top of page

One Day Retreats

One Day Retreats zijn mini-retraites van één dag (of middag en avond) en optioneel een nacht die in het teken staan van verbinding. (Her)verbinden met je hart, je ware zijn en vanuit die plek met alles en iedereen om je heen.

In 2024 worden er nieuwe 1-Day-Retreats gepland. Hou deze pagina in de gaten of lees de nieuwsbrief.  

Eén Dag Retraite

Ieder retraite heeft een ander thema zodat jij een dag kunt kiezen die, op dit moment, het beste aansluit bij wat jij nodig hebt. Laat je begeleiden door de beste docenten tijdens een dag vol ontspanning, inspiratie en nieuwe inzichten.

Waarom een 1-day-retreat

In deze supersnelle wereld van druk, drukker, drukst lijkt het soms wel alsof we de verbinding verloren zijn. Met onszelf en met elkaar. Constant grijpen we naar afleiding of duiken we in onze telefoon. We razen maar door en verbinden eigenlijk vooral nog via onze telefoon of laptop. En allemaal verlangen we wat meer rust en stilte in ons hoofd. Soms gaan we op reis of boeken we een weekendje weg om even helemaal los te koppelen. Maar dat is lang niet voor iedereen toegankelijk, qua prijs niet en qua tijd. Daarom 1 dag! Voor iedereen. Om die connectie weer te zoeken. Met jezelf. Met anderen. 

 

Docenten die in de zomervakantie 1-day-retraites aanbieden zijn Skadi van Paasschen, Rolandjan van Mulligen en .... 

Programma 1-day-retreat

Stap een dag uit je dagelijkse routine en gun jezelf de tijd om echt even tot rust te komen. In je lichaam, maar vooral ook in je hoofd. Een dag jezelf en alles om je heen bewust en met aandacht te beleven. Verwonder je.

Tijdens de zomervakantie staan er 3 One-day-retreats gepland met goede FIT docenten. Eigenlijk een middag- en avondretreat, maar ze duren net zolang als vele dagretraites: 7 uur (van 15-22 uur). 

Je hebt de mogelijkheid om te blijven slapen en de volgende morgen is er nog een wake-up sessie (van de docent of iemand van ons team) en ontbijt. 
Er is keuze uit 1, 2 en 3 persoons kamers met wastafel. In het pand is voldoende sanitair aanwezig. Je kunt vooraf je overnachting boeken, zodat je zeker bent van een kamer. Maar je kunt ook ter plekke nog beslissen om te blijven slapen. Dit is onder voorbehoud van beschikbaarheid.  

 

Programma

15.00-15.30 aankomst 

15.30-16.00 opening

16.00-18.00 les

18.30-19.30 veganistisch diner

20.00-21.30 les

21.30-23.00 sauna

Optioneel overnachting

07.30-08.30 wake-up les en/of stilte wandeling

08.30-09.30 ontbijt

Voeding

'Bewust', eerlijk, smaakvol en passend bij de retraite wordt de voeding met passie verzorgd door één van onze chef-koks. Bekijk de Voeding pagina voor meer informatie.

 

Het eten is vegetarisch, biologisch en voor een groot deel veganistisch. Een uitgebreid warm diner en voor de overnachters fruit voor de les en een uitgebreid ontbijtbuffet. Er kan met vele diëten rekening gehouden worden.

 

Diverse smaken thee en water zijn continu (gratis) beschikbaar en koffie is er op diverse momenten. Tevens zijn tegen vriendelijke prijzen een glas biologische wijn, een natuurzuiver biertje of biologische vruchtensap te consumeren.

Wellness met sauna

De wellness bestaat uit een Finse sauna, een koudwater tobbe, voetenbad en een douche. De sauna kan aan vanaf 21-24 uur. Het landgoed heeft een ligweide met ligstoelen, een zonnig terras en diverse knusse hoekjes om tot jezelf te komen.  

Bereikbaarheid

Met de auto is deze locatie goed te bereiken en er is een parkeerplaats even buiten het terrein.

Per trein of bus naar Station Castricum, vervolgens verder te voet (45 min lopen), per fiets (15 min fietsen. OV-fietsen te huur bij het station), per bus lijn 164 naar Egmond aan Zee (uitstappen halte Noorderstraat) of per OV taxi.

Bekijk de Locaties & Tarieven - Castricum pagina voor meer info over route- en reismogelijkheden.

 

Carpool

Al jaren komen velen carpoolend van/naar onze locaties. Bij aanmelding geef je op of je passagiers zoekt of wilt meerijden. Neem zelf contact met elkaar op voor afspraken over vertrektijden en -plaatsen. Wij kijken mee naar logistieke carpoolmatches. 

 

Bekijk de Carpool pagina voor aangeboden rijders en lifters.

Tarieven 

Verblijf, workshops, diner en sauna: € 100 

Overnachting, wake-up les en ontbijt: € 50 (2-3p kamer of met eigen tentje).
Toeslag 1p-kamer: € 20. Met badkamer: € 25 (indien beschikbaar)

(De terugkom-korting die wordt gegeven na deelname aan meerdaagse retraites is niet geldig voor 1-day-retreats) 

Zondag 23 juli:
Chi-fulness: Qi-gong en lichaamswerk - Wendy Meijer

Maak kennis met de wijsheid van je lichaam.

 

Wil jij je ook zo graag vitaler en energieker voelen? Meer ontspanning ervaren en lekkerder in je vel zitten? Je lichaam leeft altijd in het hier en nu. Chi-fulness kan je helpen om meer in contact te komen met de wijsheid van je lichaam. Kom voelen en vooral dóórvoelen, kom luisteren naar wat je lichaam jou te zeggen heeft…en dienstbaar aan je lijf te zijn…Een lichaam dat letterlijk en figuurlijk meer in balans is zorgt voor een geest die meer in balans is.

