheid

In onze visie staat het welzijn van body & mind van onze gasten tijdens onze retraites centraal. We bewegen mee met het overheidsbeleid om besmetting te voorkomen en organiseren onze retraites 'in de geest van' het actuele beleid. Wij vragen echter geen Coronatoegangsbewijs. Iedereen is welkom!

 

Een Coronatoegangsbewijs is niet verplicht bij verblijf in hotels, bij eten op een terras of bij het afhalen van eten. In de nieuwe regels worden groepsaccommodaties niet benoemd. Een dag voor aanvang vragen we alle gasten om de gezondheidscheck te doen met de horeca-checklist (zolang deze beschikbaar blijft). In het geval van twijfel neem je contact met ons op en doe je een (snel)test. Bij Corona gerelateerde klachten mag je gratis omboeken. Laat het dan wel bijtijds weten.

Tijdens de retraites volgen we de overheidsinstructies over hygiëne, ventilatie en afstand. Alle deelnemers worden duidelijk geïnstrueerd over de spelregels en de aanpassingen met betrekking tot de actuele regels. Bovendien attenderen we onze deelnemers op respect voor hen die afstand wenselijk vinden. Wij verblijven de gehele periode met een gezonde groep mensen met elkaar 'in een bubbel' zonder contact met anderen. Wij zijn ervan overtuigd dat de positieve werking van een paar dagen retraite simpelweg vele malen groter is dan de risico's die eraan zitten. 

In de ruime accommodaties is er voldoende ruimte voor je ontspannen verblijf. Bekijk ons respect-voor-ruimte filmpje

 

Vooralsnog zijn al onze retraites in Nederland. Pas als de regels het reizen vergemakkelijken, kunnen we weer vakantie retraites in het buitenland organiseren. 

Op het vervolg van deze pagina vind je informatie over de actuele overheidsinstructie, onze aanpassingen in accommodaties, programma's en onze boekingsvoorwaarden. 

Basisregels vanaf 25 september 2021 


De overheid adviseert om de basisregels te volgen om verspreiding coronavirus te voorkomen. Mensen kunnen elkaar nog steeds besmetten. Ook na vaccinatie. Blijf handen wassen en geef elkaar de ruimte. Bij klachten: blijf thuis en laat u snel testen. En zorg voor voldoende frisse lucht. 

Voor en tijdens de retraites zullen de accommodaties aangepast zijn en adviseren we de deelnemers zich te houden aan de actuele regels. Dit zijn de belangrijkste toepassingen van de regels voor onze retraites:  

 • Ziekte: we checken met behulp van de Horea Checklist enkele dagen voor aanvang de deelnemers per email op ziekte, zieke huisgenoten of contact met zieke personen in de afgelopen week. 

 • Hygiënemaatregelen: we gebruiken papieren handdoekjes bij de wastafels, er staat desinfecterende crème op diverse plekken en schoonmaakmiddelen voor yogamatten en andere attributen, ect. 

 • Respect voor ruimte: de accommodatie wordt ingericht op de mogelijkheid om 1,5 meter afstand te kunnen houden.

Bron: Rijksoverheid website basisregels per 25 september 2021. 

Aanpassingen in accommodaties

Als FIT-team hebben we in samenwerking met onze accommodatie(s) maatregelen getroffen om onze gasten op een zo veilig mogelijke manier te verwelkomen voor een aangenaam en prettig verblijf. De maatregelen zijn voor het gebruik van de zalen, de woon- en eetkamer, de ontspanningsruimten, de slaapkamers, de gangen en trappen, de keuken en voor het sanitair.

 • Afstand in het gebouw: op zitplaatsen kun je kussens naast je leggen om aan te geven dat je ruimte op prijs stelt. Voor de lessen kun je aangeven of afstand wenselijk voor je is en dan delen we de zalen in op de geuite wensen. 

 • Overnachten: de meeste kamers zullen als eenpersoonskamer gebruikt worden. Er zijn ook ruime kamers voor 2 of 3 personen waar de bedden minimaal 1,5 meter uit elkaar staan. Sanitair op deze kamers wordt gedeeld en daar zullen ontsmettingsmiddelen aanwezig zijn, indien reiniging voor gebruik wenselijk is.   

 • Sanitair: veel slaapkamers hebben een toilet en badkamer. De mensen op kamers met wastafel delen sanitair op de gang. Er zijn ruime douchecabines die voor elk gebruik gereinigd kunnen worden met aanwezige ontsmettingsmiddelen.

 • Kamperen is mogelijk. Het sanitair (toilet en warme douche) kan voor elk gebruik gereinigd worden met de ter plekke aanwezige middelen. Er is ook een koude buitendouche.

