top of page
  • Foto van schrijverFIT body & mind

Met passie je geld verdienen

door Theresia Gommans


Werk doen waar je goed in bent en waar je passie ligt, levert energie op en geeft voldoening en een gelukkig gevoel.

Het werk gaat je makkelijk af en je kunt bijna niet begrijpen, dat er andere mensen zijn die dit niet zouden kunnen. Heerlijk als je zo kunt werken!


Toch hebben veel mensen dit gevoel niet als ze ’s ochtends in de trein, auto of op de fiets stappen op weg naar hun werk. Ze verdienen wel geld, maar vragen zich af of ze niet wat anders moeten gaan doen. Alleen geld verdienen met werk waar je zelf het nut van niet inziet of wat je met tegenzin doet is niet wat je wilt. Een andere uitdaging is dat je doet waar je goed in bent en wat je passie is, maar je verdient er te weinig mee. De kans bestaat, dat je opgebrand raakt. Uiteindelijk wil je brood op de plank en het liefste nog iets meer!


Het is zoeken naar een balans tussen het benutten van je talenten, je passie én voldoende geld verdienen voor het leven, dat jij graag wilt. Hieronder enkele tips, die helpen bij het combineren van je passie, talenten en geld.


Weet waar je passies liggen én waar je goed in bent! Vooral de combinatie van je passie(s) volgen én je talenten inzetten zorgt voor mogelijkheden om er ook geld mee te verdienen. Je talenten en je persoonlijkheid samen maken je speciaal en waardevol. Weten wie je bent en waar je kracht ligt helpen je om werk te vinden, waar je energie van krijgt.


Staar je niet blind: DÉ ideale baan bestaat niet. Heb je de neiging om je blind te staren op één ideale baan? Realiseer je dat er veel meer mogelijkheden zijn waar je je talenten in kunt zetten én je passie kunt volgen.


Stel je maar eens voor, dat je nu vijf banen zou mogen uitproberen. Welke zouden dat zijn, zonder dat je een opleiding of wat dan ook nodig hebt? Ik weet zeker dat je vijf heel verschillende banen kunt bedenken waar je voldoening uit haalt! Er zijn legio mogelijkheden! Je blindstaren op die ene baan kan tot behoorlijk wat frustraties leiden.


De markt vinden, die bereid is voor jouw talenten te betalen vraagt om zichtbaarheid. Het is belangrijk, dat je weet waar je goed in bent. Maar het is zeker zo belangrijk, dat je dit vertelt aan de wereld om je heen. Wees niet te bescheiden. Doe jezelf niet tekort. Zet het op je website, je Linkedin-profiel of vertel het op een verjaardagsfeestje.


Ook als je een baan hebt gaat dit op. Het is veel makkelijker om het werk te doen, waar je goed in bent en waar je voldoening uit haalt, als je dit zichtbaar en kenbaar maakt. Hoe duidelijker je hier zelf over bent, des te makkelijker voor anderen om je ergens te introduceren of bepaald werk aan te bieden!


Geloven dat je het waard bent om voor je talenten te laten betalen. Ik merk, dat ik makkelijk iets weggeef. Het kost mij immers weinig moeite. Ik heb dan het ‘dat doe ik wel even- gevoel’ of ‘is dat het wel waard gevoel’. Als ik dit teveel doe heb ik een leuke hobby en geen goed lopend bedrijf.

Het is belangrijk’, dat je dit beseft en realiseert, dat je talenten wat waard zijn. Je hoeft niet te ploeteren om geld te verdienen of je geld waard te zijn. Je mag ook ‘gemakkelijk’ geld verdienen met jouw talenten.


Er is altijd een ‘gat’ in de markt te vinden, crisis of niet! Ontdek wat de markt of de organisatie waar je werkt nodig heeft en hoe je ‘markt kunt maken’. Wie is bereid geld te betalen voor datgene, wat jij te bieden hebt. Het ‘gat’ in de markt ontdekken doe je bijvoorbeeld door met (potentiële) klanten te praten of te kijken wat trends zijn, waar je op mee kunt liften.


Ook kan je bekijken welke problemen de markt heeft en hoe je hier oplossingen voor kunt bedenken. Mooi vind ik om te zien, dat als de huizenmarkt instort, er toch geld te verdienen is aan de huizenmarkt. Mensen gaan niet verhuizen, maar gaan hun huidige huis wel verbouwen en gezellig maken. Doe eens een marktonderzoek en ontdek waar mogelijkheden zitten om geld te verdienen.


Voor iedereen ziet de combinatie tussen passie volgen, talenten inzetten en geld verdienen er anders uit. Het kan zelfs zo zijn, dat deze combinatie er gedurende je leven anders uit ziet. Als je minder energie en voldoening haalt uit je werk, sta dan eens stil wat voor jou belangrijk is in je werk. Soms vraagt dit grote veranderingen, soms kan een kleine verandering al zorgen dat de balans weer goed is.Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page