Chi-fulness bestaat uit Qi Gong, ondersteund door lichaamswerk en meditatie. Indien het past in het programma  zullen er (zintuigen)wandelingen en loopmeditaties gegeven worden. Een gevarieerd programma met genoeg Yin-kwaliteit, waardoor jij absoluut meer in je lijf zal komen!

Lees meer over Wendy. Wil je Wendy liever in een meerdaagse retraite ervaren: kom 14-19 augustus of 9-12 november naar Castricum.

 

Zondag 23 juli:
True Nature: Mindful walking en Bosbaden - Patricia Hoekstra 

Dompel je onder in de kracht en pracht van het bos en ervaar wat mindful wandelen en bosbaden met je doet.

 

♥ Verlang je naar ontspanning en meer tijd & ruimte in je dagelijks leven?

♥ Houd je van wandelen en het ontdekken van nieuwe paden?

♥ Ben je nieuwsgierig naar een diepere en betekenisvolle verbinding met de natuur?

 

De True Nature 1-day-retreat is een verwendag waarin je langere tijd in de natuur doorbrengt en stap voor stap ontspanning, plezier in bewegen en de voedende en rustgevende effecten van de natuur ontmoet én daarmee jouw natuurlijke ritme. In een sessie Mindful Walking en Bosbaden leer je via mindful bewegen en oefeningen gericht op ontspanning, bewustwording en natuurverbinding te ontsnappen aan prestatiedruk en een ‘tussentijd’ te ervaren, waarin niks hoeft en alles mag. Door te vertragen en een langere tijd in de natuur door te brengen, ontstaat er ruimte voor verwondering en een verruimde blik op jezelf. Een 'natuurlijk' bewustwordingsproces. 

Lees meer over Patricia. Wil je Patricia liever in een meerdaagse retraite ervaren: kom 27 aug. - 3 sept. naar de Ardèche in Frankrijk.

Vrijdag 28 juli:
Yin Yoga Healing - Skadi van Paasschen

Dit is de unieke kans om een ​​retraite te ervaren in een mooie en veilige omgeving. Er is volop gelegenheid voor persoonlijke aandacht. Je innerlijke licht vinden om verbonden te zijn met liefde, vrede en rust in hart, lichaam en geest.

 

Het doel is om meer bewustzijn van je lichaam, geest en ziel te creëren. Je krijgt een beter inzicht in hoe je je voelt, herkent je grenzen en ontdekt de kernwaarden die echt belangrijk voor je zijn. Hiermee kun je beter voor jezelf zorgen, proactief worden in het nemen van de juiste acties om te voorkomen dat je je energie uitput en begrijpen hoe je je fysieke, emotionele en spirituele kracht in het dagelijks leven kunt versterken.

Lees meer over Skadi. Wil je Skadi liever in een meerdaagse retraite ervaren: kom 20-23 augustus naar Castricum.

 

Donderdag 3 augustus:
Verbonden Ademen & Yin Yoga - Rolandjan van Mulligen

Tijdens deze 1-day-retreat neemt Rolandjan je mee op reis naar je binnenwereld. Met behulp van een transformatieve verbonden ademsessie, yin yoga en meditatie stellen we ons open voor meer vervulling en vrede in onszelf, kunnen we eventuele pijn uit het verleden ontmoeten en verwerken en genieten we van ons samenzijn in de verstillende bosrijke natuur met heerlijk eten en sauna.

 

De dag brengt allerlei oefeningen om op een persoonlijke ontdekkingsreis te kunnen gaan. Na onze kennismaking in de middag nemen we de tijd voor een diepgaande verbonden ademsessie. Je leert hoe je via het natuurlijke medicijn van je eigen ademhaling pijnlijke ervaringen uit het verleden en andere spanningen in je lichaam kunt oplossen waardoor er een veel vrijer gevoel ontstaat. Door transformatief verbonden te ademen kom je meer in contact met jezelf en je gevoelswereld. Tevens helpt het je helder te krijgen waar je staat in het leven en wat een natuurlijke stap voorwaarts is die echt bij je past. Want als je je 'dharma' leeft (je unieke levenspad), voel je je vrij, licht, energiek, liefdevol, authentiek en vreugdevol. Om op jouw natuurlijke staat af te stemmen is het behulpzaam naar je binnenwereld te luisteren en de verbonden ademhaling is een hele mooie en directe manier om tot je Zelf te komen. 

 

Na het heerlijke, vegetarische diner dompelen we ons onder in een rustgevende yin yoga practice. Diep thuiskomen bij jezelf en zeer heilzaam op vele lagen van ons Zijn. Yin yoga helpt ons loslaten op het niveau van het bindweefsel waar we onbewust veel spanning vasthouden, echt aanwezig te zijn in ons lijf en de nodige ontspanning te geven voor het zenuwgestel. 

 

Mocht je na de yin blijven slapen, dan starten we de dag met een meditatieve maar ook activerende hatha yoga les voordat we gaan genieten van een rijk en voedzaam ontbijt buffet. Voel je meer dan welkom deel te nemen aan deze toegankelijke maar tevens diepgaande 1-day-retreat..! 

Lees meer over Rolandjan. Wil je Rolandjan liever in een meerdaagse retraite ervaren: kom 29 juli-3 aug. naar Castricum of 27 aug. - 3 sept. naar de Ardèche in Frankrijk.

 

Meer....

Volgt

bottom of page