 • Ontspanningsruimten: in de diverse ruimten is het voor wie dat wenst mogelijk om op afstand van elkaar te zitten. 

 • Maaltijden: voor het eten wast iedereen de handen, bij het buffet wordt niet gesproken (voorkomen verspreiding aerosolen) en je kunt de opscheplepel vastpakken met servet of opscheppen met je eigen lepel. Je kunt eten in diverse ruimten, op diverse terrassen buiten of afhalen en eten op je kamer. 

 • Ventilatie: alle ruimten worden continu geventileerd door open ramen en/of deuren.

 • CO2 meter: de luchtkwaliteit wordt continu gemeten.  

 • Behandelingen (massage ea.): volgens de actuele hygiëne maatregelen. De behandelaar draagt een mondkapje als de client dat wenst.   

Aanpassingen in workshop ruimten

 • Ventilatie: onze lessen of cursussen vinden plaats in goed geventileerde ruimten met door deelnemers gewenst afstand. We raden mensen aan extra laagjes te dragen, omdat het afhankelijk van de buitentemperatuur is frisser kan zijn. Natuurlijk hebben we ook verwarming.       

 • Afstand: de zalen worden zo ingedeeld dat mensen die dat wensen op 1,5 meter van anderen zitten. Onze accommodatie in Zeeland heeft 3 zalen met ruimte voor 10-20 deelnemers per zaal. In Castricum kunnen er ruim 20 in de grote zaal.   

 • Lesmaterialen: indien wenselijk kun je gebruik maken van een eigen opbergzak voor privégebruik van je lesmaterialen.

 

Aanpassingen in boekingsvoorwaarden

Annulering door ons

Als een programma niet doorgaat als gevolg van het overheidsbeleid tijdens de Corona-crisis, plannen we een nieuwe datum met de docent. Je (aan)betaling blijft minimaal een jaar als tegoed staan voor elke gewenste retraite. Je loopt geen risico dat je je geld verliest. Indien gewenst betalen we het restant terug en blijft alleen de aanbetaling van € 100 staan.

Annulering door de gast

Als jij of huisgenoten en mensen met wie je recent in nabij contact was in de week voor aanvang positief getest zijn, wordt aangeraden thuis te blijven. Je kunt dan direct gratis omboeken naar een andere retraite of je betaalde bedrag als tegoed laten staan voor een andere retraite die je op een later moment kunt boeken. 

Hoe zeker is je tegoed bij ons? 

Als onderneming zullen we deze crisis zeker overleven. We hebben alle toekomstige kosten gerelateerd aan mogelijke annuleringen van retraites weten te reduceren tot een draaglijk niveau. Tevens zijn we een team van freelancers die vanuit huis werken en we hebben dus geen vaste personeel-, huur- of andere overheadkosten als het land in lock-down moet. 
Op het moment dat de lock-down voorbij is, worden onze activiteiten direct hervat.

Reserveer op tijd! Het kan wel eens snel vollopen…

Na een lange periode van al meer dan een jaar met lock-downs en andere bewegingsbeperkingen verwachten we dat velen er nu weer 'even er tussenuit' willen om ‘op adem te komen’. Reizen naar het buitenland zijn complex of niet toegestaan, dus velen zullen kiezen voor uitjes of vakantie in eigen land.

Zo ervaren de deelnemers onze aangepaste retraites 


"Het was superfijn om na 7 weken 'opsluiting' in de stad weer in de vrije natuur te zijn. Bij het eerste ontbijt in de tuin realiseerde ik pas echt hoeveel stress en spanning er eigenlijk in mijn lijf zat van de hele crisis met alle onzekerheden. In de stilte van de ochtend met vrolijk fluitende vogels op de achtergrond sprongen de tranen in mijn ogen. Een gevoel van geluk dat ik niet meer los liet." (Joost) 

"Er werd heel goed rekening gehouden met de 1,5 meter en ondertussen wel ook een warme sfeer en verbondenheid gecreëerd." (Marcia) 

"Dit was het mooiste cadeau dat ik ooit aan mezelf heb gegeven. Geen verre vliegreis, maar een reis naar het diepste van mijzelf. Het was een geweldig weekend dankzij de uitstekende docenten, de goede organisatie (alle 1,5m regels waren gewaarborgd) en het eten was fantastisch! Ik ga zeker nog een keer boeken." (Karin)

"Erg prettig, goed georganiseerd/ fijne omgeving. Je vergat toch bijna dat t nog in de Corona crisis was." (Lideke)

"Heel blij met alle corona maatregelen bij de retraite afgelopen juni! Super secuur allemaal." (Tamara)